Cuaca Panas

balik kuala kangsar jumaat lepas. perghhhh ! boleh tahan panasnya. masa pergi ladang nengok kawasan pagi tu, memang harap teduh di bawah pokok2 kayu tapi best la sebab berangin je. yang tak best sebab panas dan banyak kerengga. sekali kena gigit boleh tahan pedihnya. macam kena cucuk ! hikhiks.

jangan kata di ladang, di rumah mil pon memang panas. salah satu sebabnya guna atap yang warna biru tu. apa ke jenisnya ntah. bukan zink biasa tu. boleh basah tiak oke. itu yang rania asyik bad mood je kot. 

sebenarnya daku nak bagitau betapa panasnya cuaca di kampung tu sampai kan ephyraskinbar daku boleh cair oke. bukannya daku pergi jemur ephyraskinbar tu tengah panas pon. duduk dalam beg baju, siap selit celah seluar lagi tau. tapi bila terambil masa tengah hari tu nampak sabun dah mencair. perghhhh bayangkan la tahap panasnya tu. oh ya, beg baju tu letak kat bahagian ruang sebelah dapur. 

boleh bayangkan tak, panasnya tu macam mana. patut la rania pon asyik erk.. erk... je memanjang. tapi bila duduk atas buaian di luar, elok aje. boleh tersenyum, gelak gembira dengan sepupu2nya. 

waktu pagi memang sejuk. sejuk yakmat. air kolah pon sejuk. hohohoho. malam tu ke ipoh, hujan lebat sepanjang jalan. tapi bila tanya mil, katanya kat rumah tak hujan pon. sama juga masa hari jumaat on the way balik kampung, hujan lebat sepanjang jalan. 

apa2 pon, sama2 lah jaga kesihatan diri sepanjang cuaca panas ni. amalkan tips kekal sihat sepeti di bawah. semoga dapat membantu =D




Previous
Next Post »
4 Komentar untuk "Cuaca Panas "

Sekarang sebenarnya kalau di JBlah cuaca tak menentu CikSu
Kadang tu panas tetiba redup dan terus hujan lebat. Kadang pulak baru lepas hujan lebat tetiba mentari terus terik... Allah jugalah yg menentukan.

Rania tu ada sepupu lupalah pasal panas.

salam umi rania! kt tganu ni cuaca lagi tak menntu kejap hujan panas angin

mmemang musim panas sekarang! bahang terasa even hujan pun

ohhh patutlah pun. kat rumah mil takde siling kot ek? haba terus turun masuk rumah

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF