Tak ada rezeki..

kami hanya merancang, selebihnya Allah yang tentukan. apa nak dikato.. terima aja takdirnya..

Begini.. jika diikutkan perancangan asal, hari ni kami bertolak ke Bandar Gohtong Jaya.. cuti2 sempena anniversary yang ke 8 tahun.. cadangnya nak bermalam di Hotel Sri Malaysia semalam, sebelum keesokkannya nak jenjalan ke Genting Stawberry, Leisure Farms.

 tup-tup 2,3 hari lepas dikhabarkan tentang banjir lumpur di Highway KL-Karak.. masa dengar berita ni, okje.. tak terasa sangat.. pujuk hati tunggu la tengok lagi 2,3 hari macam mana, kan ! sedia maklum, sekarang dah musim hujan.. setiap petang memang hujan. 

tunggu punya tunggu sudahnya, suami decided tak payah pergi ;( walaupon highway kl-karak dah dibuka semula petang tadi tapi suami tak nak ambil risiko. nak ikut laluan Batang Kali, rasanya macam jauh je, sebab nak kena patah balik, kalau kami dari utara ok la lalu ikut Batang Kali, kan ! 

mmmmmm.. dok le temenung, sambil memikior plan ke mana pulak. toink ! toink ! memang tak da buat plan B pon. kebetulan tarikh anniversary jatuh pada hari ahad, so, cakap dekat suami tak payah nak apply cuti ke apa. ngam2 weekend. jimat cuti. bila jadi camni, tetiba buntu kejap. 

salah satu sebab pilih Genting Strawberry Leisure Farms sebab nak makan strawberi la. nak ke CH macam jauh dan ambil masa. cuti singkat. Genting Strawberry Leisure Farms yang terdekat, itu yang jadi pilihan. 

bila jadi gini, suami bagi cadangan pergi makan dekat mana2 yang terdekat dalam area kl. kami pilih nak ke Jazz House Steamboat, Kampung Baru je. sekali bila nak call, tup2 ditutup la pulak..

 aduh.. duh..  acaner ni.. tak ada rezeki nampaknya. 

kesudahannya.. esok, duduk rumah makan sekut pat segi cicah kopi je la, hujan2 layan pi la kan.. hukhukhuk.. 

Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Tak ada rezeki.. "

Takpe mana tahu ada rezeki yg tak terduga nanti, kita merancang Allah jua merancang,perancangan Allah yg terbaik...apapun selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-8 moga berbahagia hingga kedalam syurga.

asslmkm ciksu.. takpe.. sabar ye..
kami ni hritu pun tak kemana, sebab anniversary jtuh hri selasa..
paling best, ddy zara duty.. hihi..
makanya, dduk la umah diam diam..

ciksu..
selamat hari ulangtahun yang ke-8.. :)
moga Allah merahmati sentiasa hubungan ciksu dan suami..
dengan adanya Rania sebagai pelengkap kehidupan..
amen..
moga kasih dan sayang yang terjalin, kekal hingga ke alam syurga..
:)

insyaAllah nanti nanti ada rezeki pi mana mana ke. positive

Samalah menu akak pagi ni, biskut cicah air kopi, hi3

Hepi anniversary.. moga kekal bahgia selamanya..

Percutian itu boleh ditangguhkan ke minggu depan..

Hepy anniversary.. Smg bahagia always..")

mungkin ada rezeki lain tu... mana tau nak nk jalan jauh pulak...

alaaaa siannya ciksu. nak buat mcm mana kan dah Allah takdir macam tu. terima dgn positif jela walaupun dalam hati mesti ada sikit perasaan sedih bercampur baur kan

takpe ciksu.
boleh celebrate kemudian :)
daripada harung highway tu, baru lagi kejadian.
elak kan dulu la ekk.

Kita hanya mampu merancang ciksue..perancangan Allah lg terbaik..layan biskut pun oklah kan janji ayah rania ada disisi..cheewah

takpe.. lain kali ciksu ye.. janji selamat

Kami lagilah cik sue, tak plan pi mana pun...Nak gi Genting, Genting tgh reno malas pulak....Walaupun tak tentu main pun hihi..

Sudahnya....tunggu ajelah last minit punya plan nanti

xpelah..perangan allah y tbaik utk kita

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF