Rosdet Tomyam

Selamat sampai kl petang tadi.
terus gerak ke Chow Kit untuk ngisi perut. laparrrr giler. bawa bekal karipap dan kuih karas pon jadi tak cukup sebab sepanjang jalan hujan lebat.

Masa singgah di R&R Bukit Gantang pon tak sempat nak makan, buat itu ini terus zassss nak ke bas. sekali pintu bas belum dibuka. tanpa diduga hujan turun selebat lebatnya. nak tak nak terpaksa juga redah hujan tu. rania terpaksa dibungkus dan dipeluk seerat mungkin. pastu lelaju lari menghala ke bas. perghhhh.. nasib tak lencun mana sebab ada sweater.

Dan ini merupakan kali pertama saya kena hujan selepas bersalin :) ingat lagi masa dalam pantang hari tu, mak saya siap pesan, jangan kena hujan. salaah satu pantang larang ketika dalam pantang. hu hu hu

Bagi mengisi perut yang berkeroncong kami ke Rosdet Tomyam.  
masa sampai di Rosdet Tomyam kiranya kami pelanggan ketiga la kot. kot je. senang hati bila order makanan. dalam hati berkata kata "comfirm cepat siap, kan"! hihihi..

Tengok ikan dalam akuarium di pintu masuk ke Rosdet Tomyam. kemain suka Rania nengoknya. terjerit jerit suka *_*


seperti yang dijangka memang cepat pon makanan siap. Just order tomyam campur, koteow goreng, telur dadar, somtam dan nasi peberet saya, nasi paprik. satu hal juga bila kena asingkan kacang panjang.

Puas hati bila dapat makan nasi paprik di kedai. bila bungkus dah tak se'best' seperti makan di kedai.

Alhamdulillah *_^


Previous
Next Post »
10 Komentar untuk "Rosdet Tomyam "

Sedapkan makan panas panas...selera lain macam..

aah kan..aura bungkus tu lain dengan aura makan kat kedai tu..hihi..lagipun makan kat kedai tak payah dah basuh pinggan cawan semua..hihihi

sedap nampak menu2 tu..

alahai siannya kena hujan, mujur x demam

rosdet... unik nama nyer :)

yes la. kalau bungkus, lari rasa nyer.
best kalau makan di kedai.

yummy...dah lamer xmakan reramai stu family...

sedapnyaa makanan ciksu ni...lapar jadinyaaa

wow...saya yang nengok pun nampak sedap
apatah lagi tukang rasa

Tapi memang betul pun .....makan apalah pun kalau bungkus bawak balik rumah tak sesedap makan kat kedai. Kenapa ek.... Kalau order mee lagilah...

Alhamdulillah.. nampak sedap ni ciksu. Makan kat kedai sedap sebab panas panas lagi kan. Kalau balik umah nanti dah sejuk..hihi

kalau tak asing nanti jenuh la badan melarat huuuuu

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF