Sibuk la sekarang..

tenggelam timbul tenggelam timbul je kan saya ni.. maklum le dah ada permata hati kan :) 
bizi sangat lettew !! tahu tak pa.. 

alhamdulillah, saya dah selamat sampai ke rumah sendiri di kL.. 
hampir 3 minggu berada di Kedah kendian hari raya kedua bergerak balik ke Kuala Kangsar.. 5 hari di sana.. habis sudah tempoh berpantang.. 
alhamdulillah, dapat peluang merasainya.. semoga Allah izinkan lagi saya merasainya.. aamiin ^_~

sampai kL dah malam.. pagi Ahad dah mula sibukkan diri kemas rumah .. maklum le dah hampir sebulan tinggalkan rumah.. tahu aje la macam mana situasinya kan.. dengan nak mendobi segala pakaiannya lagi.. nak masak untuk sendiri makan lagi.. nak mandi, main, 
tido dengan anak lagi.. sedar2 dah petang.. alahai, sibukkan ??

pagi senin pulak menapak ke KKIA check up permata hati 2 bulan..
balik rumah sambung mengemas lagi.. uwaaaaa.. bila nak habis ngemas pon tak tahu le.. kena buat sikit2.. benda berat2 tak boleh nak ubah sendiri, kena tunggu cik abe.. buat yang ringan2 je.. itu yang ambik masa.. saya pulak jenis tak boleh tengok benda berselerak.. berbulu je mata ni.. mengenangkan diri ni baru lepas pantang, itu yang sabor je nengok..  

itu yang tak dan nak pot pet pot pet kat blog.. selagi rumah tak berkemas, selagi tu la hati ni tak tenang.. bila hati tak tenang, mood nak berblog pon non hado.. 

nampaknya banyak yang kena ubah.. terutamanya masa untuk berblog.. terasa terhad sangat.. kena pandai2 curik masa.. selebihnya saya seronok mengulit anak.. rasa tak puas je bila duduk jauh2 dengan anak.. 
ye la dulu saya buat blog pon sebab nak isi masa lapang.. sekarang masa lapang saya dah terisi dengan kehadiran permata hati. 

oke, tu je la motip entry ni.. saja nak bagitau.. kang ada pulak yang merajuk, susah ciksu nak pujuk tau (",)

ppsstt: masih hutang bw :’(
Previous
Next Post »
42 Komentar untuk "Sibuk la sekarang.. "

ye la kan dah ada tanggungjawab lain

tahniah sue. buat masa ni jangan buat kerja yg renyah2 lg. mmg berbulu tp kena manjakan diri. umur skrg mungkin tak rasa...makin byk umur nanti baru tau sakit sana sini tau. bila nak tgk anak sue ni??

xpe...slow2 ciksue..masa byk lg nak bw.. husna pun dah jarang buka blog..keadaan badan x mengizinkan..beselah kita dah ada keluarga ni mmg bz je.. :)

dah ade si kecil mmg lari sikit timing tu sue... ape2 pun tu laa seronok sebenarnye.... take care okey...

Alhamdulillah..slow slow buat kerja tau..take care:)

Asslmkm ciksu.. Sama la ngn kita pun. Masa berblog terhad. Time bby tdo cecepat buat entry. Bnyk yng dh dijadualkn. Bw plak pkai fon.

Ciksu ke kuala napa x singgah ipoh. Dekat dh tu.. :)

takpa cik sue ... nanti anak dah bnyk akal lg xde masa nak hadap blog.. utamakan dulu mana yg penting.. ada kelapangan barulah tgk blog

salam ciksu..

baby name ape? ehh ke ade entry yg saye tlepas pandang? hihih

Assalamualaikum ciksu, heee sejak ada anak ni, memang busy kan. hehehhee nanti dia dah ada akal, lagi payah nak ditinggalkan hihiiii ~~~

xper kayuh pelan2.. jnji permata hati dok depan mata..

best nya bau bb kan ;p takpe dahulu kan ank tu yg penting hehehe lamaaaa tu menggu ;)

hehehe biasalah ibu baru... jijah paham tu.. take ur time k.

Ayu ni baru prgnnt da slow da bloggig.haha.ada anak nnt cane ntah.

ulit ank mmgbest.. bg dorg tido, kita pun tido... hihii

Seronokkan Ciksu bila ada anak ni. Rasa taknak berenggang je. Takpalah tak cukup tidur dan tak cukup rehat, janji dapat ulit anak. Nanti-nantilah Ciksu bila free boleh BW lagi. Ada anak kecil ni memang banyak masa kita ke dia aje ^__^

Mestilah sibuk...sekarang apa2 pun anak yang didahulukan..

haah kan sue
dah ada permata hati mesti nak bagi perhatian kat dia
takpe nanti sue mesti boleh sesuaikan diri punya
insha Allah sue :)

salam cik su..
hihi.. tak pe... tak pe.. blogging ni hiburan dunia aje.. cma pun dah jarang sangat update & blogwalking.. huhu..

alhamdulillah cik su.. semoga hari2 ciksu lebih gembira dan bahagia ditemani sidia yg comellll :)

Da ada si comel memang bertambah tanggungjawab. Walau penat pun nampak si comel senyum hilang lelah seharian. Kan? :)

Dah ada anak ni mmg seronok kan? Lagi2 baby baru lahir, bau2 dr lahir tu ada lg. Rasa nak cium puas 2.

memang nak kena amik masa utk setting masa berblog... takpe.. take your time..

Biasalah tu. Bila dah ada anak memang masa agak terhad. Kena pandai adjust masa.

dah boleh tukar kot header blog tu hihihihihi :p

sama la kira pun. sejak ada anak masa tuk berblog wassap ke ape ke dah terhad memang saja terhadkan untuk bagi perhatian lebih pada anak :)))))

bz dah ciksu skrg. saya rasa saya masih sempat update blog ni pun sebab saya keja kat ofis. boleh curi2 masa utk update dan blogwalking. rasanya kalo saya dok kat rumah pun tak sempat nak ngadap laptop utk update blog.

xpelah faham, busy menjadi ibu terbaik kan, !

Da ada orang baru suasana pun berubah. Si kecil nak kan lebih perhatian. Insyaallah masa tu akan ada nanti..

hai Ciksu.. dah balik kl yer.. bila nk jumpa ni. hehe.. teringin nak jumpa permata hati tu.. nak tengok kat blog pun tak dapat. eh tetiba. hihi..
takpe ciksu, buat yg mana penting dulu... slow-slow kan.. Ros kat batu pahat ni. esok pagi blik jb terus masuk kerja....

Bila ada baby memg busy kemain tau

saya dl pun mcm cik sue.time x.ada ank memang tiap ari kemas rumah..mop lantai tu satu kemestian. tp bila dh ada Ali....kena ubah skit. kalo rmh bersepah tu..kadang2 kena pejam mata biarkan dulu sebab ank lg perlukan perhatian.bila ank dh tido..br dpt kemas..itupun sekejap

tahniah dear....tengah anak baya tu memang rasa tak nak lepas je kan..pengalaman kita bila ari first nak masuk keje balik mesti nangis punya....huhuhuuhh

takpe ciksu, janji ciksu sihat, baby pun sihat :)

Bila dh ada ank ni br tau x cukup tgn ye. Tu br sorang. Klw dua atau tiga sok lg bz. Ank dh sklh nti lain pulk bznya.

Tanggungjawab makin b'tambah mmg kne curi masa utk diri sndri jga.... btw tahniah ye.....^_^

Alhamdulillah tahniah ye cik Sue..
eh ummi Sue :D

Selamat menempuhi alam baru dgn baby Rania. Bila nak tunjuk gamba Rania ni. Mak cik dan opah2 dah tak sabar nak tgk ni..

tahniah ciksue.. memang sibuk pun ade anak kecik ni.. saya dulu lagi la..tinggal terus blogging ni sampai anak umo 3 tahun baru aktif balik..haha

wah! mommy baru memang gitu. teringat aida dulu... 9 thn dulu hu hu hu...
aida skang blogging kat opis aje. kat umah, tgh mlm lepas semua org tido. mak budak 3 org le katakan...

Salam Perkenalan.
Done follow you #1441
drshikinzainal.blogspot.com

Mana gambo permata hatinya ....bagi lah OKje tengok Sue...
Gitulah Sue.... namanya wanita berpantang, berkemas dah sebati dlm diri

memang seronoklah dapat mengulit sikecik tau, wangi je bau ahli syurga tu kan..

mmg kalau ada anak mmg masa kita agak terhad...bestnya bau baby...bau depa n mmg ada satu bau yg sepesen an

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF