Pizza Roti Gardenia..

harga minyak dah turun tapi harga barang makin meningkat naik. apa kes !

kesnya marilah kita buat pizza sendirian berhad..  ala, pizza roti gardenia je pong.. 
simple but yummy.. alhamdulillah..

pizza roti gardenia 


hari ni menu pizza roti gardenia je.. nasib le petang kemarin masak gulai ayam, ada lebih lagi lebihannya.. hari ni cuma masak nasi kendian rebus sayur.. cukup le.. makan sekadar mengenyangkan perut..

nak buat pizza roti gardenia ni senang je.. apa yang penting kena :)
pastikan ada roti gardenia secukupnya..
kendian roti disapu sos tomato..
hias dengan sayur campur dan sosej yang direbus..
letak cheese secukupnya..
paipkan sos cili dan mayonis sesedap rasa..
pastu bakar dalam oven.. nak mudah dalam pemanggang ajaib pon boleh..
bagi saya dua2 pon ok..
kalau guna pemanggang ajaib kena tunggu turn.. kalau bakar dalam oven.. terus serentak je.. suhunya ?? pepandai la adjust ikut kesesuaian oven memasing..

itu aje lah citer bab pizza roti gardenia yang sesuai dimakan pada bila bila masa.. 

oke,
citer kedua bab air.. huhuhu
hampa tau tak.. hari ni dah masuk hari kedua tau.. masih belum ada tanda-tanda nak ada air :’( setakat nak buat aktiviti seharian memang mencukupi.. walauapapon hati ni tetap risau.. ye la air yang disimpan pastinya akan berkurang.. nak-nak pulak sekarang dah anak kecik.. bila ada anak kecik ni paham-paham je la kan.. 

apapon semoga cepat pulih seperti sedia kala..
memang mencabar.. 


Previous
Next Post »
23 Komentar untuk "Pizza Roti Gardenia.."

sedaaaapnyaa ciksu. lapar pulak tengok malam malam ni ^^

Ohh ciksue ini antara menu dinner yg selalu juga sy buat.klu dh malas tahap task bley blah to feeling nai makan sedap bulat ni la.hehe..

Sy biasa bakar guna pemanggang ajaib ja.cepat masak

Idea yg bagus la. Kadang2 roti slice tu klu makan kosong je mmg lambat la nak habis. Blh cuba buat cmni jugak. Btw ciksu dah join Let's Masak tak? Klu blom join, jom la join...kat web komuniti let's masak tu kita blh kongsi resepi dan setiap resepi yg dikongsi akan diberi point yg blh ditebus kepada wang. Ni resepi pizza roti ni pun blh share kat situ. Skrg dorg tgh buat contest jugak. Klu nak tahu lbh detail boleh baca entry emi yg lates :)

http://rosniemilindamatyamin.blogspot.com/2015/02/kongsi-resepi-pun-boleh-dapat-duit.html

takda air mmg susah.. dkt taman saya ni pun selalu takda air.. haihh

terbaik ! zaza pun dah lama tak buat hihihi.. tpi zaza biasa letak daging cincang..
*smoga air cepat2 ada ye ciksu..sian kat bby.

akak penah buat sue tp jadi keras roti tuu hahahahaha nampak nooo over baked...

tu la kan...minyak turun tapi barang tak turun...mmg tak turun puney sue sebab dieorg nak stenbai utk gst...huhuhuhu

sedapp tu!kesiannya cik su...naper xde air lak?

bila harga barang naikkkk mmng kna pandai berjimat la cth nye buat pizza mcm ni kan jimat...huih takde air mmng haruuuu

Aritu pun adik ipar buat...sedap gak la klu makan panas2..hihi

Cik su...bunda selalu jugak buat ni tau...sebelum2nya bunda guna roti pita yg bulat2 tu macam roti pizza gak tu kat supermarket ada jual tu...

Tapi lately bunda guna roti gardenia ni jea....lagi senangkan..Bunda letak cheese yg biasa makan ngn roti tu jer..cheesedale ke apa ke..potong kecik2 tabur jer atas toping...pastu bakar jap jer dah masak kan..sedap jugak..

Piza tu kalo letak cheese lg sedap kan.kerap rmh cik su x de air ye..apapun byk besabar ye cik sue

simple dan mudah utk kita yang kena berkejar dengan anak kecik ni kan ehehehehehe

Menarik jugak Pizza roti ni Cik Sue...Tapi masalahnya roti ada, tapi sosej, cheese tu tak ada pulak ....udah kena beli huhu...

ni mmg maknan yg mudah tapi sedap..lama dah tak buat..

menyelerekan nengok..kena try ni

Aduhai kalau air tak ada ni, memang payah nak buat kerja.. Moga pulihlah keadaan tu..
sedap aihh makan pizza homemade. Ros jarang buat sebab abang Ros tak gemar pulak. Asyik kita je makam sampai kekenyangan dah. Hihi

Dah lama tak buat. Pakai pemanggang ajaib jer klo buat ☺

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF