Rania, menggunakan tangan kiri untuk menulisDi usia 13m+ rania makin suka dan seronok menggunakan pen atau pensel yang ada di depan mata. apa yang saya perasan, rania lebih cenderung menggunakan tangan kiri untuk pegang pen dan seterusnya menulis.. dah macam terbiasa pula. anak umiayah kidal errkk ?

ada tanya nurse, normal tak.
nurse cuma cakap cuba ajar guna tangan kanan juga.. bukan apa, katanya bila dah terbiasa guna tangan kiri nanti makan pon nak guna tangan kiri.. huhuhu..

setakat ni, untuk makan memang rania guna tangan kanan walaupon kekadang dua dua belah pon digunakannya ! normal kot. baby kan.

kalau ikut keturunan, ayah dan adik bongsu saya, memang tulis tangan kiri manakala mak saya pulak tulis tangan kanan, tapi bila guna pisau mak guna tangan kiri. dua2 boleh ^_^
paksu adik ayah pon guna tangan kiri untuk menulis termasuk anak perempuan beliau yang bongsu.
tapi umiayah guna tangan kanan untuk menulis.

jemput baca entry berkaitan, KIDAL ITU ISTIMEWA.. 


Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Rania, menggunakan tangan kiri untuk menulis "

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF