Tips pakaikan headband untuk anak

tips la sangat kan. tapi boleh la kalau nak dipraktikkan buat anak-anak dara kesayangan. 

1) biasakan pakai headband 
saya mula pakaikan rania dengan headband masa umur rania nak masuk sebulan. masa baby ni rania redha je bila dipakaikan headband. belum lagi ada drama tarik menarik. bila dah dapat akal makin hari makin cerdik. bila terasa ada sesuatu di atas kepala, mulalah jari jemari comel tu nak menarik.  

2) kemas headband depan anak
boleh tarik minat anak untuk pegang dan main-main dengan headband. sesambil tu sarung le ke kepala anak tu haa ! kalau kena tarik pon sabor je la.


2 tu je la yang saya buat untuk pakaikan headband pada rania.

nak kena pakai headband juga sebab nak ikat tocang tak berapa nak lepas lagi. rambut rania jenis halus. lagi satu bila tak pakaikan headband, nanti ada orang akan bertanya lelaki ke perempuan. bila dipakaikan headband dah sah2 la gegurl, kan ! itu yang boleh ajar rania pakai headband masa umur sebulan. 

pppssstt: bila sampai masanya nanti, nak ajar rania pakai tudung pulak. semoga dipermudahkan hendakNya. aamiin.

Previous
Next Post »
10 Komentar untuk "Tips pakaikan headband untuk anak"

Haha.. ada nak perempuan seronokla uminya nak pakaikan headband ya.. nampak comel je..

amboi ciksue siap tips.hehe biasalah time baby la nak gayakan headband ni..dh besar tak nak dah dia..dah besar sikit minat tudung pulak..memang comel budak pmpuan klu bertudung..

zaman asya dlu x byk pilihan..skarang dh byk pilihan y cun2 kan

seronoknya ada baby girl.leh hias macam2

Comeyyy.. Suka tengok baby girl pakai headband

adelya dah besar mi taknak pakai pulak headband tu

hu hu hu anak2 dara aida dulu x nak pakai headband.
diusik nyer!
skang da pakai tudung, alhamdulillah :)

comel je....doakan Sal dapat puteri ya...

Zara pn rmbut halus.. Xpkai kn pn headbnd. Sbb opahnya xbg.. Hehe.. Katanya kpla bby lmbut..

tak sabar pulak nak ada baby perempuan. nak borong headband comel2!!!! uwais tak gemo pakai topi. ajar dari kecik jugak. tapi bila besar dia takmo dah. maybe dorg ni tgk kita kot. abi dia pun tak suka pakai topi sekarang ni. dia pun takmo sebab takde ikutan

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF