4 Syawal 1435H

Raya keempat tak ke mana2 pong sebab cik abe keje lagi. tak ikut cik abe pergi office pon sebab ramai yang dah mula masuk keja, so, segan la kan. tak da orang boleh la ngikut ke sana. dok rumah kemas pa pe yang patut kendian siapkan makan tengah hari, cik abe balik makan kat rumah ^^

Lepas Asar baru keluar. itupon gerak ke JJ Taman Maluri. saje syiok2 ke sana. nyuci mata nengok orang. muahaahaaa. dah penat berjalan, balik tu nyiggah kejap ke Aeon Big Wangsa Maju. bayar bil telefon. kendian lepak2 di food court pekena Yee Mee Sizzling dengan kopi tarik. hahahaa. sedap kot..! lama sangat tak makan.
 sesudah kenyang, moh le kita balik rumah.. 

Itu je la citer di hari raya keempat. tak da apa kan..! udah semua orang pulang ke kampung memasing, nak pergi beraya rumah sape =_=
 raya di bandar memang tak ke mana.
 pi mai pi mai pusing dalam shopping complex je la. 

Sama juga citer di hari raya kelima. cik abe masih keje. 
sebenarnya, cik abe mula cuti hari Isnin. terus standby hingga tarikh saya dijangka bersalin 7/8/2014.. itulah kesahnya, bukan sesaja tak nak balik beraya di kampung halaman. 
6 tahun menanti kan, rasanya inilah pengorbanan yang perlu dibuat. cik abe apply cuti 2 minggu selepas raya. in shaa Allah, kalau tak da apa2 akan sambung dengan cuti tahunan pulak. semoga dipermudahkan hendakNya.. aamiin (",)

Kalau ikutkan boleh aje sebenarnya nak ke Sendayan & Senawang ziarah sedara sebelah mak tapi memandangkan saya tengah sarat, so, tak berani nak ngukur jalan jauh2 sangat. 
pusing dekat2 sini je (",)


bunga kenanga dalam kenangan.. tetiba pasai bunga kenangan pulak.. daaa, kenape..!!
dedulu kan arwah tok sebelah mak suka sangat nyelit bunga kenanga ni dekat sanggul rambut. wangi je.

al-fatihah




Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "4 Syawal 1435H"

Sy raya ke4 suami dh kje.. Jadi dok umah rehat je sambil siapkn mkan minum suami seperti sedia kala.. :)

Tak pernah jumpa daun kenanga. haha

kalau nak dekat2 due xleh jalan jauh sgt..kang terberanak pula..hee

Ros tak pernah pula tengok bunga ni Ciksu.

takpe pengorbanan yg mmbawa rezeki tu ;) yup bunga tu org dlu2 cmpur dgn mnyk klpa utk buat mnyk rmbut..

7/8??? wahhh mesti ciksu dah bersalin kan?

Mak sy pun suka selit bunga kenanga nih...

merasa jugak beraya kat bandar yer.. agaknya kalau tau due lambat sikit mau cik su balik kg kan...

Huhuhu.. siannye.. ry d bndr.. xpe2..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF