Cucur Ayam Cheese Untuk Anak

sebelum siapkan menu lain, sibuk pikir bento/ bekal untuk Rania. sebab lepas makan nak keluar, bila nak keluar, daku memang akan buat sesuatu untuk Rania. ala, Rania makan gituu2 je.. saje uminya nak berbento. dah terbiase, sejak Rania start solid food lagi. hiks (",)


pikir punya pikir, buatkan cucur ayam cheese versi baby aje lah. senang. asal ade bahan untuk Rania kudap2 nanti ^_^

Bahan
1) ayam - hiris halus
2) carrot - parut
3) cheese beqa hijau - parut
4) daun saderi - hiris halus
5) habbatus sauda - secubit dua
6) tepung gandum
7) air masak

satukan kesemua bahan, gaul sebati..
goreng macam biasa. cucur yang sedap dimakan. Rania suka sebab teksturnya yang lembut. kadang tu, suka sangat masukkan dala cawan air die, pastu baru kaup ambil makan. macam2 punya peel. umi okje, asalkan Rania mamam (",)


oke. bento dah siap.

jooommm.. sape nak ikutttt. Rania nak gi jalan2.. ayah dah balik ;-)

hewhewhew


assalamualaikum.. 

Previous
Next Post »
5 Komentar untuk "Cucur Ayam Cheese Untuk Anak"

salam , sedapnya rania! ..
nak sikit boleh?

rajinnya mama dia...wah sedap tue...rania nak g mana

wah macam sedap..new idea utk my baby girl jugak hehehe..tq sharing :)

kreatifnyee..bestla jadi rania..mcm2 dpt mkn..ibu adam ni x pandai msk..huhu

aida amik resepi ekk.
minta halal.

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF