Healthy Yogurt Dessert


Muesli sebenarnya oat yang telah dicampur dengan buah kering dan kekacang. ada yang dicampur dengan other cereals juga. so, boleh pilih nak yang macam mana. terpulang . tepuk dada tanya selera memasing. hiks :)

boleh juga buat sendiri jika uols tak nak guna yang dah siap diproses.

mana nak beli ?


boleh cari di bahagian "cereals" di Aeon Big, JJ, Cold Storage. tempat lain saya tak pasti. cuba la cari. 

nak buat pon mudah. yang penting menu sihat. saya sokong la sebab cik suami saya kan nak "jaga badan" (; 

haaa gituuu.. awai tu stresss la jugak sebab cik binik nak makan menu yang ada karbohidrat plus protein. tapi cik suami kalau boleh nak lebihkan protein plus sayur mayur je. cik binik tak boleh nak ikut sebab comfirm kena cari nasi juga. maklum le, rania masih bf..

meh tengok bahan-bahan yang perlu ada untuk buat healthy yogurt dessert ni.. uols pon boleh cuba nanti =p


bahan-bahan....

0% fat yogurt
muesli
buah-buahan yang disukai (blueberry, strawberry, pisang, oren)
jangan lupa gelas yang comel


caranya..

letak muesli dulu
kendian lapis dengan yogurt
letak buah-buahan

tadaaa.. siap sudah..



snacking yang sihat dan boleh bantu kita menggantikan makanan bergoreng dan berminyak. jika hari-hari makan macam ni memang boleh slim la, kan ! ;)

selamat mencuba T_T

ppsssttt: tak sempat nak bw. sibuk sikit. jangan lupa Give Away, nanti2 saya update bila tarrikhnya akan berlansung oke. stay tuned. 


Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Healthy Yogurt Dessert"

wow ! wow ! wow !
zaza biasa mkn yogurt mcm tu je hehe..

nak try lar! sedapnya dan mudahnya nak buat :))

add oat pun sedap untuk lagi kenyang :p

okk.. nak carik terpengaruh jgk ni .. sy beli kat aeobig kat kedai² luar tu awak hihihi.. ade org bkk cam kedai² baju kat ruang legar .... bkn dlm aeonbig ...

Nampal sedaplah Ciksu! Nanti nak try carilah Musli tu. Ros tak pernah beli pun sebab tak tahu. Heee

wah sedap ni ciksue..klu betul makan ni bley kurus..makan ni je pun takpelah..tp tulah kenyang sat sangat.haha

Slmt hri rya umi rania;)
Lama x jengah sini lani akk ada kursus kt peanang smpi thn januari thn depn

nampak sedap tu disamping menyihatkan.

hahahahaha mana boleh nak ikut resepi diet dorang kan!!! kihkihkih. selalu suami saya yang tak jadi nak diet tu pasal ni la. padahal kita dah buat dah menu dorang sibuk gak nak rasa2 menu kita. sepinggan penuh terus rasa lagi ke tu? ekekekeke

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF