Ngko Rasa ???

tahun 2012 saya pernah keluarkan entri tentang Kuah Rojak Mak Bee ni. kalau nak baca entri lama, boleh klik SINI

begini ceritanya
baru-baru ni saya ada dapat komen dari Kem, dah cuba pergi blog dia.. ada dua blog.. satu  last updated 2008.. lagi satu blog pon last updated 2009.. 
so, saya jawab di sini saje la..
sebab blog qasehnyarania masih ada pembacanya kan.. nanti boleh berkongsi pendapat.. 

andai saya bersalah, saya minta maaf.. tapi memang last saya beli dan makan kuah rojak mak bee yang original tu pon masa tahun 2012 la.. sebab saya jarang beli pon.. itupon beli sebab kebetulan nak merasa.. ramai kengkawan dok kata kuah rojak mak bee sedapppp !! 

sekali ada macam-macam jenis pulakkan.. keliru sudahhhh.. 
lagi la saya tak membeli..
sekarang ni kalau nak beli pon saya beli yang keluaran adabi tu.. 
itupon tahun lepas makan.. sebab ngidam nak cicah dengan mempelam :) 

Ini komen yang saya dapat.. ngko rasa ???


nak lagi kepastian uols boleh baca entri INI. ada gambar tempat kejadian kuah rojak mak bee lagi.. boleh baca di sana ye :) sama-sama tambah ilmu.. tak salah kan ^_~

in shaa Allah, jika diizinkan.. saya nak cuba pergi sendiri tempat kejadian kuah rojak mak bee tu nanti.. saya pon orang kedah.. cuma nak kena ambil masa la kalau nak mencari tu.. 

jika ada sesiapa yang dah call, nanti bagitau la erk ! 

sekarang ni bukan setakat kuah rojak mak bee je, barangan lain pon turut jadi isu..
macam saya sendiri, sebolehnya nak cari yang bumiputra melayu je..

Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Ngko Rasa ???"

Alamak.. tp betul la.. brg2 sekarang kena teliti buatannya..

singgah sini... salam khamis... baby ape khabar...

sama la ngan akak..lbh suka support org Islam dan bumiputera..lbh diyakini dan yg penting halalan toyyiban

nani pun dah lama tak beli kuah rojak ni :D

Sama lah mcm cerita Sya semalam.. tp lain sikit. Penjual sate org melayu,tp bila sembang², katanya buat sate tu cina.. aduhai.. mcm mana boleh jadi gini.. hrp², mmg halal la..

alaa mmg betul kate sue...akak setuju jek sebab skrang henset pun ade tiruan ini kan plak bende makan mcm ni kan sue....

akak rase yg komen tu mesti anak mak bee kot sue heheeheh... tapi akak suke gak mak bee nie...tapi versi dulu laa yg sedap gile tu, kacang byk...kuah pun berase ...skrang ni rase mcm dah kureng sikit....

Wah, kena sound. Tapi takpe la ciksu. Kita ni blogger mmg tak lari drpd tersilap bagi fakta. Ciksu pun anggap je komen org tu sbg teguran mmbina.

sekarang ank beli pape memang kena berhati2 kan

ha ah betul tu, sekarang kena teliti betul2..

Ish..saya pon ada jgk kuah rojak ni dulu..adik bagi. Tapi sebab berpantang bersalin csect, tak berani jamah la, tuptup tengok baru ni dah expired pulak..hehe..
tak sempat try pon..ampunn dikk..kiki

Saya baru tahu ciksu. Salu klu nk bli kat pekan rqbu banyak.tp jarang plak kelebek mak bee ada banyak jenis..hihi

Ainul x naik walker lg sbb dia x.boleh duduk sendiri lg. Baru gaya tonggek pungkuq..hihi

Saya beli pelbagai jenis kuah rojak... Tapi sy suka beli satu kuah rojak dr johor... Mmg sdap ikut selra sy la..

Kuah rojak mak bee memang sodap.. Tapi Ros tak tahu pula ada tiruan bagai tu..

Kuah rojak mak Bee ni mmg pemes kan ciksue. Sy pernah beberapa kali jugak beli.dulu2 sedap.skang ni kureng byk. Kuah rojak buat sendiri lagi power!

kuah rojak mak bee mmng sedap kenal ni pon time dok kedah selalu sblm balik kg msti beli tong besar punya kt pekan rabu....tapi tu ari kt sg besar kedai buah ada jual yg pek kecik2 tu try beli rsa tak sedap plak mcm hangit2 kacang dia tu...

saya tak pernah jumpa lagi yang rojak makbee serdang tu. mungkin sebab memang duduk kedah jadi hanya jumpa rojak yg ori tu je

betul tu.. mmg kena betul2 selidik sblm memilih brg ..esp y akan dimakan..

Dulu MJ suka kuah rojak Mak B, sedap.. sekarang ni macam kurennngg skit..hohoo

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF