Macam-macam boleh buat..

dapat gambar ni dari member dalam wassap. tahan gelak je saya :) 
style gini boleh la buat kalau masa tak ada air kan. bila tanya katanya malas nak cuci mangkuk. hahaha. apa pon tak boleh. nasib la bujang lagi. ape ada hal kan :’)

memula beli sebiji tembikai. belah dua. cedok habis isi tembikai 


 bila dah clean and clear masukkan kuah tomyam 


 tak lama lepas tu, sorang lagi member send pulak pic tembikai macam kat bawah ni haa. 


ada sesape antara uols pernah buat macam ni. cer ngaku ? 

panas-panas macam ni pekena jus tembikai sedap la kan. sejuk je tekak. ye dok (",) 
saya tak makan lagi tembikai. 

Previous
Next Post »
13 Komentar untuk "Macam-macam boleh buat.. "

Wouww,,,puding nya sungguh sangat segarrr

tak penah buat lagi macam tu hehehe..tpi yg agar2 tu memang menarik la

Idea yang bagus jugak ni...isi dia buat jus kulit dis buat isi lauk, silap2 buat makanan hidang pengantin pun boleh jugak....tak membazir pinggan mangkok...haha...

memang mengugat tekak panas2 ni hihihihihi

puding tembikai tu nampak sedap lahh

Idea agar2 tu kreatif gal ya.nti bley la Cuba klu beli tembikai.hehe..

Idea agar2 tu kreatif gal ya.nti bley la Cuba klu beli tembikai.hehe..

sedapnya nampak tomyam letak dalam tu.. nakkkkkk

Huii.. X pernah try lagi ni... Blh cuba letak kari dlm kulit tmbikai ni.

menariik ideanya ni.. nampaknya kalaua kak nak buat macam ni kena la potong tembikai masa nak2 tak nampak.. kalau tak diorang pasti kacau.. sebab tembikai makanan kegemaran diorang ni

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF