Cerita sebelum bersalin part 2

Pepagi lepas solat subuh tetiba perut dah lapar. lapik perut dengan susu kambing, kurma, kismis. 
pastu terus ajak cik abe pergi makan roti canai kedai paktam, orang kedah.
dua bijik sekali makan. sedap roti tu. lembut garing je. cicah pulak dengan gulai ayam.. fuhh!! memang layan sampai jilat jari la..! perut kenyang, balik lepak di rumah..

8/8/2014 masih belom ada tanda2 nak bersalin juga. yang ada hanya perut asyik dok mengeras jerk. pastu dok rasa macam nak senggugut mai bulan2 tu..
tetiba pulak sakit tekak + selsema, macam nak demam tapi tak demam pon.. hukhuk

dalam pukoi 11 lebih2 nurse hospital call tanya dah bersalin belom. dia ingatkan saya, kalau tak bersalin juga kena datang serah diri pada 11/8/2014 jam 8 pagi.. huhuhu..

tunggu punya tunggu tak sudah juga. tanda2 bersalin tetap tak da. lepas zohor ajak cik abe keluar. jalan2 carik makan lagi le :p

macam biasa, haluan ke Rosdet Tom Yam masih tak putus asa. sampai depan kedai MASIH TUTUP lagi. hukhukhuk. sabaq je la. pakai tak merasa jugak la nasi paprik nampak gayanya ni..


bila tengok muka sedey saya tu, cik abe offer pergi Pudu Sentral belanja makan Bubur Ayam MB + cool blog.. konon2nya nak pujuk saya lettew!! bab makan, saya okje :)

lepas mengenyangkan perut, terus balik rumah..

malam tu.. jeng.. jeng..jeng... lepas sembahyang maghrib tengah tunggu nak masuk isyak.. dalam 8:15 malam macam tu, perut dah mula mengeras sejam sekali.. dalam masa sejam tu tak lama mana.. tapi memang boleh rasa la..
 rasa perut ni tegang semacam je.. memang tak selesa sesangat.. 
seingat saya kan, rasa sakit senggugut macam mula2 nak mai period dulu2 tu.. macam tu la rasanya.. baring ke kiri tak kena, baring ke kanan tak kena..
kejap2 tido kejap2 jaga.. berlarutan sampai pukul 10:15 malam.. lepas solat isyak terus sambung tido sampai ke pagi.. itupon terjaga juga 2,3 kali.. tahan je.. 

oh yaa!! sebelum jadi macam tu, saya minum air zam zam + sapu air selusuh ustaz kazim sekitar perut.. kiranya selepas mandi saya buat semua tu.. tak sangka pulak terus terasa.. 

Previous
Next Post »
26 Komentar untuk "Cerita sebelum bersalin part 2"

aduiii tak dapat2 jugak lagi yer rosdet time ni. eh cik rosdet tu tau tak ciksu peminat tegar tomyam depa? kalau doa baca blog ciksu ni kan, confirm dapat diskaun pas ni sebab promote huhuhu.

sebelum bersalin sempat lagi tu pekena bubur MB segala..time ni la paling nikmat makan..dh bersalin nti kena pantang lama kan

indahnya kenangan tu kan ciksue
tak sabar nak tengok puteri ciksue :)

asslmkm ciksu.. oo.. kiranya sakit datang awal la eh sebelum tarikh bersalin..

Hai ciksue..lama dah ciksue x update blog...baby sihat ? :)

bertuah ciksu dpt cik abe cenggitu!!hihi..

Assalamualaikum ciksu. alaa bersambung lagi.. hehehe

tahniah cik su.. tak sabar tengok gambar baby die.... doakn kita pulak...

Salam jumaat yer ! apapun take care yer

mudahnya begitu terus terasa kontraksi yer.. next

Dahsyat ye.....boleh ingat senggugut masa mula mula mai dulu hehe....
Lama dah okje tak buncit QR lupa dah camne rasanya hihi

penuh sabar menanti entry bersalin sue..

dan tak sabar nak tgk baby sue.. hehhe

berkat air selusuh n air zam2 tu kot ek...

Mudah jg la ciksue.. tetiba teringat lak masa akak alami sakit bsalin tahun lepas..cam sama j..hehee.. lagi... next yg ke 3..??

Depa cuti lama la tu kan ciksu. Raya.. selalunya kedai makan tomyam memang cuti lama Ros rasa.. takpe pas pantang nanti boleh pi makan lagi...

perot mengeras tu memang salah satu tandanya. saya dulu pun tatau itu tanda nak bersalin. masa mula2 rasa dulu hhihihi

lah hai sampai nak bersalin kedai tu tutup.. x dapatlah mkn sdhnya...

Memg tnda tnda nk bersalin tuh...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF