Aqiqah dengan Ez Qurban

Aqiqah sebagai ibadah yang telah disyariatkan oleh Allah s.w.t. sebagaimana penjelasan Rasulullah s.a.w dengan sabdanya yang bermaksud:
"Setiap anak itu tertahan dengan aqiqahnya, disembelihkan untuknya pada hari ketujuh serta diberikan nama dan dicukurkan kepalanya.." (HR Al-Tirmizi (korban/21, Ibn Majah (sembelihan/1) dan Ahmad (5/17)

alhamdulillah, Aqiqah permata hati kami telah selamat dilaksanakan di Filipina. ketika Aqiqah dilaksanakan usia Rania 2m+.  terima kasih diucapkan kepada pihak Ez Qurban yang jalankan amanah kami. 

saya dapat tahu tentang aqiqah dengan Ez Qurban ni melalui pembacaan di blog Putri. jadi.. saya berminat nak tahu lebih lanjut. minta details pihak Ez Qurban dengan Putri, alhamdulillah Putri tinggalkan details pihak Ez Qurban di kotak komen saya.

terus bincang dengan suami, and then suami call pihak Ez Qurban. selepas tahu serba sikit, terus suami ke lokasi Ez Qurban di Batu Caves untuk berjumpa pihak Ez Qurban face to face. senang & puas hati, kebetulan dekat dengan rumah, itu yang suami terus ke sana. 

EZ QURBAN SDN. BHD


SURAT PENGESAHAN PENERIMAAN PENYERTAAN IBADAH AQIQAH & QURBAN 



RESIT PEMBAYARAN

Aqiqah seekor kambing untuk anak perempuan RM550 termasuk sekali kenduri kendara yang dilaksanakan di sana.



SIJIL PENGESAHAN PERLAKSANAAN IBADAH AQIQAH 

sijil baru dapat awal tahun hari tu. agak lambat. pihak Ez Qurban poskan ke rumah.

alhamdulillah. 



selain aqiqah, pihak Ez Qurban ada melaksanakan ibadah Qurban juga. boleh singgah ke laman web Ez Qurban untuk maklumat lanjut.  

Previous
Next Post »
17 Komentar untuk "Aqiqah dengan Ez Qurban "

bes juga kalau ada servis macam tu.. memudahkan kita menjalankan ibadah :D

Bagus gak kn buat dgn ez qurban nih.Mudah

mudajh je nak buar qurban sekarang ni..kan?/

mudah kan buat aqiqah cara ni. kita bayar je, dah settle. lagi pun dalam masa yang sama, boleh lah orang yang kurang berkemampuan kat sana tu merasa makan daging yang jarang diorng dapat..

Ez Qurban ni buat korban aqiqah luar negara kan. hihi. selalu dengar pasal ni kat radio IKIM

pernah dengar gak Ez qurban ni.. senang dah buat aqiqah ni..z

Alhamdulillah..selesai.dh akikah buat rania ya..zayed ada hutang sekot kambing lagi..aritu sekor buat mase majlis akikah thn lepas.
Sekor lagi ingat nk buat wktu makcik.die kawen sekali makcik die tunda.kawen smpai sudah akikah tk terbuat..huhu

Alhamdulillah.. Zahra hritu buat knduri di umh nnek mlka. Skli dgn sppu nya yng bru lahir.

alhamdulillah...selesai sudah aqiqah rania

Alhamdulilah....dah settle dah tanggungjawab kita mengakikahkan anak ye Cik Sue.
Tak kiralah buat kat mana pun. Mungkin lebih baik sebab kat sana lebih memerlukan

Aidabpernah bercita-cita nak akikah ijat dgn ez ni.
but mr.asben decided utk sembelih kambing sekor lg di opis dia.
sedekah kpd anak2 murid :-)

Sgt bagus ez ni kan.

alhamdulilah selesai dah satu bab

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF