14 Syawal 1435 H

Image result for three months

Ikutkan 10 November, 2014 baru-baru ni Permata Hati dah pon genap 3 bulan.. 

alhamdulillah..
senang banyak jaga Permata Hati. Tak banyak ragam. Jaga malam sebab nak bf je. Selebihnya memang mentido aje khojenya.

Siang hari pon sama.. jaga kejap-kejap gitu aje lah. lepas gomol-gomol, sambung tido semula..

Akhirnya setelah sekian lama saya menanti Permata Hati..
6 tahun menanti dan berusaha.. semuanya ambil masa bagi saya..

so, hari ini saya rasa dah sampai masanya untuk saya memperkenalkan my Permata Hati kepada kengkawan blogger yang selama ini banyak memberi kata-kata semangat untuk saya. pertama sekali saya minta maaf lah sebab lambat memperkenalkan Permata Hati.. 

Pelbagai faktor diambil kira terutamanya bagi menjaga hati dan perasaan kengkwan TTCian yang masih berusaha.. In shaa Allah.. korang teruskan usaha.. ALLAH ada bersama kita.. semoga semuanya dipermudahkan buat korang ye..

Alhamdulillah.. ini lah Permata Hati kami suami isteri..



permata hati kami yang dinanti2kan selama 6 tahun :)

permata hati kami yang saya kandungkan selama 9m+ :)  


gambar 1st day selepas dimandikan oleh nurse bertugas.

cer tengok berat permata hati kami tu.. terkezut hokay.. last masa doktor kat spital scan katanya berat baby saya around 2.8 kg - 3.2 kg saje... itu kata doktor.. sekali..!!


berat 3.58 kg
panjang 52 cm 
14 Syawal 1435H/ 10 Ogos 2014
jam 11:44 pagi
kelahiran normal 


Allah Hu Akhbar.. sungguh indah perasaan itu..
sukar untuk diungkap dengan kata-kata..
hanya air mata yang mampu mengalir tanda kegembiraan..

Bila dah melalui semua itu,
barulah saya merasai sendiri betapa besarnya pengorbanan 
seorang mak, ibu, mama, umi, mommy..
SYUKUR saya dapat melalui pengalaman berharga itu.

Alhamdulillah,

 semuanya sehingga ke hari ini,
merupakan detik terindah sebagai seorang wanita yang kini bergelar umi.
SYUKUR atas kesempatan yang Allah berikan kepada saya ini.

Kepada yang bakal melaluinya, jangan takut kerana segala kesakitan yang kita lalui tu berbaloi.

kepada yang belum melalui, InsyaAllah.. teruskan berdoa, berusaha, berikhtiar dan bertawakal semoga saat2 indah ini akan tiba juga.. pasti.. Rezeki itu ketetapan Illahi. 

Previous
Next Post »
38 Komentar untuk "14 Syawal 1435 H"

Salam Cik su..
Atotototo.... comelnye permata hati ciksu & hubby..
alhamdulillah..secantik ibunye..
tahniah sekali lagi ciksu..
comelllllllll :)

Asslmkm ciksu.. Alololo.. Comelnya bby.. :)
Asslmkm bby girl.. Nti blh la geng dgn zahra.. :)

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..tahniah ciksue..
rase mcm panas je mata ni sbb terharu sangat :')

Alhamdulillah..comelnyaaaa baby..berkat usaha n kesabaran dapat jugak penagalaman melahirkan..=)..

Alhamdulillah... inilah rezeki terindah dalam sebuah kehidupan rumahtangga..

Tengok jejarinya dan pipi montelnya pun puas rasa:)

tahniah..comel permata hati yang dianugerah illahi

Alhamdulillah..subhanallah...comel bb sue.. akhirny dapat jgk tengok pmata hati sue..hihi.. comel2.. nama apa bb.. sungguh indah n x terungkap kata2 bila ptama kali menatap wajah anak yg kita sndiri kandung..sungguh indah :)

yeayyy akhirrr dpt gak tgok kan...sihat ek 3.5 huhu....

alhamdulillah...tahniah sis.. comel baby

assalamualaikum ciksu...

alhamdulillah...dapat diberi peluang menjadi ibu kan, akak gembira utk ciksu.

subhanallah..comey sangat baby ciksu ni

baby bertuah.. sbb susah nak dapat..hihi. alhamdulillah..berkat sabar kan..

alhamdulillah.. tahniah.. comelnyaaaa

Salam Ciksue,

Comelnye baby die..")

comeynya. semoga menjadi anak yg soleh ye bby...semangat tu lahir besar tu...yg penting sihat...

comelnyaa baby ciksuu!! berat sama hakimi tp hakimi czer..hehee

comelnya.....semoga menjadi anak yg baik

alhamdulillah...tumpang gembira :)

Salam ciksu.. sangat2 comel bbynye.. :) siapa namanya? :)

Ciksu, cantiklah kain pembalutnye.. ciksu balut pun cantik.. mcm kepompong dah.. selesa..

Alhamdulillah.Tahniah..Comel baby.Gegirl ke?

Allahuakbar,
Alhamdulillah comelnya Sue
akhirnya lahir bidadari cantik
ke dunia ini
akak pula rasa terharu
tumpang syukur sangat-sangat
sorang demi sorang teman yang akak doakan melahirkan cahayamata..
syukur pada Allah :)

wwah..dekat 4kg tu..tahniah cik sue... :)

Alhamdulillah... Indahnya ciptaan Allah...menunjukkan kebesaran dan kekuasaan Nya .

semangat juga ye baby.umminya kuat makan kan,macam2 permintaan masa pregnant mana baby tak bambam.hehe...so comel..:)

Wah.. akhirnya, si comel ni dah ada tunjuk kat sini ya.. waa... comelnya dia.. bibir merah gitu.. tahniah ciksu...

wah..semangatnya tomey-tomey nih...

subhanallah...comeyyyyy geram tgk !!!

Syukur alhamdulillah...
Cik sue selamat lahirkan baby y sgt comel.. mmg semangat sungguh. Terubat segalanya kan..

alhamdulillah tahniah ciksue..comel baby..

MasyaAllah! comelnya baby ciksue! tahniah ciksue! selamat berkenalan baby ephyra^^

ciksue nanti send nana alamat ye..insyaAllah nak bg gift utk si comel,tapi baby boy ke bby girl ciksue^^

Yeah! Dah keluar blog rupanya baby ye! Alamak, tertinggal flightlah saya! Tapi takpa, dapat juga tengok. Boy ya rupanya, Ciksu....

P.S. Best tak sekarang tidur malam? Er, soalan utamanya nyenyak ke tidak sekarang ni tidur malam? Ekekeh....

akhirnya...ada juga gambar permata hati ciksu dan suami..
memang terharu bila lahirkan anak sendiri..setiap detik diingati

Baby... Awat comel sgt.. Xtahan aunty tengokkkk...

saya teringat pengalaman diri sendiri pula
dulu doktor penah kata saya tak boleh ada zuriat sendiri
tapu rezeki ALLAH nak bagi, dua ketul dah =)
rasa bangga sangat sebab ada zuriat sendiri
comel permata hati QR, siapa nama dia?

Boleh tahan jugak berat tu. Alhamdulillah...normal.

alhamdulillah tahniah.. Doakan yanie pula.. sekarang masih dalam rawatan hospital huhu.
Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF