Puri Avokado Peberet Rania

Rania cukup suka bila disuap dengan Puri Avokado.. maybe sebab rasa avokado tu sendiri. lemak lemak gituu. sedapppp..

lagi satu setiap kali makan puri avokado mesti Rania poo poo. cukup mudah. kiranya puri avokado pon bagus untuk pelawasan Rania. berbanding puri pisang, yang dikatakan sesuai untuk anak jika sembelit. tapi tidak bagi Rania. kan dah kata, penerimaan setiap anak tak sama. 

pernah juga stok avokado memang tak ada. merata dok mencari. pergi Giant tak ada. cari di Aeon Big pon non hado. ke Tesco pon non hado jugak. JJ pon sama je. lama juga Rania tak makan avokado. akhirnya redha je la. kita tunggu sehingga avokado ada kembali.

kebetulan pergi Kajang. masa balik singgah sekejap di Giant area tepi highway tu. ronda punya ronda sekali ternampak avokado. haa, apa lagi terus sambaq patlima biji buat stok Rania. 

alhamdulillah. rezeki anak bertuah. 

balik rumah teruih siapkan puri avokado. siap je terus suapkan. elok aje salin baju, tup tup lepas tu Rania wat lek wat peace poo poo ;p  haaa.. kan dah kata puri avokado SANGAT SANGAT BAGUS UNTUK PELAWASAN RANIA.


dari sebiji avokado dapat la nam ketoi puri avokado

sampai sekarang pon Rania masih suka makan avokado. sekarang ni just potong macam biasa, avokado bila dah masak memang lembut. mudah untuk anak makan. sekejap je dah licin. tak dan umi nak tumpang makan sikit. hikhiks.


Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Puri Avokado Peberet Rania"

Sedapnya hehe.mahal tak buah dia tu kaksu?biji dia mengandungi b17 bagus utk lawan kanser.tapi tulah,pahit kot

susah nak dapat ni kan ciksue..tu yg tak pernah hg anak makan..maknya pun tak pernah makan avacado cmna..rania kemain ye suka avakado..kami suka buah2an tempatan cam betik je.hahaha

bagusnya rania suka puree avacado.thaqif dlu tak suka avacado.

lissa pun suka avokado. sama macam raniaa. hehe :D

Assalamualaikum,
Raniya saya tak suka avocado.. hehe

Wahh Rania suka avokado yer.. bagus ;)

bagusnya rani suka avokado..hakimi dulu xsuka.. macam kelat

saya yang dah tua ni pun tak penah makan avokado tu...hehe

Zahra ni xsume dia merasa. Sbb mamanya pening nk bg apa kt dia. Hee

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF