Kek Pandan Keju Meleleh (",)

Cara paling senang buat Kek Pandan Keju Meleleh. hahahaha. tertengok di blog ANAK KEDAH & PUAN KUTUdah kali ke berapa buat pon tak tau le. selagi boleh hadap, layan je la :)

Beli aja kek perisa apa pon boleh. terpulang la nak oren ke, pandan ke, strawberi ke, red velvet ke.. janji kek.. 
kemdian putar cream cheese + susu pekat + susu segar.. 
bila siap, sapu sekeliling kek. kalau rajin belah kepada 2 bahagian.
kemdian parutkan cheddar cheese sesuka hati.. 
simpan dalam esbok.. makan sijuk2.. nikmatnya anak tekak.. 
selang seli dengan hirupan air teh lemon ais atau jus oren.. kasik hilang muak ;)

Kek Pandan Keju Meleleh


bahagi kepada 2 bahagian. kena potong dengan berhati2. kek pandan siap ni kan lembut kemahen. kalau tak potong dengan hati2 mau berkecai. dah tak cantik pulak nanti kan ^_°

Kek Pandan Keju Meleleh


tadaa. siap sudah sebiji Kek Pandan Keju Meleleh. makan le sepuas2nya (:
Previous
Next Post »
19 Komentar untuk "Kek Pandan Keju Meleleh (",)"

kek pandan...hmmm...my feveret ni....

ramai juga ye yg dah cuba buat pandan cheese cake mudah ni.peberet kek kami sekeluarga tau..klu takmo muak masa putar cream cheese tu boleh juga masukkan air lemon..kami ni jenis hantu cheese takdak hal mkn byk mana pun..sebijik cmni pejam mata je licin.raya ni nk buat lagi.hehe

tu klu sebijik tu mau seminggu baru habis makan bedua ;p

sodapnya kak..iman klik nuff akk

Mboi2...sedap tu.. akak suka tapi malas dah buat sebab akak buat hari tu akak je makan. Yg lain sentuh sikit je. Entah kat mana silapnya..

bak cni ckit cik su!!tp kalu byk2 keju pun muak gak kan...

rajinnya ciksu :) Ros kurang sikit cheese cheese ni.. biasa biasa je. hihihi

wahh ni lg senang beli je kek kan hihi

just buat topping je

tp lemak banyak sgt. makan secubit dua ok la *tipu je xde nya nnt nak makan secubit dua haha*

rajin su..kalo sy siap buat kek skali..puas hati

ohoiiiii boleh buat jugak ni. smlm tgk resepi lapis dgn biskut marie

Tetiba teringat nostalgia buat kek keju meleleh ni, Ciksu :)

heheheh raya nih hidang nih buat tetamu ye ciksue..sedapnyaa..

sedapkan.. sy pun dah cuba jgk, sy suka perisa oren masam².. lemak berkrim hihihihihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF