Tudung kanak-kanak


Balik KL

sabtu yang sibuk dan padat dengan aktiviti mengenyangkan perut. dalam sehari suntuk tu berjaya selesaikan misi. alhamdulillah. segalanya berjalan lancar.. 

oh ya, tiket balik KL cik abe ambil malam sebabnya 8/12/2014 cik abe kerja. kiranya dari kedah kami bertolak jam 11:00 malam. kalau ikut perancangan sebelum subuh sampai la di Hentian Duta.  

sebenarnya di Pendang, hanya ada 2 trip sahaja perjalanan ke KL. 11:00 pagi & 11:00 malam. kalau kami balik pagi maka tak sempat la nak makan kenduri. maka terpaksa juga ambil tiket malam. nak ke Alor Star jauh la pulak. nak tak nak itu je pilihan yang ada. 

disamping tu, nak tengok penerimaan permata hati. boleh ke tidak naik bas waktu malam.
sebagai ayah & umi memang kami risau sangat2 tapi tawakal. yakin dengan Allah. in shaa Allah. 

beli tiket bas cosmic dua tingkat. ambil seat bawah. luas dan selesa. hanya ada 10 penumpang sahaja di bawah. dapat seat belakang sekali pulak tu. tak kisah asalkan bawah. kalau bas dua tingkat, tingkat atas sempit sikit.. lebih selesa kalau dapat seat bawah :) 

harapan saya semoga baik2 aja
daaaaaaaaa.. 


12 Comments

  1. betul2 klu bas 2tingkt better seat bawah mmng sgt luas.....dlu zaman dok kedah selalu la naik lani dh takde ;p

    * nnti kim slm kt shana tak dpt gi la keje T__T

    ReplyDelete
  2. Tak pernah naik bas dua tingkat.. Teringin nak try naik kalau direzekikan

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi naik bas bertingkat. Sebenarnya dah lama sangat tak naik bas. Anak-anak saya, pernah jugalah bawa naik bas rapidkl tu. Saja suka-suka sebab Mommy mereka pun dah terlupa macam mana nak bayar tambang bas!

    Dah baca entri the latest, dah tahu cerita dah ni *_*

    ReplyDelete
  4. lama betul xnaik bas..hehe harap2 baik2 je ciksu

    ReplyDelete
  5. sy tak pernah lg naik bas dua tingkat..bas setingkat pun dh lama tak naik.hehe

    ReplyDelete
  6. Ok nilah kisahnya ....
    2 kali trip jer yeh cik Sue bas dari Pendang tu....mungkin tak ramai org kot yek...

    ReplyDelete
  7. Saya plak tak suka naik bas 2 tingkat. Kalau duduk seat bawah, mcm terkurung je. Kalau kat atas rasa macam takut plak.

    ReplyDelete
  8. Selalu dapat seat atas je kalau naik bas dua tingkat

    ReplyDelete
  9. berjaya juga baby naik bas kan,bagus baby ciksu

    ReplyDelete
  10. tak penah naik bas double decker tu
    rasa gayat dak? =)

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin