kemas-kemas bilik

alhamdulillah..

segala kain baju, botol2 plastik, surat khabar dan barang2 yang tak diperlukan dah diasingkan. nanti terus pergi hantar ke pusat kitar semula sebelum masuk tahun baru, 2016.. settle awal2.. senang sikit.. takut tak terbuat bila last minute dengan rania lagi.. comfirm makin mencabar.. 

ini tak bekerja, kalau bekerja lagi jenuh cari masa nak ngemas rumah, kan ! kalau hari biasa cuma sapu & mop lantai macam biasa. patlimakali buat pon tak pa sebab memang suka.

sesaja nak abadikan gambar rumah ni di sini, next year maybe kena pindah. ke mana ??? tunggu tengok la.. dah hampir 4 tahun menetap di kL..

ini kuarters bukan rumah sendiri.. memang besar & selesa.. nak mengemas pon memang berpadalah. letih yak mat..

rumahku, syurgaku.. rumah keempat yang kami diami selama 8 tahun bersama.. rumah ni banyak kenangan dengan rania.. di sinilah rania membesar dari usia 3 hari lagi.. memang kenangan sangat..
bilik 3 


 dijadikan bilik solat tapi kalau ada tetamu guna juga bilik ni untuk istirehat/ tidur.

bawah bilik ni ada tangki air besar. setiap kali berbunyi, memang bising. kalau tak ada air maka tak ada la bunyinya. kalau nak tahu air ada ke tak ada, kena dengar bunyi pam air tu la. kalau sehari senyap je, siap sedia lah.

Bilik 2


luas sikit dan sangat besttt tidur sebab sejukkk. ingat nak jadikan bilik ni untuk homeschooling rania tapi bila tetamu datang, kena guna bilik ni juga, so, agak renyah. saya guna bilik tidur utama untuk bilik rania. senang tak payah nak alih2 barang kalau tetamu datang. gasak la dalam bilik tu. hikhiks.

Ruang Tamu


hall pon luas. dah memacam style saya ubah. ikut suka hati punya deko. segala pasu atau apa sahaja yang berkaca, dah disimpan.

 nampak kosong lantai tu, kan ! memang sengaja kosongkan sebab tengah ajar rania free diapers. salah satu tips semasa mengajar anak untuk free diapers juga. pa pe senang nak handle.


asalnya ini ruang makan. disebabkan lampunya rosak, tak dibaiki lagi maka saya jadikan tempat santai2. tempat main rania, tempat lipat kainbaju. 


tolak aje meja makan ke tepi dinding. senang. mudah untuk rania ulang alik nak basikal. tanpa halangan. 
setakat nak makan, boleh makan di meja makan dekat dapur. 

pppsstt: berapa lama bertahan dengan susunan begini, tunggu tengok je la. comfirm tak lama. hikhiks. 

Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "kemas-kemas bilik "

Kakak yg anak dah besar panjang ni pun malas nak bentang karpet CikSu. Sebab mudah kumpul habuk. Bila bebudak mengaji dtg tahu-tahu ajelah budak. Senang biar kosong aje. Budak nak main pun senang.

CikSu nak pindah ke?

alaaa....x boleh jadi ni..sebelum ciksu pindah mana2 luar KL kena juga jumpa ni..huhu...Isma due bulan April nanti insyaAllah..

harapnya dapatlah jumpakan Azra dan Rania ye..hihi

salam kak yana pon tak istiqamah bab susunan ni

aunty boleh nampak rania selesa sangat baring dekat hall
amboi..beristirehat sungguh dia ye

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF