Cerita sebelum bersalin part 1

sebelum berceghita panjang lebaq, cheq nak minta maap le dulu dengan kengkawan semua.. cheq tau ramai yang dok menanti gambaq permata hati kami kan.. sabaq sat noh..! hihihi.. sampai masanya nanti ciksu kongsi dengan ahkak2 & auntie2 semua ye.. 

sebelum ciksu tunjuk gambaq permata hati cheq.. rasanya elok benor kalau ciksu kongsikan detik2 sebelum sampainya tarikh kelahiran permata hati kami tu, boleh ^^.


bermula pada 7/8/2014.. begini kesahnya.. ece.. ce.. wah.. (",) 

kata nak trowback kan, so, layankan aje.. jangan banyak songeh erk..
banyak sengih tak pa.. >_<

 kalau diikutkan tarikh yang diberi dan tercatat di buku pink, 7/8/2014 adalah tarikh due saya.. tapi itu semua perancangan kita sebagai hambaNya.. selebihnya Allah Maha Mengetahui bila tarikh sepatutnya permata hati saya akan lahir ^^ 
so, tak payah nak runsingkan kepala otak nak memikir.. kita buat aktiviti macam biasa..

pepagi lepas sarapan keluar meronda ke Aeon Big Wangsa Maju.. laksanakan aktiviti berjalan.. pusing merata.. kalau rasa penat duduk sekejap, kendian sambung lagi berjalan..


sambil dok berjalan tu tetiba nurse KKIA call bagitau appoinment untuk 8/8/2014 ditukar kepada 11/8/2014.. doktor tak da katanya.. pastu saya bagitau la, yang 11/8/2014 tu kalau saya tak bersalin juga kena serah diri ke hospital pukul 8 pagi. baru le nurse tu teringat.. kalau macam tu terus ke sana aje la katanya.. untuk check up terakhir di KKIA habis sudah.. kiranya hari raya ketiga tu check up yang terakhir..


penat pusing Aeon Big, tak tahu nak ke mana lagi.. pikir sekejap haluan seterusnya..

memandangkan tak da sebarang tanda2 bersalin yang keluar pada hari tu, saya punya lah galak dok mengajak cik abe pergi nengok Rosdet TomYam dah buka ke belum.. sebelum terberanak, nak le juga makan apa yang boleh dimakan selagi boleh.. hahaaa.. napsu sungguh..! padahal memang teringin benor nak makan nasi paprik + sup ekor kegemaran saya.. kat kedai tu.. sedapppp!!!

betapa sedeynya bila sampai depan kedai, tetap juga tak buka.. haishhh.. kemahen le lama dorang ni bercuti raya.. frust menonggeng lagi.. rasanya kan saya dok ulang nengok kedai tu dari hari raya ketiga kot.. sebab nak makan sangat2 tapi masih ditahap terkawal.. relax & masih boleh diterima akal pikiran.. tak da nak nangis2 atau majuk2 dah :-)

sudahnya balik lepak kat rumah.. siap buat tomyam lagi.. sambil menanti kot2 keluar tanda2 nak bersalin.. tunggu punya tunggu sampai ke malam non hado apa2 tanda pon..

oke.. pasrah..! nampaknya baby masih syiokk duduk kat dalam lagi lettew kan :)
tak pa la, kita tunggu tengok 8/8/2014 pulak macam mana gayanya..

Previous
Next Post »
24 Komentar untuk "Cerita sebelum bersalin part 1"

assalamualaikum ciksu.. alaaa main part2 ni tak sabar nak baca seterusnya. nak tengok gambar buah hati ciksu dan suami.. adam pun nak tgok gambar kawan diaaaa, heeee :)))

alhamdulillah seronok kan ciksue
kenangan paling manis dalam hidup :)

Wahhhhhh...lamanya akk x jengah ke sini tau2 dah bersalin ya.. tahniah dr akk... :)

hehe...best ler citer cik su ni..dah lama cik su xsinggh kat blog akak,naper ek?

best kot dok dlm tu ;p tu yg dia tak nak kuar2 ;)

olo siannya tak dpt mkn. takpe, 8/8 mesti dapat tu. heheh.

Rileks sungguh Ciksu untuk pengalaman pertama ni ya, macam dah berpengalaman sungguh. Saya sebelum due dah standby, tak mahu ke mana-mana :)

Cepatkanlah proses keluar gambar baby tu. Tak sabarlah nak tengok!

Tak sabo dh nak baca lagi next entry.. Baby boy or girl kak?
Haah ayu dok permas.. Nnt nak ke sini akak inform ya. Bole jumpa.. :)

alhamdulillah dh selamat lahir anaknya...

tahniah cik sue..semoga anak cik sue sehat dan soleh/solehah
cik sue jaga diri baik2 ya

gitu gayanya... takpala buat sendiri pun ok kan..lepas gian nk tomyam.

oo ciksu ni pon overdue jugak yer.. next cerita.. xsabar nihh

Asslmkm ciksu.. Bby syok duk dlm perut kn.. Sama mcm bby kita..

Cam k nurul... dua orang anak lahir lepas due date... sorang ngam2 due, dan sorang lagi sehari awal... syok sgt baby2 k nurul dok dalam perut mama dia lama2 ...
:)

baby ciksue macam afia..syok dok dalam perut ibu lama2..:)

baby kata nk duduk lama sikit dalam perut ummi hihihi

alhamdulillah..akhirnya Allah tunaikan impian untuk bergelar ibu..syukur alhamdulillah..tahniah buat kalian berdua..maaf lambat wish, akak dh lama x update blog dan bw..baru tau awak dpt baby..

suspen ni..lama tak menyinggah sini..maaf ye..

Baby nak jenjalan jugak...sbb tuh xmo kuar

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF