Preparation For Solid Food

dah lama beli baby bullet food blender ni. masa beli baby bullet food blender ni, anak belom pon masuk 3 bulan lagi. hahaaaa. gigihkan.. apa pon tak boleh !! memang tak sabar sangat-sangat nak bagi anak makan..

Rania, sejak masuk 5 bulan ni kemahen lagi.. kalau kita makan.. Ya Allah ! laju je tangan tu nak capai apa yang kita makan.. siap pakej dengan mulut dok berbunyi.. kesian memang kesian tapi sabar ye.. sikit lagi.. tak lama dah.. bulan depan.. in shaa Allah..

umi pon dah mula sibuk kumpul resepi-resepi for solid food :’) macam2 jenis buah/ sayur tengah dipikirkan untuk dijadikan puri buat Rania.. semuanya umi dah listkan mengikut umur.. 

jika diizinkan, umi nak intro buah kurma sebagai permulaan pengenalan makanan pejal diikuti sayur and then buah.. umi doakan semoga Rania dapat makan dengan jayanya :)

hanya tunggu masa je nak rasmi baby bullet food blender ni..

so, kedua-duanya kena sabaq ok ! 


baby bullet food blender yang akan membantu umi menyediakan makanan rania nanti. semoga dipermudahkan, aamiin ^_^


Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Preparation For Solid Food "

Kena sabarlah sikit ye:)

Kakak ni dulu CikSu tak tunggu anak-anak 6 bulan tepat. Dlm lima bulan lebih gitu kakak dah train dan tak ada masalah nasib baiknya.. Sebab bila dah makan petang tu macam lenanya dia tidur.

seronoknyer dapat baby bullet food blender..alynn guna blender biasa jerk..tp mmg excited kan biler baby dah boleh start mamam..

wahhh. dah boleh makan solid food baby ciksu :D

Assalamualaikum ciksu, wahh maknya excited kan. ekekekeee. sabar ye nak, tunggu 6 bulan boleh makan puri. yeayyyy... sheila sampai skrg teruja buatkan solid food untuk Adam ~~~

dl dok survey2 gak nk beli tp x beli pon....pkai blender biasa je...hik3

solid food tu apa yer?? daging ke? ikan ker? atau nestum?

sorry saya tak paham

Wah.....dah 5 bulan dah? Cepatnya rasa okje Sue...
Dulu zaman okje anak kecik tak denya benda benda gini....blender jerlah huhu

senang keje dh ada mesin tu tnggal putar je ;p

amboiii...kemain ciksu ni nak bg anak makan..macam jijah dulu la..beli mcm2..last2 bila ada dah besar ni tersadai je

Aaa...akak pun rasa cepat masanya dah berlalu. Dah 5 bulan lebih Rania ya.. alahai.. taklama lagi dapatla merasa makanan umi yang sedap2 ya..

selamat memasak untuk anak.best tau nanti tengok anak makan air tangan ibu.rasa dihargai sangat.

hahahaha paham sgt. sama lah dulu pun saya awal2 dah cari ilmu pasal solid food. tak sabar nk bg ank mkn hihi

Wah..semanagt.. Bgus2.. Lpas mcm2 resepi lah tu..

Wah kemain lagi ummi tak sabar dah nak sumbat solid foods dlm mulut baby. Nti macam2 la resepi baby dpt rasa. Umminya rajin memasak pulak kan

wahh syoklah ada baby bullet, senang nak buat stok..masuk trus dalam freezer..macam2 buah & sayur leh di-baby bulletkan hehe

Ros pulak yang tak sabar, tak sabar.. Hihi..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF