Low Lying (Uri Bawah)



pada usia kandungan 17w++

 hasil dari scan semuanya berada dalam keadaan yang memuaskan hati.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah :D Cumanya ada satu masalah yang Dr. Hashimah bagitau saya. 
Masalahnya LOW LYING (URI BAWAH). 

Uri saya berada di bawah & Dr. nasihatkan sekiranya berlaku pendarahan, cepat2 pergi mana2 hospital yang berdekatan. walaupon ’low lying’ doktor & misi pesan jangan dok pikir sangat. sampai masanya nanti uri akan berpusing lagi. kurangkan pergerakan, tak boleh bersama & jangan buat kerja berat2. lebihkan dengan berehat.

Dalam hati ni hanya Allah aja yang tahu. dah la masa ni cik abe tak ada. tengah kursus di Kuantan. Saya tetap tak puas hati & tanya Dr. lagi. Dr. cakap kita akan pantau sehingga kandungan mencapai usia 28 minggu. sekiranya kandungan masuk minggu ke 28, uri masih dibawah baru Dr. sahkan abnormal. Oh  No. No. No. Serius saya memang gabra walaupon hakikatnya terukir senyum di bibir ^^.

Balik rumah terus je goggle pasai ’low lying’. nak tambah info pasai ni. 

Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Low Lying (Uri Bawah)"

Cik Su, you called it plasenta previa, cuba search kat blog Farah... Farah adalah patient plasenta previa...low lying semasa preggy Ash...careful dan jaga diri betul2 jangan jadi macam Farah..lenjan drive sana sini and survive sendiri... jaga...sangat2 important, jangan sampai bleeding ok??? risiko tinggi... lagi2 masa perut dah membesar nanti, takut kes torrential bleeding...

sekadar memberitahu dari pengalaman Cik Su... Nak baca lebih lanjut boleh baca experiences farah bersalin semua... Jaga diri elok2...

Tapi kalau masih awal, In Shaa Allah, masih boleh dibetulkan lagi kedudukan uri tu...

kwan pon ade kes mcm ni mmng gak risiko Dr. kata tapi Alhamdulliah selamat je kwn sy tu besalin normal...

itulah pengalaman yang paling bermakna kan ciksu
alhamdulillah sekarang dah jadi seorang ibu kepada permata hati yang comel :)

Asslmkm ciksu.. Mmng risau klau uri dibawah. Kta stkat ni syukur sngt, bila scan nk masuk 7month hritu dia diatas. Risau jd pape kt bby kn..

subhanallah....semoga semuanya selamat dan dipermudahkan ye...saya pon tengah tggu hari je...selamat hari raya... :)

Cik su kna berhati-hati..jgn buay kerja berat...

Assalamualaikum ciksu, ada sorg kawan sheila, kandungan baru masuk 8 bulan dah kena operate sebab uri kat bawah, kesian dia. kalau tak anak dia lahir saing date dengan Adam. ciksu, jaga diri baik2 tau. jangan fikir sangat, tapi selalu2 la borak dengan anak. semoga baby faham perasaan ibu dia..

ujian... nanti cerita kat anak betapa susahnya nak dapat kamu..

Insha Allah... Amalkan baca al-insyirah spnjg kehamilan dan sujud lama sikit ketika solat...masa sujud terakhir niatkan utk dipermudhkan urusan kehamilan dan bersalin.. Amalkan..

Ciksu.. macam mana hari ini?. sihat ke.. Ciksu, bagitahulah kitorang.. ciksu dah bersalin ke?.. jangan buat Ros tertanya2 :) hihihi

kdg2 kita tak tahu kan kita punya uri bawah.. tu sebab gunanya checkup n buat scan

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF