Cek Mek Molek Inti Kurma Untuk Anak

Hari ni menu berasaskan Ubi Keledek. buat 2 menu sekaligus. Mee Rebus & Kuih Cek Mek Molek versi baby. gantikan gula putih dengan kurma. 

Cek Mek Molek Inti Kurma antara menu peberet Rania. dalam banyak2 cucur yang umi pernah buatkan, cek mek moleh, lah !!! paling banyak Rania makan. seronok tengok bila anak makan dengan berselera. sekian lama diimpikan.. alhamdulillah.. semoga umi sentiasa istiqamah. aamiin (",)

cek mek molek inti kurma versi baby



rebus keledek. angkat. toskan air.
lecek masa masih panas2
masukkan tepung atta. agak2 je. jangan banyak sangat, nanti keras plakk.. 
bentukkan lonjong atau suka2 hati
letak kurma ( masa baby dulu, daku guna puri kurma, sekarang just kopek kurma, buang biji. carik je kurma tu, lagi mudah).. 

cek mek molek inti kurma versi baby ~ sebelum..
hasilnya dapat la 15 biji daripada sebiji keledek
buat sampai habis
dah siap, goreng macam biasa


cek mek molek inti kurma versi baby ~
 selepas di goreng.
dah siap masukkan dalam bekas sebab nak ke klinik check up Rania. ade ujian pendengaran koi 2 petang..

cek mek molek inti kurma ~
 bento Rania hari ni.. hewhew.. 

meh la layan aksi Rania makan cek mek molek inti kurma.. sedappppp oke.. boleh buat guna keledek oren atau keledek ungu. dua2 sedap. tak caye, try buat.. comfirm tersuka juga nanti. hiks..

Di klinik


muka happy sebab dapat jumpa kembarnya. arissa yang lahir sama tarikh lahir.. terlupa nak snap pic dorang tadi. kemain ke hulu ke hilir, macam klinik tu dorang yang punya. pakat2 dok tunggu di pintu masuk tu haaaa..


Rania bukannya apa.. puncanya dia dah nampak playground kat luar nun haaaaa.. mulalah dok erk..erk..erk..

muka tak puas hati lettew 

alhamdulilllah.. baik2 aje.. sekali doktor pon sama juga tarikh lahir dengan Rania. ekeekekeke. nak balik siap salam, flying kiss and bye2 doktor lagi.. in shaa Allah, bulan 8 nanti kita jumpa lagi ;-)

terus ke aeon big sebab nak bayar bil. 
belum pa pe dah minta cek mek moleknya.


lambat nau nunggu ayah bayar bil. mai la sebiji lagi 


umi ni suka nau snap gambar, kan !!! dah macam mamarazi la pulakkkkk


 on the way balik.. sambung lagi makan..
nampam !!!! cek mek molek di kiri kanan haaa.. sungguh2 makan.. 


sudahnyaaaaaaaaa.....
*
*
*
*
*
































zzzzzzzzzzZZzzzzzzzzzz


ppppsstt: nanti nak buat cucur badak la.. nyum.. nyummm .. dah terbayang2 dah ~

Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "Cek Mek Molek Inti Kurma Untuk Anak "

sian dia dah penat...wah dia ada kembar tarikh lahir mcm syamimi pun ada juga..

kreatif la ciksue ni , sampai tertido rania makan

rajinnye..cam sng je ye..nak kena try gak ni..

lenggang je klinik ye..last2 tdo kuih atas baju...huhu..comel je :p

rajin ciksue ye..anak sorg boleh lg buat macam2 ciksue..mai 2 3 org nti tak menang tangan jadinya.haha..tp ciksue memang rajin kan..untung la rania dpt makan kuih macam2 hasil tgn umi..sy bab kuih2 ni malas sikit..nk makan biasanya beli je..klu benda yg macam teringin sgt..tak pun anak request br la buat kuih

biasanya cikna guna tpg gandum je, buh pun ikut suka hati je. Bagus gak cek mek molek buh kurma ni, bnyk khasiat....;-)

rajin mama rania.
memang sihat la rania :)

Sedap sangat tu kuih ummi buat...sampai tertido tu haa..comey sangatlah rania ni

nak buat jugak la nanti. nak cari keledek dlu hihihih. sukaaaa tgk rania makan.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF