Menu berbuka puasa 13 ramadan 1436H

 13 ramadan 1436H.

masak simple-simple je. untuk menu berbuka puasa pada 13 ramadan bertemakan masakan kampung. tema la pulak, kan ! padahal hari-hari masakan style kampung juga. mana ada western bagai pon =p


sup ayam kampung


ayam kampung goreng

ayam lumur garam kunyit -goreng
gandingkan juga dengan bawang goreng dan daun kari. daun kari ponnnn.. alahai sangat, kan ! tak kesah la. yang penting ayam kampung ni lembut. ayam dara la katakan. sedapppp angggattt.

ulam tenggek burung, tomato & sambal belacan
 cili padi, belacan, garam -tumbuk 
hiris tomato -tumbuk
perasakan dengan gula
gaul rata simpan sekejap dalam esbok

pernah makan ulam tenggek burung ? saya pon baru je berjinak-jinak dengan ulam ni. cik suami beli sebab katanya selalu makan di ofis. lemak-lemak je rasanya. lawas juga makan ulam ni.



ps: sekejap je dah masuk pertengahan ramadan. alhamdulillah..


Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "Menu berbuka puasa 13 ramadan 1436H"

Tak tahu pernah makan ke tak. Hihi sebab tak kenal jenis ulam...

tak pernah makan ulam ni..tapi mmg pengemar ulam

Tak tahu pasak ulam ni ciksue.kami suami isteri ni hantu ulam gak..mgkin tak pnah nmpk kot org jual

akak suka ulam tenggek burung ni tapi susah pulak nak jumpa

aida biasa makan tenggek burung.
abah emak yg ajar.
sedap. if dpt pucuk dia yg baru-baru tu.
sedap lemak-lemak gitu :)

First time saya dengar nama ulam ni. Maklumlah ulam yang famous pun tak pernah mencuba inikan pulak yang tak pernah dengar nama.

Dalam banyak-banyak gambar, sambal belacan juga yang menggugat hati ~_^

saya suka ulam tenggek burung tu. kalau dah nama ulam ape je yang tak suka ahahahahaha. ayam kampung mahal huuuuu

sedap la tenggek burung tu mmng pebret ;)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF