Tudung kanak-kanak


9 hari lagi.. sabor erk..!

ada yang rindu ke..?

pejam celik, pejam celik tinggal sembilan hari je lagi tempoh berpantang cheq nak habissss.. wehoo :) dah tak sabor benornya ni nak tunggu 9 hari akan datang.

nak cepat cepat habiskan aktiviti harian sepanjang berpantang ni dengan bertungkunya, kena mandi air panasnya, kendian makan nasi tak boleh nak tambah, kena ada lada hitam, selit dengan ulam ulam yang pahit nak ditelan tu & yang paling tak menahan bab berbengkung. huh.. berpeluh ngko. hari hari siang malam nak kena pakeinya. kena kuat mental fizikal sungguh le bab berbengkung ni. kalau tak kuat & berdisiplin memang tak pakei sampai ke sudah le jawabnya. bab ni kita sembang dalam next entry k (",)

sepanjang tempoh berpantang pelbagai dugaan yang berlaku. sabor je la ^^
apa yang berlaku, nanti2 la cheq ceghita erk. kena ambik mood untuk berblog dulu. ihik. lama benor cutinya kan. 

oke la.. nak sambung gomol my permata hati. daaaa ^^

32 Comments

  1. tak lama dah sis sembilan hri tu :)

    ReplyDelete
  2. lama nya menyepi cant wait okey w/pon 9 hari lgi...

    ReplyDelete
  3. selamat mengahbiskan pantang cik sue..

    ReplyDelete
  4. CikSue!!!! tahniah allhamdulillah, lega dapat "dengar suara" ciksue hehehehe. Selamat berpantang yer, saya memang respek betul dengan orang yang ikut pantang ni sebab diri sendiri tak terbuat semua tu. apapun, enjoy teh time with ur permata hati :D

    ReplyDelete
  5. lagi 9 hari!! wah..lepas ni merdeka dah ye cik su..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...akhirnya Su dapat juga zuriat...semoga Su dan baby sihat2 jer...

    Jaga diri , jaga kesihatan...biar rajin berpantang sikit tau...
    Dah lepas pantang nanti up gambar n cerita baby yer...

    Bunda pulak terlebih xcited...hehe..

    ReplyDelete
  7. ya Allah ya Tuhan....! baru je throwback cite pasal supplement yg diamik utk bolehkan preknen tuptup dah bersalin dah..! AllahuAkbar! alhamdulillah...
    tahniah, setelah 6 thn tercapai juga impian sue n suami..
    ehhh, kene la pantang elok-elok... merasa la cemana berpantang semua kan? klu tak bersalin tak merasa saat2 berpantang semua ni ;)

    ps: pasni citer masa skrg dah la... xyah citer throwback-throwback dah huhu :P

    ReplyDelete
  8. Amboi ciksu... Saje je kan buat Ros ternanti-nanti,..hihi. Apapun selamat berpantang tau.. Opkosla Ros ni rindu kat ciksu!

    ReplyDelete
  9. asslmkm ciksu.. tak sabarnya nak baca entry semua tu.. termasuk nak tengok bby cksu.. :)

    ReplyDelete
  10. dah bersalin cik su?dah nak abis pantang puun!mana pic baby?

    ReplyDelete
  11. Lamanya akk x singgah sini. Ciksu dah ada bb. Tahniah

    ReplyDelete
  12. Wah tak lama lagi tu... tak sabo pulak nak tengok permata hati die ...tahniah....

    ReplyDelete
  13. QR jaga diri..sambung lagi mandi air daun2 yang direbus(air panas) tu sampai 60 hari.acik tiga2 anak buat macam tu..bengkung pun sampai 60 hari

    ReplyDelete
  14. 9 eh 8 hari lagi dah boleh tunjuk baby RANIA... yey, tak sabar nak tengok si comel tu..............

    ReplyDelete
  15. Tak lama dah tu. Kejap jer dah nak habis pantang erk ciksu.

    ReplyDelete
  16. ok jeles... isma baru hari ke 28 kak... nanti share gambar akak dan baby tau :)

    love you kak!!

    ReplyDelete
  17. cik sue ..tahniah ...dapat bby apa???

    ReplyDelete
  18. bab berbengkung tu saya kadang2 tewas..tak lama je lagi..harap lepas 44 hari pon sambung lagi yek..hihi

    ReplyDelete
  19. ni berpantang sungguh . ada sesetengah org tu tak rajin nak ikut sangat ... alhamdulillah dah nak selesai . boleh merdeka doh .

    ReplyDelete
  20. SEJAK BERSALIN NI MAKIN PEKAT LOGHAT CIK SUE DALAM BLOG.. LOGHAT UTARA TU... HIHIHIHI

    ReplyDelete
  21. wahh! tak sedar dah nak habis berpantang... tak sabar nak tgk muka baby..mesti cute mcm sis.. ;)

    ReplyDelete
  22. x lama dh tu.x sabaq nk tau cerita =)

    ReplyDelete
  23. bagus pe berpantang ni semua..penting tau untuk jangka masa panjang, nnt dah tua2 sok takde la heboh sakit... jgn cam saya ni.. heboh dah sakit sana sini, gaya cam nenek2 sibongkok 3, huhuhuhu....

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah seronoknya ciksue..sy ni ketinggalan keretapi sungguh..gmbar baby yg kt shoutbox ni ekk..comelnya!siapa nama baby

    ReplyDelete
  25. Ciksu, lepas ni boleh tukar theme blog dan letak gambar baby sendiri aje ya :)

    Nampak keterujaan Ciksu jadi ibu. Mesti Ciksu ni ibu yang sangat bagus. Tak sabarlah nak tengok gambar baby. Lambatnya nak keluar :)

    ReplyDelete
  26. kan sama la kita. mama xbg makan nasi tambah. bubuh sesiap nasi byk dalam pinggan

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin