Produk Kehamilan Biodex & Ephyra pilihan kami :’)

Lagi Usaha Untuk Hamil.

Untuk 6 bulan kedua tahun 2013 kami memang tak ada minum atau amalkan apa2 supplement lagi selepas saya mengurut dengan Chu Mah  & kami dapatkan Rawatan Tradisional Islam. Kami cuma amalkan pemakanan sihat dengan beras perang & jus buah-buahan. Itu saja. Macam tak lengkap je kan !!

Tetiba terdetik pulak dalam hati ni nak cuba cari supplement tambahan. Kena cari yang betul2 serasi dengan badan. In shaa Allah pasti ada kan.
Cari punya cari, goggle sana goggle sini, akhirnya kami dipertemukan dengan Program Kehamilan Biodex (PKB)  & EPHYRA.

Macam mana boleh tergerak hati nak mencuba kedua produk ini. Meh !! nak citer ^_~

Semuanya bermula, selepas menunggu dalam masa 3 bulan, yakni selepas saya berurut & buat Rawatan Tradisional Islam kami hadiri seminar Biodex. Kebetulan saya terjumpa dalam keratan akhbar & kebetulan pulak tempat berlangsungnya seminar tu di Wisma Sri Murni. Memang tak jauh dari rumah kami. Kebetulan lagi dibuat pada hari cuti. Dapat la kami pergi bersama-sama. Baru syiok, ada geng kan =_= tak la bosan nanti.

Kenapa ambil supplement berlainan?

Sebabnya adalah faktor kewangan. Kalau kedua-duanya ambil PKB sebulan mau cecah ribuan ringgit !!! huahua. Contohnya untuk kegunaan suami. Untuk suami sahaja dah 4 produk. 4 produk saja dah cecah ratusan ringgit. Itupon ada produk yang ngam2 sebulan, ada produk yang tak sampai sebulan dah habis, so, kena top up. Bila dah guna tak kan nak stop-stop pulakkan, mestilah diambil secara konsisten, baru nampak hasilnya nanti. Yer dok !!! Itu baru untuk suami, kalau untuk saya boleh tahan banyak juga produk di rekomenkan. Pun mencecah ratusan ringgit untuk sebulan. Untuk kesuburan & penyucian rahim sebelum teruskan dengan supplement yang lain. Oh no ! no ! no ! 

Pikir punya pikir, bincang punya bincang, cik abe ambil keputusan biar dia yang cuba PKB dulu. Selepas 3 bulan sekiranya tiada apa2 perubahan, baru saya pulak sambung ambik PKB. Oke, saya yang menurut perintah :)


Tapi macam tak syiok pulak, bila suami ada supplemet tambahan, saya tak da. Tak boleh jadi ni !!! kena cari alternatif lain. Lama tu nak tunggu 3 bulan, nak tengok hasilnya. 


Sudahnya saya goggle punya goggle terjumpa pasai Ephyra. Kebetulan pula dorang akan buka booth di HALFEST. So, apa lagi ambil peluang la kan. Saya buka cerita dengan cik abe, dia pon bersetuju supaya saya cuba amalkan Ephyra. Kami ke sana semata2 nak cuba sendiri keenakkan & kesedapan Ephyra yang diuar-uarkan. Buat permulaan saya beli sekotak je dulu. Saya ada ceritakan di entry INI.


So, kesimpulannya sebelum nak mencuba sesuatu produk, seeloknya kena ambil kira soal budjet juga. Memang la berusaha untuk hamil tapi tak nak la sampai membebankan kami suami isteri pulak. Kalau boleh nak happy-happy gituu tak nak tensi-tensi. Barulah segalanya dipermermudahkan hendakNya. Aamiin :’)


Next entry saya akan lengkapkan entry yang berkaitan PKB yang suami amalkan & Ephyra yang saya amalkan. 




2 be continue.. 




Previous
Next Post »
19 Komentar untuk "Produk Kehamilan Biodex & Ephyra pilihan kami :’)"

Gigih tu.mel x beli pun.takut lg kucar kacir dlaman tu.sebab doc kta semua ok.moga berjaya

Singgah pagi...good sharing..
nant nieyl boleh cube jugak..

Ephyra mmg bagus kak...

semoga dipermudahkan segala urusan ye :)

biodex leh tahan harganya..kakak saya ada cuba tapi dia kat tak mampu nak teruskan sebab gaji cukup2 makan..
dia cari produk lain y lebih ekonomi..mungkin ada y cakap,apasalahnye berhabisan duit utk anak tp hakikanye hidup seharian kita memerlukan duit juga kan..
makanan berkhasiat pun guna duit..huhu

semoga usaha cik due dan suami berhasil ye..diiringi doa saya juga..

Semoga segalanya dipermudahkan ye ciksue :)

Seronok baca entry ni. Suami isteri together2. Insyaallah usaha keras ini akan membuahkan hasil. Ira doakan cepat2 sis dpt baby..

OK.. kiranya buat masa ini en abe CikSu ambil PKB dan CikSu ambil ephyra. Yg penting ada usaha. Insya-Allah..

usaha inshaa Allah berjaya ye cik sue..

betul tu ciksue.. nak buat apa2 pon bajet mesti diutamakan..:)

selain bdoa kita kena usaha...xpa...Insyaallah jika diizinkan-Nya adala rezeki itu nti

betul2 kna amik kira gak budget kang sebulan je lepas next month ke laut plak kang ;p

salam QR..
huhu..dulu cma pernah cuba biodex ni.. tp tak serasi agaknya..ttp jgk keguguran..

mudahan ianya serasi dgn ciksu & suami...

bah=jet pun kena kira juga tu kan..xpe inshaAllah segala usaha pasti akan berhasil..

sabar & gembira selalu jgn tensen2 ok

salam QR..
ha'ah..dulu pernah beli set ni.tapi bukan yg set lengkap..sbb kes cma pernah mengandung..cuma rahim ade masalah.. *tak kuat* lepas keguguran kali pertama, try guna pkb yg dicadangkan utk menguatkan rahim..dlm 6-7 bulan mcm tu,
alhamdulillah..lekat..tp lps 3 bulan gugur..mungkin takde rezeki waktu tu..

semoga cik su dimurahkan rezeki menerima zuriat ya..betul tu.. DUIT itu penting :)

Hi all!
Berminat nak mencuba Ephyra?

Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) Beli 2 atau lebih lagi murah!! Contact saya untuk info lanjut, confirm terkejut sebab HARGA BEST sgt!

Yours truly,
Izza (Pengedar Sah Ephyra)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF