Anmum Materna & Anmum Lacta

Hari tu pergi jenjalan ke JJ sebab nak cari bahan buat sekut raya. sekali promoter anmum panggil. maklum le nampak mak buyong kan. hihihi.. sembang punya sembang, tanya punya tanya, akhirnya dapat le free sample susu anmum materna & anmum lacta..

Anmum Materna & Anmum Lacta


Susu anmum materna ada 2 sample. 1 perisa coklat, 1 perisa mangga.
boleh diminum semasa mengandung atau yang merancang untuk mengandung. 

Susu anmum lacta pon ada 2 sample juga. diminum semasa menyusukan bayi.

Padahal sepanjang mengandung saya sekali pon tak pernah minum susu anmum materna tau. dah orang bagi saya ambil je la. hihihi. lagipon saya dah pernah cuba satu ketika dulu masa merancang untuk mengandung tapi sebaliknya berlaku la pulak. berat badan saya naik dengan mendadak. terus berenti minum. muahaahaaaa. 

Sebelum ni saya pernah dapat free sample dari FrisoMom masa jenjalan di Aeon Big Bukit Jalil. sedap le jugak susu FrisoMom tu.. lemak lemak je rasanya. pekat likat pulak tu.. 

Previous
Next Post »
27 Komentar untuk "Anmum Materna & Anmum Lacta"

Masa mula2 preggy dulu, konon cuba minum susu ni, tapi tak boleh terima tekak pulak...muntah... lactose intolerance memang cenggitu, makanya bergantung dengan obimin pluz sahaja...

belum bersalin lagi ya, rasanya dah DUkan??

tahniah ye sue.. jga diri baik2 ye.. sy doakan moga semuanya di permudahkan.. Amin..

saya suka susu anmum.. tapi yg xde perasa la.. yg coklat buat saya sembelit, yang mangga pula bagi saya xsedap.. hehehe...

Ayu awal2 misi pesan. Susu ape pun xpe. Tp kalau bole avoid anmum sbb berat naik nanti kata dia. Kandungan gula dia byk sikit. Tp kalau dapat free pun ayu nak gak. Hihi

peknen2 jgn lupe minum susu tau...amalkan tiap hari...minum susu, mkn kurma, mkn kismis, makan badam, makan buah delima....amalan anak cantik n bijak ehehhehheeh...

mcm akak dulu mase mia mija mmg suke minum susu bancuh2 ni....tapi bile peknen dayyan tak suke plak susu bancuh so kene laa minum fresh milk jek....tiap2 minggu beli sebotol2 brand farm best tu....sodappppp heheeheh....

sy minum materna tu masa pegnen...kebanyakan kata minum anmum bb besar..anak sy mmg besar 4kg masa lahir..hehehe..xtahu la btl2 ad kaitan atau kebetulan je :-)

Asslmkm ciksu.. Sy mmng minum susu ni. Tp smpai ke sudah x hbis bli pek kecik tu. Sbb lpas minum bdan berpeluh2 panas..

Masa pregnant husna minum anmum materna...sedap..x pernah try flavour lain lagi hehehe

itu lah kan ..klu dah mengandung nie kena lebih minum susu tok bby dlm perut tuh..:)

wah bestnya dapat free,,,cik sue dah pregnant ker..yeah....tahniah take care

Kena minum juga dear. Kalsium penting utk ibu mengandung. Cuba cari yang sesuai dgn citarasa sampai jumpa.. Ataupun, boleh ambik pil kalsium sebagai alternatif..

Semoga ibu dan baby terus sihat :D

saya dulu minum enfamama..rasanya agak tawar..sesuai la..

Salam Syawal CikSue.. maaf zahir batin ya sis..
Ya Allah! teruja sgt bila dpt tau ciksue mengandung..Alhamdulillah! Allah dengar doa sis & suami.. tahniah ya sis.. jaga diri baik2 tau.. happy for you:):)

anmum ni rasa dia ok je..tapi mahal sikit la..dulu masa pregnant aiman minum..masa afia minum je susu apa pun janji murah.haha

mmg ngeri klu tetiba naik badan ...

Susu ni je akak boleb telan kalau masa pgnant. Yg lacta tu pula sekali dua penah beli, maklumla bila dh bersalin malas pula nak minum susu..lagi rela minum susu kotak..

biasanya susu apa yang terbaik utk ibu mengandung cik sue?

alhamdulillah
bestnya jadi mak buyong
rajin2 minum susu ye ciksue :)

Kalau benda yang baik dan tak mudarat tu ambil jer...dulu masa bunda mengandung pun bunda minum susu dan apa saja pil yang diberi doktor...husband beli lagi suplement untuk bunda dan baby masa mengandung...

Nak tahu juga bila duenyer?

salam kakak :)
isma pun ada dapat sample susu juga
tapi sampai la ni tak minum pun
heheheh

Friso susu no 1 untuk ibu preggy kata pakar zat makanan yang saya jumpa dulu. kedua anmum. kalau ikut pada nutrisi yang ada pada senarai dorang tu.

tapi ada orang yang kurang sesuai dengan anmum. ada yang sampai blh dapat diabetis masa preggy bila minum anmum. alhamdulilah saya ok.

PZM kata lagi susu tak boleh minum berperisa dikhuatiri dapat diabetis. bertabah ajela kita minum susu plain hikhikhik

jijah pon minum susu anmum ni sampai 7bulan.. pastu stop sbb org kata baby besar.. mmg betul anak besar minum susu anmum.huhuhuhu

Ciksu memang tak minum eh susu ni masa preggy ?.

Xpnh amik susu khas utk ibu mngdung.. Susu tepung biasa je sy minum..

ommaiii! sy tak suka minum susu ;p

mase pregnant sy xpernah minum susu pun

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF