Leganya Hati..

Lebih kurang 5 jam perjalanan dari Hentian Duta, key el. Akhirnya sampai ke kampung halaman. Leganya hati umi bila tengok bendang a.k.a sawah padi.

Rasa lapang dada ni haaaa. Anak umi langsung tak meragam sepanjang duduk dalam bas tu. Bagi minum cukup pastu lena je. Bila jaga kasi agah-agah sikit pastu gelak-gelak. 
Alahai, leganya hati umi ni nak tengok kamu happy :) 

Kalau nak diikutkan masa bertolak sepatutnya jam 11:15 pagi. Entah mana silapnya bas bertolak jam 11:55 pagi. Itupon selepas tumpangkan 4,5 orang penumpang dari bas Mara Liner. Katanya bas Mara Liner mengalami kerosakan.


Masa beli tiket ayah dah minta seat bawah, tapi masa naik bas sekali seat atas belakang sekali nun haaa. Umi punyalah grrrrrrr aje. Dah minta seat bawah, kalau tak ada cakap tak ada atau habis. Jangan lah cakap ada. Sekali kelentong penumpang. Sakit hati la kan.

Tunggu punya tunggu, tak lama lepas tu, driver panggil umi, dengan 2 lagi penumpang warga emas turun bawah. Katanya ada seat kosong. Alhamdulillah. Rezeki kita :) 

Maka dapat turun duduk di bawah. Lega ^_*

Alhamdulillah. Ini percubaan kali ketiga naik bas dengan umi


"Assalamualaikum, kawan-kawan.. acik acik"..
nama saya RANIA BINTI MOHAMAD RAZIZ.. 


anak umi dah 6 bulan 
doa umi 
semoga RANIA BINTI MOHAMAD RAZIZ membesar sebagai anak solehah, menjadi anak yang rajin solat dan berjaya di dunia dan akhirat. aamiin (",) 


kemahen ye..
mentang-mentang la seat sebelah kosong..



Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "Leganya Hati.. "

wahhh ciksu dah sampai kampung. kita baru na gerak esok atau lusa. sobssss :( comelnyaa dia siap dengan headband ^^

alhamdulillah, ciksu dah selamat sampai.. alahai rania kemain happy. geram pulak aunty za nengoknya.. esk pulak aunty za balik kg hehe..tak sabar rasanya.

nak komen dri semalam tpi asyik lupa hehe.. cantik header n background ciksu punya blog. ;) good luck !

Ciksu...Rania tu rupanya nama bakal ank ciksu. kasihnya Rania.. YaAllah.. Tetiba rasa terharu..;)

eh eh rumah dh bewajah baru ;) eiiii kita sukeee nama Rania bagus2 bgi nama ank pendek

comelnya rania...kejap jek dah 6 bln...sat gi dah berlari...

Rania.. awat comeyy ni. hihi.. bestnya balik kampung. hihihi..
Ciksu, nasib baik dapat jugak kan seat bawah.. legalah sikit. kalau duduk belakang sekali kat atas tu, macam tak syok je...

asslmkm ciksu.. lamanya tak singgah sini. payah sngt nak on lptop sekarang ni.
comelnya raniaaaaaa.. :)
makin bambam dia.. gerammmm.. hihi

bravo...Aqil pon x penah naik bas lg.klau nek bas xtau lagumana jdnya

Anak umi rania comel n behave..senang hati klu bawak balik kmpg baby yg molek peelnya..sedap nama rania.ringkas Dan cantik!

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

cantik la nama rania tu..sesuai ngan orgnya!naper naik bas cik su?

wahhh.. bestnya rania naik bas.. hepi je dia ekk... hihi

alhamdulillah.. bestnya blik kg...

Wah..bestla Rania balik kampung..geram tgk dia...

An impressive share! I've just forwarded this onto a coworker who has been conducting a little homework on this.

And he in fact bought me dinner due to the fact that I found it for him...
lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!!
But yeah, thanks for spending time to discuss this topic here on your web site.


Here is my homepage: Hemorrhoid No More An Effective Way To Get Rid Of Hemorrhoids

Amboi comeynyer dia...montel gebu...ini rupe puterinyer yang selama beberapa tahun umi dan ayah nanti2 kan yea...

Semoga memebesar sehat ..cerdik dan sempurna sifat dan cantik akhlaknyer yea.. aamiin

Balik berdua je ke. Bagusnya rania ni. Behave di sepanjang perjalanan

alhamdulillah da selamat sampai..kecik2 da naik bas..yeyy

Saya pun sama ciksu. Kalau saya request apa2 dengan org yg jual apa2 kat saya then dia kata ada atau boleh tapi bila balik rumah tgk tak sama seperti kita request, saya mmg akan kecewa sgt-sgt. Saya boleh tolerate je kalau benda tu takde, atau dia ckp awal2 tak boleh. Tapi bila dia mempermainkan perasaan org mcm tu, rasa mmg nk marah sgt2.

Ooo dah ada muka comel dia kat sini.. wah.. pink gitu. Good girl memang pandai menyesuaikan diri ya..

alhamdulilah rania budak baik. sedap nama dia. seketoi je haaa hihi

Comelnya rania. Rajinnya ciksu balik kampung naik bas.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF