Haaaa! Apa resultnya?

 jeng.. jeng.. jeng.. 
rentetan sambungan dari entry INI
ramai yang menanti resultnya kan.. 



Sempena bulan penuh kemuliaan & keberkatan ni saya nak berkongsi dengan uols. saya tahu, agak lewat saya berkongsi dengan uols.

 maafkan saya ye!
 saya harap uols memahami situasi saya yang sabar menanti setelah sekian lama. macam mana sabarnya kami suami isteri menanti macam tu jugalah saya nak uols pon sabar menanti perkongsian dari saya.
 tak pa kannnn! uols jangan mara naaaaaaa! 


 Selepas buat upt tu saya jadi nebes, takut, sedih + happy. Sampai tak gtau cik abe la. diam diam je saya bangun buat test tu sesubuh sapi.

Bukan sengaja tak nak bagitau tapi saya tak tau nak mula dari mana. 
Bukannya 6 hari, 6 minggu atau 6 bulan kami tunggu. TAPI 6 TAHUN oiii. Satu jangka masa yang agak panjang. Dah siap sambut ulangtahun ke 6 la +_+

So, saya tak tau apa reaksi cik abe bila saya bagitau dia nanti. Hahaa. Macam macam la saya dok pikir.

SELAMA 3 HARI saya buat Urine Pregnancy Test (UPT) tu.
 Gile kentang kan! Pedulik. 
First time tau saya buat UPT. Dia punya tahap kenebesan tu lain macam sikit. Sebelum ni jangan kata nak beli, tengok pon saya tak pernah ok. 
Setakat dok baca & tengok upt member member blog tu ada la. Beli sendiri belom pernah ok. 
Percayalah! 





Akhirnya.... ini resultnya.. 




















Syukur pada Allah swt Maha Pencipta..
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.


Semuanya naik ‘DOUBLE LINE’. Tak payah tunggu sampai 5 minit. Letak je urin terus laju je gerak dan dapat tengok hasilnya la la tu jugak ^^

..AKHIRNYA SAYA HAMIL SETELAH HAMPIR 6 TAHUN MENANTI.. 


Previous
Next Post »
43 Komentar untuk "Haaaa! Apa resultnya?"

alhamdulillah syukur
Allah, gembira sangat!
tahniah ciksue & hubby
Allah Maha Mendengar doa ciksue & hubby tu..
jaga diri baek2 k!

alhamdulillah syukur
Allah, gembira sangat!
tahniah ciksue & hubby
Allah Maha Mendengar doa ciksue & hubby tu..
jaga diri baek2 k!

Wah..betul jangkaan akk. Tahniah ciksu n ssuami...tercapai juga hasrat hati..

jadi, dah berapa bulan ni? Cer citer sikit?

alhamdulillah.. tahniah cik sue.... muahhhh .. tetiba sebak nak peluk awak kuat² ... tahniah cik sue.. tahniah sangat²....

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah...tahniah ciksue..jaga diri elok2 ye..

baru perasan tarikh upt tu bln 12,,jadinye skang dah dekat2 nak bsalin lah ye?good luck ye ciksue..terujanyaa :)))))

yeaaaa..tahniah kak..syukur sgt2kn..mst perasaan teruja lain mcm...ish...skeg dh bpe mggu? ikut date akhir taun 2013..maknanya skrg dh sarat lh ye?

CIK sue!!!!!!!!!!! Ya Allah berdiri bulu roma saya. Ya Allah Allhamdulillah am so happy for u. nak peluk2 cium cium kalau boleh la ni. ni duk meremang lagi bulu roma saya tau... lebih2 lak excited saya ni kan, tu la walau tak pernah jumpa but i feel very close to u, so I feel u and always doakan for u juga. Ok now u take a very best of care of yourself ok. and tahniah again.

Alhamdulillah...syukur pd Allah Su dh pregnant.Sambut Syawal dgn berita gembira.

Jg diri tau.Jg pemakanan.If bleeding cecepat p spital.kita xmo ambik risikokan.

Syoknya...syoknya...rs mcm k.zai plak yg pregnant...hik3

Teringat time scan perut igt ada mslh dlm rahim ke apa tup2 doc ckp pregnan...hihihi

Eh...dh nk bsalin ke?tgk pic utp tu br prasan...hihihi

Alhamdulillah... tahniah..
teruja saya membaca entry ni.. ;)

Alhamdulillah, Che Su dah pregnant... Bukan che sue je nebes nak tengok result, k nrl pun nebes sekali time baca tadi... :)

Selamat Hari Raya Che Sue... Maaf yer kalau ada terkasar bahasa...

Assalamualaikum akak. alhamdullilah. berkat kesabaran kalian suami isteri. Allah kurniakan cahaya mata yang selama ni kalian nantikan. im happy for u akak. sheila masukkan link blog dalam preggymom 2014.. sila jaga diri baik2. yeayy Adam Husni bakal dapat kawan baru lagi.. syukur Ya Allah..

Sykur Syukur Syukur.... alhamdulillah akhirnya... jaga kandungan elok2..

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir & Batin
Salam #kosongkosong

Alhamdulillah. Tahniah. Boleh share petua ni.

due date bila akak? hehee sheila baru perasan tarikh dekat upt tu. ni dah masuk trimester kan.. hehehehe share lagi cerita mengandung. kita suka bacaaaa. lama betul akak perap cerita sesorangggggg ~~~

hadiah hari raya paling bernilai... tahniah...

tapi... orang tua ada kata... 3 bulan pertama ni jangan heboh2 sangat...

jaga diri...

Alhamdulillah mama sue TAHNIAH take care dear rezeki n berkat usaha selama ni kan dah buah kan hasil Tuhan dah izinkan dan perkenankan doa cik su n suami amin..amin..amin... happy sgt2 ni

Alhamdulillah! Subhanallah wa bi hamdih. Smg Allah permudahkan, dan melindungi kandungan sehingga selamat dilahirkan menjadi anak yg soleh/solehah. Amin.... Tahniah su :-)

Due Seminggu lg?? Pandainya berahsia... Apa pun... Semoga selamat...

syukur pdNYA..termakbul doa kami semua buat cik su..tahniah cik su!!jaga diri ya..hehe

Syukur...tumpang gembira. take care...to renyah2. bila due?

Tahniah cik sue
alhamdulillah..dah scan ke..mn tau ada 2 heart beat
i'm happy for u...happy sangat2

ciksue!!!alhamdulilllah...syukur.......semoga ciksue & kandungan baik2 aje...wah tak sabar nak tengok baby ciksue :)

Alhamdulillah syukur, kesabaran selama 6 tahun berbaloi, aamiin.. akak tumpang gembira..

waaah !!
tahniah akak =)
nanti akak bagitau ek baby girl or baby boy
tahniah sekali lagi =)

Alhamdulillah..tahniah kak ^_^

Ciksuuuuu.. Ciksu dh prgnt skrng ni eh?? Mcm tak caya je.. Ya Allah.. Betul ke ni?? Tahniah ciksu.. Happy sangat2.. :)

Alhamdulillah penantian sue n suami tak sia sia..tahniah tahniah tahniah

Alhamdulillah!! tahniah. sukenya saya baca. btw. bila due

Alhamdulillah. ... ciksu thniah... bestnye.... doakan kita pulak..... tahniah ciksu .... sukanya....

Alhamdulillah... Ciksu...happynya Ros.. syukur usah dan doa ciksu diperkenankan Allah.. Alhamdulillah... Ros tak tahu nak cakap apae.. happy giler kot.. Dulu macam dah agak, tapi takut salah.. hihi.. Rupanya betul :) CIksu, bila tarikh due ni...

alhamdulillah...cik sue happynya dpt tahu..alhamdulillah..seronok sgt...usaha tanpa putus asa...semoga cik su dan baby sihat keduanya sehingga melahirkan kelak..

Ciksu!!!! Lamanya simpan berita gembira. Arghh... tension tau! Tapi takpalah kita pun faham betapa nebesnya Ciksu setelah sekian lama menunggu. Tapi kalau sayalah, lepas confirm tiga kali UpT tu terus heboh riuh sekampung :)

Kalau ikut test tu bulan 12 tahun lepas. So ni dah nak dekat due lah ya, Ciksu? Dah cukup bulan ke nih? Arghh...ciksu....sharelah cepat berita terkini!

baru baca ni..hihi.. tahniah ye ciksue..hmm deqla tunggu 4 tahun..lama gak kan.. jeles ai tau..huhuhu.. ni ciksue dah peknen jgnlah x sudi lagi berkongsi cerita dgn deqla eh.. deqla dulu pnh ada kwn yg sama mcm deqla tgu nak ada anak..dulu selalu berkongsi cerita, n masing2 dgr luahan hati ..ditakdirkan dia dpt anak dulu.. now dah masok 2 dah.. trs dia menyepikan diri.. xde dah chit chat ngan deqla lg.. sedihh.. huhuhuhu

kannnn... dah agak dah ciksu preknen sbb entry2 ciksu yg kata tak sihat tu, pastu makanan2 mengidam yg ciksu share. tahniah ye.

Alhamdulillah... Syukur kpdNya... Tumpang gembira...

Setelah pelbagai usaha cik Sue akhirnya doa cik su dan hubby dimakbulkan

alhamdulillah..alhamdulillah..
gembiranya akk bile tahu sue pregnant..tkejut tau..maaf sue, akk kwn blog t'akhir yg thu sue pregnant..alhamdulillah sue..tahniah ya..jg diri n kndungan baik2..akk doakn yg tbaik buat sue..

Alhamdulillah.... Dah lama tak jenguk blog CikSue... Sekali jenguk dah ade berita gembira... :)

Ya Allah akak ni banyak terlepas entry ciksu sebab jarang berblog bulan puasa ni..btw rasa terharu sangat ciksu..berkat doa, usaha dan tawakal akhirnya..Janji Allah buat hamba Nya yang solehah..tumpang syukur alhamdulillah

Chef Su,tahniah!!!maaf,lama tak blogwalking.jadi berita ni lambat sampai ke mata IbuNoey..uiseh..congrats again,dear..

*mata masuk habukla pulak...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF