My Little Helper

Kejadian petang tadi.

Sekarang ni kalau nak kemas rumah, ada seseorang yang sedia membantu. so, senang hati nengok gelagat my little helper umi ni haaa. 

Suka bebenor. ke sana ke mari diusungnya penyapu dan mop. 

 Umi sibuk nak sapu sampah Rania pon nak juga tolong menyapu. kemain lagi pegang penyapu tu haaa.

Sama juga bila umi nak mop lantai. pon kalut juga nak nolong. bila tak dibagi ada la dramanya nanti. baik bagi je. suka pulak bila dapat pegang mop tu. ke hulu ke hilir di tolaknya..

Gaya macam dah biasa buat kerja je, kan ! doa umi semoga Rania membesar sebagai anak yang ringan tulang. aamiin :) 

Rania, umi ada rakam video tau. nanti rania boleh lah tengok. 

Alahai la anak.. rania dah tak sabar nak tolong umi kemas rumah ke ? 


Previous
Next Post »
29 Komentar untuk "My Little Helper"

Semua anak anak saya pun macam tu.Masa kecik, mereka memang suka belajar perkara baharu terutamanya apa yang menjadi rutin mak ayah mereka.Maka, kita kena hati-hati menjaga tatasusila yang bakal menjadi sumber inspirasi mereka dalam proses ni.huhu

rajinnye ank dara sorg ni..hihihi..meh mengemas umh aunty plak

bagus rania rajin tolong ummi tu

baiknya hati si kecil kak sue tu.. hehe.. orang kata, jangan di halang apa anak kecil nak buat... takut besar jadi malas..ahha..

Along sudah FOLLOW sini, Sudi2lah kiranya singgah ke blog picisan Along dan FOLLOW Along semula di:

http://www.rahimaim.com/2015/08/dari-usim-ke-um.html

hihihi..bila tgok gelagat rania sama dgn ank buah zaza, arissa. ada je benda yg dia nk buat.

rania kan girl, mmg kene rajin wat keje umah hehehe

alhamdulillah..sedari kecil terasuh begini..moga hingga dewasa kelak..amin..

comelnye anak dara sorg nie...rajin dah ngemas yea...

amboii rajin anak dara ni.hehe macam hakimi kecik2 dulu sibuk nak sapu sampah gak..

amboii rajin anak dara ni.hehe macam hakimi kecik2 dulu sibuk nak sapu sampah gak..

Asslmkm ciksu.. Rania rjin tlng sbb msa ngandung msti ummi nya rajin buat kje.. Heee

amboi anak dara sapaaa rajin sgt niehhhhh...berebut2 org nak jadikan menantu ni eheheheheh...

bagus sue, biar jek rania explore bende2 gini.... biar die gunakan motor skil die..akak lagi suke tgk budak main gini dari dok diam main ipad ke tab ke.....

rania nanti dtg nyapu kat umah aunty plak yeak ekekekeekek

alolo...comelnya anak dara menolong umi ye
moga jadi anak yang solehah ye

alolo comeynya....zuriat yg ditunggu sekian lama...
Cik Sue.....eloklah sangat tu biarkan dia bermain dengan mop penyapu tu jangan di tegah....Kata org nanti dia biasa dengan benda tu so rajinlah dia menolong umi nanti

Assalammualaikum ciksu..lme x jengah cni..da besar dah rania..rajin pulak tu..ehee

Rania nampak apa yg umi buat itu yg dia pun ikut
Cerdik dah!

Anak2 mmg excited bila tgk kita buat something... mmg semua nak dicubanya...!!! Moga ringan tulang bila dah besar nanti yea...

Rajinnya Rania sayangggg... Alhamdulillah.mm nanti bolehlah bantu ummi kan...

mesti Rania seksi ummi sensor tu kan? ekekekek

dorang biasa tengok kita buat benda tu. tu sebab dorang ikut. kalau dorang besa tgk ayah pakai gel pun. nanti lama2 dorg buat jugak hihihi. comel je haaaa

amboiii..rajinnye rania tolong umi..
gud girl..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF