Check up sebulan Umi & Baby

Related image


Punya la eksaited nak pi check up anak sebulan di klinik. sampaikan bangun awal pagi terus kejutkan anak kesayangan.. kengkonon takut la, bila dah bangun pastu bagi susu kang bantai tido lagi seround pastu mau payah nak kejut bagi jaga balik.. itu yang kejut awai2.. mandikan sesiap.. nanti senang khoje umi ni haaa !!

ntah macam mana, baru le umi ingat.. bangun pepagi buta baru kelam kelibut nak buka buku pink si anak.. haaaa.. apa punya umi la.. acaner la boleh tersalah tengok time. huahuahua.. sian sayang umi sebab kena kejut di awal pagi.. ini semua salah umi tau.. acaner la umi boleh tersalah tengok.. umi memang ingat tarikh tapi umi tak ingat time la.. sorry erk >.<

umi dok buat macam nak pi check up perut macam dedulu.. hihihi.. pi pukoi 8:00 pagi.. ghopenya time check up pukoi 10:30 pagi.. aduhai!!! sejak2 lepas bersalin ni umi jadi pelupa kejap.. haishhh :p

hahahaa.. apa pon tak boleh !!

bila sampai klinik dah dekat jam 10:30 pagi.. sekali ambik no.. nah.. dapat no 26.. masak le nak kena tunggu ni. huhuhu.. masa sampai tu tengok tak ramai orang, sekali bila dapat no kena no puluh2... sabaq je la :) nasib le masa ni anak umiayah asyik dok lena.. so, kita biarkan saja dia bermimpi.. hikhikhik.. lepak dalam bilik nyusu.. oke sikit.. kat dalam klinik sejuk. umi pulak masih dalam pantang.. baru 30 hari, kan ! sekejap je anak umi dah genap sebulan.. bagi ayah dengan pakcik stand by kat dalam.. bila dah sampai turn baru ayah panggil kita.. ..

bila sampai turn kami, anak umiayah oke la.. tak jakun sangat.. tak da nak nangis2 pon. alhamdulillah.. part buka baju yang syiokk.. relax je.. timbang berat, ukur panjang dan lilit kepala.. and then kena cucuk sebulan.. 

CHECK UP SEBULAN UMI & BABY

lepas selesai si anak, timbang berat + check bp umi pulak.. macam tak caya je.. selepas sebulan berat umi dah jadi 52.1 kg. fuhhh!! dasyat ni.. daripada 63 kg masa hujung2 usia kandungan.. masa buka buku pink berat umi 53.1 kg.. dah turun banyak kilo.. kurang pulak sekilo dari berat semasa disahkan pregnant hari tu.. cepat, kan.. baru sebulan dah dapat berat asal.. yang penting DISIPLINKAN DIRI SEMASA BERPANTANG ;) 

berat baby sebulan 4.4 kg, panjang 55 cm.

suka buka mata.. mula senyum2 bila diagah. 

kuat nyusu, kuat tidur juga. 

kurang buang air besar. kadang seminggu baru nak poo poo. tanya nurse tadi, nurse kata normal sebab nyusu badan. 

bila azan subuh je, anak umi dah celik "erk.. erk.." 

alhamdulillah.. umiayah doakan semoga anak umi ni taat perintah Allah, dengar cakap umiayah, lembut hati, rajin solat serta berjaya di dunia serta di akhirat.. aamiin ^_~

Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Check up sebulan Umi & Baby"

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF