Cendol Homemade

Sapa suka makan CENDOL !!!!

meh nak tunjuk cara buat CENDOL HOMEMADE
simple je tapi punyalah lama ambik masa nak siapkannya.. 
banyakkan bersabar ye.. agak tak sabar pergi je makan kat kedai.. hahahaaa

 Tepung yang sudah siap dimasak

 selepas dimasak kena masukkan tepung dalam periuk lubang masa panas2 tu.
lelaju tekan takut tepung keras

 CENDOL yang siap ditekan tadi dimasukkan ke dalam besen yang berisi air sejuk..
nak siap dua pelas kat bawah ni memang pada lah.. 
fuhhhh.. lenguh mengacau tepung hokey..tapi bukan saya yang buat ye..
mak saya yang buat..saya tolong2 aje.. 

CENDOL siap sedia untuk dihantar ke rumah kenduri



Previous
Next Post »
25 Komentar untuk "Cendol Homemade "

Waaa. Pandainye buat.

Sebelum tdo tu jom terjah papaglamz
http://www.papaglamz.com/2014/11/tinta-papaglamz-ll-sengsaranya.html?m=1

bagus ni buat sendiri, terjamin kebersihannya..
Mama Niza

Gitu rupanyaa buat cendol, takpernah tahu pun. singgah :) salam kenal

Asslmkm ciksu.. Wow.. Menyerlah hijaunya..

wahhh... pandainya buat. mia belum pernah cuba lagi...

- Mia Liana -

sedapnya cendol homemade.... terbaik...

ishhh ni betul2 rajin ni ...kalo akak mau mengeluh tang nak basuh periuk tu haahhhaha..tepung melekat2.... tapi tu laa puas kalo buat sendiri kan sue...sedap jeeee minum ..ckp rase lemak manis semua kalo buat sendiri....mcm akak ni pemalas mmg cari kat tepi jalan je laa gerai2 jual cendol akakakakka

waaa..memang xrajin ler ecah buat bnda2 cmni..makan rajin ler..hehe..

ooo begitu caranya buat cendol.. mcm mudah ye..heee

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

rajin buat sendiri..kita tak sabar nak buat sendiri walaupun en suami peminat cendol..selalu mkn kt kedai..:)

tabik la...sebab yg buat sendiri lbh sedap..lbh bersih....akak suka cendol yg pejal..

lgi senang beli je kan heheh eh klu buat sndri bleh boh kaler merah ke ungu ke kan?

Bunda pernah tengok orang buat...tapi bunda hanya tolong tengok jerlah...
Tak pernah buat sendiri pun....tak reti...huhu

Pernah juga buat sendiri...tpi zaman anak dara dulu...tlg mak buat... Best dapat makan hasil tgn sndiri...

Tetiba tekak rasa nk mnum cendol memlm buta nih..
Aiyooooooo...
Hihihihi
Dtg ziarah sini hujung mggu.. ;)

Waa..gini ke cara buatnya? Nampak menyerlah hijau tu..pasti sedap hasil tamgan ciksu ni..tolong2 pun kira banyak juga tu terlibat

cendol tak pernah buat tapi biasa la tengok mama buat bubur anak lebah tekan2 macam ni hihihihi

rajinnya..buat sendiri tu lebih terjamin kebersihannya kan

bagi resipi pula next time
sebab lepas dengar kekotoran pembuatan cendol ni
rasa gerun nak makan di luar =)

Saya memang tak rajin, Ciksu. Saya main beli je kat kedai kecualilah harga cendol naik berbelas ringgit, barulah saya belajar buat nanti.

Pernah tgk. Org buat cendol.. Mcm best je.. Tp sya xsuka cendol..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF