Tudung kanak-kanak


Kek Pandan Keju Meleleh (",)

Cara paling senang buat Kek Pandan Keju Meleleh. hahahaha. tertengok di blog ANAK KEDAH & PUAN KUTUdah kali ke berapa buat pon tak tau le. selagi boleh hadap, layan je la :)

Beli aja kek perisa apa pon boleh. terpulang la nak oren ke, pandan ke, strawberi ke, red velvet ke.. janji kek.. 
kemdian putar cream cheese + susu pekat + susu segar.. 
bila siap, sapu sekeliling kek. kalau rajin belah kepada 2 bahagian.
kemdian parutkan cheddar cheese sesuka hati.. 
simpan dalam esbok.. makan sijuk2.. nikmatnya anak tekak.. 
selang seli dengan hirupan air teh lemon ais atau jus oren.. kasik hilang muak ;)

Kek Pandan Keju Meleleh


bahagi kepada 2 bahagian. kena potong dengan berhati2. kek pandan siap ni kan lembut kemahen. kalau tak potong dengan hati2 mau berkecai. dah tak cantik pulak nanti kan ^_°

Kek Pandan Keju Meleleh


tadaa. siap sudah sebiji Kek Pandan Keju Meleleh. makan le sepuas2nya (:

19 Comments

  1. kek pandan...hmmm...my feveret ni....

    ReplyDelete
  2. ramai juga ye yg dah cuba buat pandan cheese cake mudah ni.peberet kek kami sekeluarga tau..klu takmo muak masa putar cream cheese tu boleh juga masukkan air lemon..kami ni jenis hantu cheese takdak hal mkn byk mana pun..sebijik cmni pejam mata je licin.raya ni nk buat lagi.hehe

    ReplyDelete
  3. tu klu sebijik tu mau seminggu baru habis makan bedua ;p

    ReplyDelete
  4. sodapnya kak..iman klik nuff akk

    ReplyDelete
  5. Mboi2...sedap tu.. akak suka tapi malas dah buat sebab akak buat hari tu akak je makan. Yg lain sentuh sikit je. Entah kat mana silapnya..

    ReplyDelete
  6. bak cni ckit cik su!!tp kalu byk2 keju pun muak gak kan...

    ReplyDelete
  7. rajinnya ciksu :) Ros kurang sikit cheese cheese ni.. biasa biasa je. hihihi

    ReplyDelete
  8. wahh ni lg senang beli je kek kan hihi

    just buat topping je

    tp lemak banyak sgt. makan secubit dua ok la *tipu je xde nya nnt nak makan secubit dua haha*

    ReplyDelete
  9. rajin su..kalo sy siap buat kek skali..puas hati

    ReplyDelete
  10. ohoiiiii boleh buat jugak ni. smlm tgk resepi lapis dgn biskut marie

    ReplyDelete
  11. Tetiba teringat nostalgia buat kek keju meleleh ni, Ciksu :)

    ReplyDelete
  12. heheheh raya nih hidang nih buat tetamu ye ciksue..sedapnyaa..

    ReplyDelete
  13. sedapkan.. sy pun dah cuba jgk, sy suka perisa oren masam².. lemak berkrim hihihihihi

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin