Jalan2 Ke Sungai Udang, Melaka

bergerak ke Melaka agak lewat. cuaca panas, so, kena pandai2 adjust masa. sian dekat anak. keselesaannya kena diutamakan. barulah seghonok nak berjalan jauh. kan. 

sampai di sana semuanya dah selesai. tak dapat la nak tengok majlis akad nikah. tak pa lah. nak buat macam mana kan. sebelum majlis akad nikah, majlis bertunang untuk si adik dibuat. 

tak ramai sedara yang datang. semuanya duduk di utara.
sebelah Maklong ramai juga yang datang. cuma sebelah arwah Paklong tak ramai. mak2 menakan tak larat dah. semuanya hantaq wakil anak2 je. jadilah kan dari tak ada langsung. 

selepas magrib sepupu dengan ayah pergi naik river cruise. kami tak ikut pon. anak kecil lagi kan. so, kami lepak2 umah maklong. tak ada buat apa2 pon malam tu. just tolong masukkan barang2 dalam goodies bag, isi kerepek dalam balang & buat bunga rampai.
lepas isi perut balik ke homestay.

Rania dapat hadiah daripada kakak Eisya


siap ada bunyi & lampu lip lap. suka Rania.

oh ya.. sebelum tu kami ke pasar malam cari pisang untuk Rania. tanya punya tanya ini pisang apa.. itu pisang apa.. sekali pakcik tu bagitau itu pisang 40 hari. macam pelik pulak. tapi saya pernah terbaca, so, tahu la jugakkan.

korang tahu & pernah tengok tak pisang 40 hari ?!


Previous
Next Post »
3 Komentar untuk "Jalan2 Ke Sungai Udang, Melaka"

Betul.. nak jalan skrg kena tgl gak masa supaya anak tak meragam ms musim panas ni..

Boleh gerak ke arnab tu? Wah...

Pisang 44 hari? Akak pun kali pertama dengar ni.. jenis mcm mana pisang tu..

Cik Sue pergi Sungai Udang Melaka? Area rumah Yani tu...alahai...kalau tak leh ajak datang rumah singgah minum petang....huhuh~

klu ada baby dengan cuaca panas camni sy pun surrender nak jalan2..bakat pusing shopping mall takpa.ada ekon.hahaha..

pisang 44 hari pestime gak ni dengar

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF