Amalan Semasa Mengandung

Ini antara yang kerap saya ulang baca semasa mengandungkan Rania selain daripada mengaji Al-Quran. 

Ada Diari Hamil, Surah & Doa Pilihan untuk Ibu Mengandung, Amalan & Nasihat Bagi Ibu Hamil serta Seindah Nama Semurni Peribadi.


Diari Hamil saya beli sendiri. order online. hari ni bayar, esok terus dapat. cepat dan pantas servisnya. rasanya saya tahu tentang Diari Hamil ni masa bw ke blog jijah dari zaman sebelum mengandung. pastu tersimpan link addressnya. uols boleh terjah SINI untuk maklumat mengenai Diari Hamil


Macam2 dok ada. memang puas belek masa mula sampai hari tu. percaya dengan tak percaya yang diri ini dah pon mengandung masa tu.

Ada panduan dan nasihat serta beberapa resepi semasa dalam pantang.

Ada ruangan untuk catit sepanjang perkembangan bayi dari minggu ke minggu ^_^

Surah Dan Doa Pilihan Untuk Ibu Mengandung. rasanya beli di Aeon Big. sangat mudah. 


Antara isi kandungannya. ke mana2 sahaja sentiasa di bawa bersama.




buku pemberian dari kak nor. bekas rakan kerja di tadika kemas. seronok baca pengisiannya. tambah ilmu di dada sebelum bergelar ibu. 


Manakala buku Seindah Nama Semurni Peribadi tu, saya dah pernah entrykan di blog. beli masa berkunjung ke karnival jom heboh penghujung november 2013.

dapat separuh harga untuk sesiapa yang mengandung masa tu. kebetulan  saya tak tahu pon yang saya dah "berisi" masa tu. yang boleh dapat harga murah sebab saya lelaju angkat tangan nak beli.

Alhamdulillah. rezeki.

Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Amalan Semasa Mengandung "

Diari hamil tu, Ummu pun ada beli tapi tak tulis kat dalamnya hehe. Isi dalamnya memang best, banyak info

Wahh Menarik: TIPS SUSUKAN ANAK HINGGA DUA TAHUN

Banyak juga buku ciksue ya.sy baca blog ngan pa n ma ja..hehe

Org pregnant klu rajin baca buku insyaallah dpt anak bijak

yang buku hijau tu pun saya ada. hadiah dari kawan. diari tu nak beli nak beli tapi sebab masa tu dah second trimester nak masuk third dah rasa macam alaaaa tak jadi la beli. sebab mahal sikit pun ye huuuuu

byknya buku...kita x beli pon smua2 tu hr tu

indah, kan pregnant?
aida byk beli bahan bacaan time pregnant kan nurin lebih 10 thn lepas.
and sampai la ke izzat semua tu.

Diari hamil tu best! ntah mane jijah simpan ms mengandungkan hakimi..kena cari balik ni

Masa mengandung dok gile baca novel..hadoiii....

rajinnye awk membace ms peknen..rania nnt mesti rajin jgk ikut umi dia..

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF