Apa yang penting... kerjasama

umi nak buat, rania pon kalut juga nak membantu.. kalau tak di bagi, pakai tak siap la kerja di dapur.. nak tak nak, kena buat sama2.. baru puas hati..

hasil "kerjasama" rania.. dapat la sebalang kerepek ngaku.. alhamdulillah, tersangat lah membantu.. dari mula kopek kulit buah ngaku sampai la umi siap goreng kerepek ngaku ^_______°


memula tolong keluarkan buah ngaku bagi ke umi.. sudahnya dok ralit gali lubang..


sangatttttt fokusssss oke. asalkan duduk diam2.. alhamdulillah, dah mula guna tangan kanan bila pegang cuma pensel je still dok guna tangan kiri...


habuan kudap2.. kejap je kot penuh gini.. esok lusa surut lettew. hiks

tips daripada daku.. kalau nak mudah sagat buah ngaku ni lepas kopek kulit, JANGAN BUANG TANGKAI SUPAYA MUDAH UNTUK DI SAGAT NANTI..
SELEPAS KOPEK KULIT, CUCI & TOSKAN.. BIASANYA DAKU SUKA SIMPAN SEKEJAP DALAM ESBOK.. CONTOHNYA PAGI KOPEK, PETANG GORENG... tak ada la melekat2 masa disagat nanti..

daaaaaa.... :-z

Previous
Next Post »
11 Komentar untuk "Apa yang penting... kerjasama "

Fuyooohhhhh rajinnya Rania ni..bayangkan kalau dia dah umur 7 tahun..mesti dia dah pandai masak spaghetti hihihi

tak pernah mkan kerepek ngaku tu ciksu.. hehe

uishh sedap tu sue kepek ngaku.. rajin rania tolong ibu ye..


p/s : due sy 13/1 lepas... alhamdulillah dah selamat bersalin.. :-)

Alololo...rajinnya Rania.. Fokus menolong umminya ya...untung ada helper kat dapur...hehe.. First time saya dengar buah ngaku. Nama lain buah ngaku ni apa ya?

nama pun anak dara.mestilah rajin tolong umi didapur..sedap kepek ni melangut depan tv habis sebalang.hehe

tekun nampak muka rania menolong ummi tu ha..

ngaku tue buah apa cik sue..mak ai sorry banyak tanya..amboi serius nau rania tolong umi

Teringin jgk nak buat kepek ngaku ni..tp tgk rega kat sini..mahaiiii sgt..!!
Trbantut nk mengkepek...hihihi

Ramaiyg buat kepek ek Cik Sue....teringin jugak try tp mcm biasalah sawannnnn haha....

Angan angan jer lebih mak ni.
Amboih Rania, jecik kecik dah rajin mcm umi dia!

fokus betul tuuu..."girl" kecik-kecik lagi dah advanced :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF