Tudung kanak-kanak


14 Syawal 1435 H

Image result for three months

Ikutkan 10 November, 2014 baru-baru ni Permata Hati dah pon genap 3 bulan.. 

alhamdulillah..
senang banyak jaga Permata Hati. Tak banyak ragam. Jaga malam sebab nak bf je. Selebihnya memang mentido aje khojenya.

Siang hari pon sama.. jaga kejap-kejap gitu aje lah. lepas gomol-gomol, sambung tido semula..

Akhirnya setelah sekian lama saya menanti Permata Hati..
6 tahun menanti dan berusaha.. semuanya ambil masa bagi saya..

so, hari ini saya rasa dah sampai masanya untuk saya memperkenalkan my Permata Hati kepada kengkawan blogger yang selama ini banyak memberi kata-kata semangat untuk saya. pertama sekali saya minta maaf lah sebab lambat memperkenalkan Permata Hati.. 

Pelbagai faktor diambil kira terutamanya bagi menjaga hati dan perasaan kengkwan TTCian yang masih berusaha.. In shaa Allah.. korang teruskan usaha.. ALLAH ada bersama kita.. semoga semuanya dipermudahkan buat korang ye..

Alhamdulillah.. ini lah Permata Hati kami suami isteri..



permata hati kami yang dinanti2kan selama 6 tahun :)

permata hati kami yang saya kandungkan selama 9m+ :)  


gambar 1st day selepas dimandikan oleh nurse bertugas.

cer tengok berat permata hati kami tu.. terkezut hokay.. last masa doktor kat spital scan katanya berat baby saya around 2.8 kg - 3.2 kg saje... itu kata doktor.. sekali..!!


berat 3.58 kg
panjang 52 cm 
14 Syawal 1435H/ 10 Ogos 2014
jam 11:44 pagi
kelahiran normal 


Allah Hu Akhbar.. sungguh indah perasaan itu..
sukar untuk diungkap dengan kata-kata..
hanya air mata yang mampu mengalir tanda kegembiraan..

Bila dah melalui semua itu,
barulah saya merasai sendiri betapa besarnya pengorbanan 
seorang mak, ibu, mama, umi, mommy..
SYUKUR saya dapat melalui pengalaman berharga itu.

Alhamdulillah,

 semuanya sehingga ke hari ini,
merupakan detik terindah sebagai seorang wanita yang kini bergelar umi.
SYUKUR atas kesempatan yang Allah berikan kepada saya ini.

Kepada yang bakal melaluinya, jangan takut kerana segala kesakitan yang kita lalui tu berbaloi.

kepada yang belum melalui, InsyaAllah.. teruskan berdoa, berusaha, berikhtiar dan bertawakal semoga saat2 indah ini akan tiba juga.. pasti.. Rezeki itu ketetapan Illahi. 

38 Comments

  1. Salam Cik su..
    Atotototo.... comelnye permata hati ciksu & hubby..
    alhamdulillah..secantik ibunye..
    tahniah sekali lagi ciksu..
    comelllllllll :)

    ReplyDelete
  2. Asslmkm ciksu.. Alololo.. Comelnya bby.. :)
    Asslmkm bby girl.. Nti blh la geng dgn zahra.. :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah..tahniah ciksue..
    rase mcm panas je mata ni sbb terharu sangat :')

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..comelnyaaaa baby..berkat usaha n kesabaran dapat jugak penagalaman melahirkan..=)..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... inilah rezeki terindah dalam sebuah kehidupan rumahtangga..

    Tengok jejarinya dan pipi montelnya pun puas rasa:)

    ReplyDelete
  6. tahniah..comel permata hati yang dianugerah illahi

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..subhanallah...comel bb sue.. akhirny dapat jgk tengok pmata hati sue..hihi.. comel2.. nama apa bb.. sungguh indah n x terungkap kata2 bila ptama kali menatap wajah anak yg kita sndiri kandung..sungguh indah :)

    ReplyDelete
  8. yeayyy akhirrr dpt gak tgok kan...sihat ek 3.5 huhu....

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah...tahniah sis.. comel baby

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum ciksu...

    alhamdulillah...dapat diberi peluang menjadi ibu kan, akak gembira utk ciksu.

    subhanallah..comey sangat baby ciksu ni

    ReplyDelete
  11. baby bertuah.. sbb susah nak dapat..hihi. alhamdulillah..berkat sabar kan..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah.. tahniah.. comelnyaaaa

    ReplyDelete
  13. Salam Ciksue,

    Comelnye baby die..")

    ReplyDelete
  14. comeynya. semoga menjadi anak yg soleh ye bby...semangat tu lahir besar tu...yg penting sihat...

    ReplyDelete
  15. comelnyaa baby ciksuu!! berat sama hakimi tp hakimi czer..hehee

    ReplyDelete
  16. comelnya.....semoga menjadi anak yg baik

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah...tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  18. Salam ciksu.. sangat2 comel bbynye.. :) siapa namanya? :)

    Ciksu, cantiklah kain pembalutnye.. ciksu balut pun cantik.. mcm kepompong dah.. selesa..

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.Tahniah..Comel baby.Gegirl ke?

    ReplyDelete
  20. Allahuakbar,
    Alhamdulillah comelnya Sue
    akhirnya lahir bidadari cantik
    ke dunia ini
    akak pula rasa terharu
    tumpang syukur sangat-sangat
    sorang demi sorang teman yang akak doakan melahirkan cahayamata..
    syukur pada Allah :)

    ReplyDelete
  21. wwah..dekat 4kg tu..tahniah cik sue... :)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah... Indahnya ciptaan Allah...menunjukkan kebesaran dan kekuasaan Nya .

    ReplyDelete
  23. semangat juga ye baby.umminya kuat makan kan,macam2 permintaan masa pregnant mana baby tak bambam.hehe...so comel..:)

    ReplyDelete
  24. Wah.. akhirnya, si comel ni dah ada tunjuk kat sini ya.. waa... comelnya dia.. bibir merah gitu.. tahniah ciksu...

    ReplyDelete
  25. wah..semangatnya tomey-tomey nih...

    ReplyDelete
  26. subhanallah...comeyyyyy geram tgk !!!

    ReplyDelete
  27. Syukur alhamdulillah...
    Cik sue selamat lahirkan baby y sgt comel.. mmg semangat sungguh. Terubat segalanya kan..

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah tahniah ciksue..comel baby..

    ReplyDelete
  29. MasyaAllah! comelnya baby ciksue! tahniah ciksue! selamat berkenalan baby ephyra^^

    ciksue nanti send nana alamat ye..insyaAllah nak bg gift utk si comel,tapi baby boy ke bby girl ciksue^^

    ReplyDelete
  30. Yeah! Dah keluar blog rupanya baby ye! Alamak, tertinggal flightlah saya! Tapi takpa, dapat juga tengok. Boy ya rupanya, Ciksu....

    P.S. Best tak sekarang tidur malam? Er, soalan utamanya nyenyak ke tidak sekarang ni tidur malam? Ekekeh....

    ReplyDelete
  31. akhirnya...ada juga gambar permata hati ciksu dan suami..
    memang terharu bila lahirkan anak sendiri..setiap detik diingati

    ReplyDelete
  32. Baby... Awat comel sgt.. Xtahan aunty tengokkkk...

    ReplyDelete
  33. saya teringat pengalaman diri sendiri pula
    dulu doktor penah kata saya tak boleh ada zuriat sendiri
    tapu rezeki ALLAH nak bagi, dua ketul dah =)
    rasa bangga sangat sebab ada zuriat sendiri
    comel permata hati QR, siapa nama dia?

    ReplyDelete
  34. Boleh tahan jugak berat tu. Alhamdulillah...normal.

    ReplyDelete
  35. alhamdulillah tahniah.. Doakan yanie pula.. sekarang masih dalam rawatan hospital huhu.
    Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)