Lempeng Badam + Kurma sedap...

Ingatkan hasil tapisan buat Susu Badam  yang saya kongsikan tadi, jangan dibuang.. saya suruh simpan kan.. ok, nak tau kita nak buat apa..

haa, meh sini dekat2 nak tunjuk dengan uols.. cuba tau jangan tak cuba.. hasilnya memang SEDAPPP :D


satukan hasil tapisan tu dengan tepung gandum, air, garam & gula.. agak agak la ye.. kacau sebati.. 


Kemdian letak sikit minyak zaitun dalam pemanggang ajaib.. masukkan satu senduk adunan lempeng tadi.. masak la sampai tahap yang uols inginkan..


macam saya, saya suka kulit luarnya garing2 sikit.. first time makan.. cik abe suka sangat.. sedaappp katanya.. hihii.. 

Terpulang la nak makan begitu saja atau di gandingkan dengan madu atau syrup.. kami selesa makan macam tu saja.. sebab dah cukup rasa.. memang layan je.. sedar tak sedar 8 keping juga la habis.. asal siap je cik abe ambik, siap je ambik.. makan panas2 baru sedap katanya..
mmmm, apa2 aje lah.. janji si dia suka.

Cuba tau :D

pppssttt: tima kasih buat Kak WanSu yang berkongsi
RESEPI SUSU BADAM & LEMPENG BADAM KURMA ni.. memang terbaek la.. 

Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Lempeng Badam + Kurma sedap..."

waa. mcm sedap. leh cuba kat rumah nnti. hehe

Kreatif juga yg mencipta lempeng ini CikSu. Kakak memang tak pernah merasa lagi.

alamak! mcm nak try je kurma bnyk lebih ni time puasa aritu cuma nk kna beli badam je

owh.. boleh buat lempeng.. Ros pun sempat ke kak wansu tu.. nanti nak cuba.. nak gi cari badam.. hihih

kreatif la sue.... dpt plak bua lempeng kan...lempeng badam plak tu...terbayang2 lemak badam tu...mmg sedap laaaa....

nanti nak try buat la...hee...thanks sharing

Badam lebih Raya hari tu pun masih berbaki boleh gak cuba buat lempeng ni

Wahhh.. terima kasih sudi kongsi resepi. X da idea nk buat apa hampasnya ni.. on my way nk buat lempeng.hehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF