Pisang Goreng Cheese

morning ^_^

korang dah sarapan ke ?! kalau belom...
meh nak belanja makan pisang goreng cheese.. 

akhirnya merasa juga makan pisang goreng cheese 
buat sendiri.. memang puas makan..
untuk pisang goreng cheese ni saya guna pisang raja.. 
mula-mula rasa... mmmmm, patutla pisang goreng cheese ni kemahen popular 
ghopenya memang sedappppp :) kena makan panas-panas.. 

nak buat pon senang je.. just goreng pisang macam biasa.. 
satukan tepung gandum + tepung beras + air kapur + garam = gaul sebati 
suka makan goreng pisang yang banyak kerak ditambah pulak kalau pisang goremg tu ranggup.. kendian letak le bahan sampingan tu ..


bagi cik abe katanya menu bawa penyakit. huahuahua. maklum le orang tengah diet. gituu la kekdahnya.. apa-apa saje .. 
katanya dah la pisang goreng dalam minyak, kendian salut susu pekat, coklat lagi, pastu parut cheese pulak.. kalau ada coklat urai boleh ditaburkan sekali..  haaaa, mau tak bertingket-tingket lemak dan kolestrol berkumpul. hahaha.
sekali sekala ok la kan.. dua tiga kali memang parah le.. 

pisang goreng cheese


buat sorang sepiring. cik abe surrender.. 
yang piring hujung baki cik abe makan, sudahnya saya yang kena habiskan 
yang penuh pinggan saya punya, memula buat bagi cik abe makan dulu.. upah mengasuh.. kikiki.. pastu baru buat untuk saya.. 
tukang masak lepas selesai semua baru selesa nak makan.. selagi tak habis goreng, dok la bertapa di dapur.. :) 


ini pisang wak. negeri lain saya tak pasti la korang panggil apa. masa balik kampung 12/2014 hari tu memang kenyang la dok pulun makan pisang goreng ni. sebelum2 ni asyik dok nengok MD dan Puan Kutu tayang pisang goreng cheese

bagi saya sedap laci pisang goreng cicah sambal kicap.. dengan pisang goreng ranggup tu dicicah sambal kicap yang pedas-pedas tu, memang layan :) 


lain orang lain citarasa, ye dokk ?! 


Previous
Next Post »
37 Komentar untuk "Pisang Goreng Cheese"

ya allah ciksu. telan air liur nani tengok. dah lah tak sarapan lagi ni. hmm :(

sedapnye su.. akak panggil pisang awak.. tapi pisang ni mmg sedap.. manis..

mmg sdp ni kak tp xleh selalu..tak elok mnis benorr..hihihi

Kami panggil pisang kelat siam..

fuuhhh.. memang menggoda.. lagi dengan coklat2 cair tu kan.. puas hati kalau buat sendiri.. boleh makan banyak2.. hahaha..

saya belajar makan pisang goreng cicah sambal kicap masa study kat johor..balik kelantan mak pelik tgk style makan gitu hahaha

acik pun sama QR..lebih suka makan cicah sambal kicap

Betullah kakak lebih suka pisang goreng cecah sambal kicap lagi meletop! Anak-anak kakak tapi suka cheese/coklat macam ni..

Salam. Hee rajinnya membuat pisang goreng cheese yang sedap.

wohho berdosa besar makan pisang goreng cheese ni...berdosa pada badan sendiri :p

Betullah tu.. Menu bawa penyakit... Hehe.. Tapi sesekali merasa xpe je kan..

saya suka pisang goreng cheese ni..adalah kelainan rasanya..tapi sekali hadap takleh makan banyak..saya cepat muak

Salam Ukhwah, Jemput join Segmen GA Mycherita yang sedang berlansung sekarang ye.. Ini Link nya..>>> Segmen Giveaway MyCherita

Walaupun femes skrg, tapi saya belum terasa nak try. Sebab mcm hasben ciksu kata la, makanan yg bawa penyakit. Hahah.. Padahal saya ni mmg pencinta coklat dan juga cheese. Jadi, saya takut nak himpunkan sekali coklat cheese dan pisang goreng tu dalam satu meal. Takut lagi tak sihat.

akak pun x brp gemar sgt yg bercheese bagai ni.lagi sedap makan pisang goreng original or cicah kicap cili api..

sy mmg x pernah mkn kuikuikui .. tu lah rasanya pisang goreng cicah sambal kicap lg sedap hahaha.. nmpk sgt tekak kg kan kt ni...

Sedapppp....slalu bl kt psr mlm..nk bt sndri tu...mcm x terdaya..sebab adik n Ali suka gayut kt kaki

Rajinnya ciksu buat sendiri! Ros pernah makan dah.. Beli kat larkin je. Ros tak gemar sangat sebab cepat muak.. Ye, pisang goreng cicah sambal kicap memang terbaik ...

Sy suka pisang goreng cheese.lepas tayang kt blog tu dh berkali2 beli.tekak mek seleha skit nk buat camna.hehe

Buat sndri mmg puas mkn kan. Sy dok berangan jugak nk buat sndri. Tp entah bila.dlm proses nk diet tp asyik fail ja.haha

byknya cheese cik su ooi!!muak la jdnya nt...kalu nego mmg laku ni sbb byk benda alah tu..hehe

memang popular tak ingat pisang cheese ni. Tapi tak cuba lagi. insyaAllah tunggu la dapat pisang kang.

penah makan tapi tak suka sgt sebab manissss

saya bru sekali makan pisang grg cheese ni, nak kena try kat byk tempat baru tau kesedapan dia camane

rajinnye ko sue...buat sendiri hah...tapi lagi puas hati kan...dpt mkn puas2 hah...kalo beli dpt ciput ajek.... mcm akak beli kat bangi tu rm8 tu pun pisang sebijik di potong 3.....

akak suke pisang cheese nie...tapi abg suke cecah cili kicap lagi..tekak lelaki kot kan ...

Cik su.. memula cerita pisang goreng cheese,Sya relek je..tp bila cerita pisang goreng cicah sambal kicap,rasa sat.lagi ni nak.p goreng pisang.. terliur...

sama!!! lagi suka pisang goreng cicah sambal kicap hihihihi

Waaa, sedapnya sedapnyaaa. My fevret u knowwww arghhhh! :D

sdapnye QR.. mmg layan je, tak kisah kite ni suke je pisang goreng cheese ke, pisang goreng cicah cili kicap ke.. semua suke..sume bedal, tapi sebelum dlm pantang, dapat la makan pisang goreng cheese ni, hehehee.. keinginan nak menikmatinya..hehehe...tapi tu la... kalo takde pisang, kite wat lempeng biasa je, letak coklat nutela atas lempeng... n letak susu.. perghh!!! takde maknenye diet, heee~ tapi kene kawal laa..kang dpt penyakit lak kan...

setuju sangat, pisang goreng cicah sambal kicap gak yang terbaekkk! hehe

sedapnya ciksu..saya suka, tapi tak suka letak susu..hihi

Suks suka tp kena cntrl sbb bdn dah naik gara gara cis ni. Akk suka sgt kek leleh dgn pg cis ni. Sedap

Alahai menggoda jiwa betul tengok..
Sedapnya lahai...

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF