Mengidam, Teringin & Teringat...

Panggilan yang berbeza tapi keinginan tetap sama je kan! betul tak ^^
Kejadian ni semua berlaku dah lama. sekarang just nak trowback katanya. 
Jom kita tengok 

NASI LEMAK ~ 20/12/2013


Nak makan sangat2 pepagi buta tu. Gtau cik abe nak nasi lemak, dia kata mana sempat dah, nak pergi kerja. nanti lambat. Nape tak bagitau awal2 katanya. Kan senang. Masalahnya, baru terasa nak makan. Bila cik abe kata macam tu terus pergi baring atas sofa, pegang nset. Kendian laju je air mata ni kuaq. muahahaaaa. 

dan2 tu juga pasrah je la kalau ada rezeki, ada la. kalau tak da...! mmmmm..

Lama jugak tunggu, tengok2 cik abe antor. alhamdulillah dapat juga. 

lega.. !

MEMPELAM CICAH ASAM ~ 21/12/2013


Mula mengidam mempelam ni selepas buat UpT test. Teringin sangat nak makan. 

Time nak tu, time cik abe kesuntukan masa. Kebetulan cik abe ada makan2 dengan and the gang sempena kawan dorang yang kena pindah. Dorang kena berkumpul jam 8 malam. Saya nak makan la la tu jugak. hahaaa. apa pon tak boleh. dah la masa tu tengah hujan. 
cik abe pujuk esok kita carik, terus pergi baring atas sofa, air mata laju je kuaq. huhuhu. Nak tak nak kena la juga cik abe carik. puas cik abe carik, akhirnya jupe di stesen minyak. cik abe balik antor sebelum gerak ke majlis tu. masa ni cik abe tak tahu lagi hasil ujian UpT tu. dia pon pelik. bila dapat makan tu lega sangat ^^

BIHUN SUP KEDAH ~ 
15/1/2014


Penangan Bihun Sup Utara.
yang ini tak menangis. hahaaa. merata mencarinya nak jugak bihun kuning. yang jumpa di Setiawangsa & Titiwangsa semuanya bihun putih. saya tak nak bihun putih tapi nak bihun kuning. last2 baru teringat yang abang kawan saya jual bihun sup utara.
terus le ke Brickfield. 
alhamdulillah dapat juga. BihunSup Utara Daging. 
memang puas bila dapat jamah bihun sup ni masa panas2.

Mc D, CHOCOTOP ~ 3/2014


Penangan Chocotop paling dasyat. Nak sangat2 sampai menangis la. muahaahaaa.

Begini kesahnya,
kebetulan masa tu kami ke Aeon Big, Wangsa Maju. saje beli barang dapur. pastu tetiba nak makan eskerim chocotop ni. saya pon beratur la. sekali bila sampai turn saya staff mcd bagitau, eskerim & coklat cair, so, kena tunggu lebih kurang sejam.
macam lambat je sebab cik abe nak balik Kuantan jam 8 malam & masa ni dah nak dekat maghrib. 

Pikir positif, ajak cik abe ke Mcd Setiawangsa, Drive Thru aje. sekali dah sampai, tengah beratur tetiba sorang staff Mcd datang, diletaknya kon. 
haaa.. sudah. dah kenapa pulakkan! blurr kejap.
cik abe keluar, pastu masuk ikut Petronas kononnya nak la bertanya pada staff di dalam. sekali pintu pon ditutup. OMG!! cik abe kata, tak pa kita tunggu sekejap, mana tahu dorang nak solat ke. pulak. patutnya dah drive thru kan. sentiasa ada aje la. tetiba boleh jadi giniii. tunggu punya tunggu, tak da juga. masa dah makin suntuk. cik abe kata dah tak da rezeki ni. kita cari tempat lain pulak. masa ni dah meramu air mata keluaq. memang nak sangat2 rasa chocotop tu. padahal bukannya tak pernah makan pon sebelum2 ni. saje je kan!

Tak putus asa kami ke Jusco Alpha Angel, Wangsa Maju. dah masuk, dah beratur.. bila sampai turn cik abe, staff tu kata hanya ada perisa vanila & starwberi sahaja. huahuahua. 
masa ni memang tak tahu malu dah. lagi laju air mata keluar. huhu. 
jalan pon nyorok2 belakang cik abe. 

Huhuhu. nape ni susah sangat nak dapat.
last2 cik abe ajak pergi Aeon Big, Wangsa Maju semula. sekadar mencuba. masa ni dah nak dekat jam 830 malam. cik abe memang dah lambat nak bertolak balik ke Kuantan. Akhirnya, tunggu punya tunggu cik abe bawa keluar chocotop juga. lega giler bila dapat jamah chocotop tu. haiiishhh!! punyalah susah & merata memusingnya.. 

TEH AIS
Minuman peberet sepanjang pembawakan baby. padahal tak suka pon minum sebelum2 ni. itupon hanya beli di 2 kedai saja. 1 di Keramat, 1 di Chow Kit. Memang kaw punya teh ais. pekat, likat & lemak..! bila minum memang terasa nikmat.. 


pppssstt: Kenangan terindah -_-’

Previous
Next Post »
35 Komentar untuk "Mengidam, Teringin & Teringat... "

bila dah teringin dan mengidam tu memang dah tak boleh buat apa dah...hi hi hi...

pencarian chocotop paling epic.. hehehe..nasib baik dapat kan..

hai ciksue..seronok tgk ciksue dah berbadan dua skrg..Alhamdulillah..take care yer dear...

tragis cite ngidam nak makan chocotop tue =(
Last2 dapak jugak makan =)

sebab saya tengah lapar, semua nampak sodapppp..

hihihi...sama la..kl nak something boleh sampai nangis oo...hihi, ajin aka update saya pun sama. teringin nak update tapi malas, huhu

Cik Sue dah pregnant? Alhamdulillah. tahniah ya

aamin.. alhamdulillah.. :-)
happy for u!

umangggaihhhh...pembawakan anak sulung...

alahai, mengidam betul ciksu..syg beno cik abe kat ciksu..hihi..kt umah ni pun sma la dgn akak yg bru prgnant tu,,semua dia nak, adik2 ni tlong tunaikan..hehe..

Asslmkm ciksu.. Waaaaaa.. Sampai kuar airmata tu.. Jngn nti bby kuar kuat touching dh la ye.. Hehe
Sy alhamdulillah la.. Stkat ni klau xdpt tu xde smpai nangis.. Paling tidak buat muka je.. Haha.. Badmood sikit. Pastu bila kuar cari la.. Tp rasanya xde yng susah jmpa. Hehe.. Awal2 prgnt lg best. Masa dduk ngn mak. Sebut je terus dpt.. Hihi

sukanya baca cerita ciksu.. hihi.. sampai merambu ayaq mata noh . nak buat macam mana, dah ngidamkan.. Syukur abe ciksu sudi layankan ciksu.. Alhamdulillah :)

Alhamdulillah! Gembira tak terkata bila mendengar berita ni, Ciksu. Rasa macam kaum keluarga sendiri pulak yang dapat berita gembira. Tahniah ya, Ciksu. Cuma tak faham sikit. Entri semua katanya throwback dari 2013 lagi. Awat mengidam lama sangat baru ni habaq berita gembira? Dah berapa bulan dah ni?

Alhamdulillah...tahniah sekali lagi ya, Ciksu! Berkat sabar menunggu dan usaha tak kenal jemu akhirnya Allah perkenankan jua doa buat Ciksu :)

hahha...biasanya mcm tu la kan klu dah teringin tang2 tu jugak nakkk sib baik cik abe sabor melayan kan...

* dugaan sgguh ek nk dapat eskem McD tu ;p

amboi..syng tol cik abe cik sue..:)

Pembawaan budak, kalu akak bab makan minum, x kisah sgt tp jgn sesekali pakai bedak wangi @ sembur pewangi.. BUSUK teramat sgt,hi3

Rasa2 ngidam apa lagi?

Alhamdulillah...tahniah kak...
nanti doakan tok nieyl jugak yea..
semoga nieyl pun di beri kesempatan itu..:)

Indah utk dikenang sebab dikurniakan suatu rasa yg tak semua org dpt tahu perasaan masa mengidam kan CikSu..

Alhamdulillah en abe sabar menangani kerenah dan kehendak baby yg dinanti sekian lama..

terliur pulak tengok bihun sup utara tu ciksue.....:')

dasyat juga mengidam ciksue ni ye..siap nangis2 drama air mata.org mengandung mmg macam2 gaya.hehe

Dalam banyak2.. tgk mempelam tu selalu teringin....

Makan selagi boleh ciksu....hehehe...Sedap plak tgk nasi lemak tu.

Macam2 terasa nak makan ya. Alhamdulillah semuanya tu sempat dijamah.. bila baby nk keluar ni.. nati buatla pengumuman ya.. kalau nk sorok dulu gamba baby pun tak pe..mcm awal n scha, tapi sekurang2 ada bgi tahu dah selamat bersalin dan maklumat biasa pasal baby tu bgtau la sikit ya.. cth jantina dan berat lahir...k..

kira ok la tu cik su ngidam yg biasa2 je...bukan yg pelik2!!hihi..

Yang pelam ngan bihun sup utara tu memang k nurul selalu je teringin time pregnant dulu... :)

x penah lg x dpt smpai nangis2.
x dpt nek keta p cari sndiri.suka minum teh ais gak time ngandung.kdai lain x sedap.kdai abe tomyam tu gak yg sdp

byk juga yg ciksu mengidam. yg lawaknya bila tak dpt air mata laju mengalir. hehe. comel ciksu nih. pastu yg ciksu nak tu pla bukannya makanan yg susah dpt pun, semua makanan2 biasa tapi mungkin waktu nak tu, rasa tak tahan nak makan kan. cik abe ciksu baik, sanggup penuhi semuanya demi isteri dan anak tersayang. good luck ciksu. insyaAllah semuanya akan selamat dan berjalan lancar.

semalam dah datang baca tapi tak dapat komen sebab budak berdua ni duk melompat atas mamanya.

wahh boleh tahan mengidam ciksue yer.. nasib la dapat juga apa yang diidam walau tak mudah, hehehe bukan selalu pun kan, babak air mata tu toksah cakap la ciksue, murah sangat air mata time peknen ni, kan. hehehe

Ni kira throwback mengidamlah yek cik Sue.... hehe banyak yg diinginkan rupanya ye

Akak..

Banyak sangat adegan menangisnya,hahaha

Kelakar plak sya rasa..huii, ni betul2 penangan anak dlm perut,haha

Alhamdulillah... Yg mudah-mudah aje nk dpt..

hihii...abis je alahan memang teringin tahap gabang rasa..masa ni la berat naik mdadak..semua nk makan kalo bleh..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF