Kacang Pool memang sedap di makan


kenal dengan kacang pool pon masa duduk joho dulu. makan Kacang Pool Haji, di Larkin nun haaa..

dedulu jjcm jarang nak ambil gambar.. order, dapat makanan, makan, bayar, jalan daaaaa.. so memang tak da kenangan jjcm sepanjang duduk di joho. cuma boleh ingat dan rindu je lah yang mampu =) lagipon blog ni wujud bulan 5/2011. kendian bulan 5/2012 dah pindah balik key el.

oke, bukan itu yang nak dientrykan.. entry ni nak kongsikan pengalaman buat sendiri kacang pool.. selalu juga kalau teringin nak makan kacang pool buat sendiri je sekarang. resepi asal memang ambil dari goggle. semestinya dari dapur che mat gebu, lah !!! resepi orang joho sendiri. cumanya daku tak pernah pon campurkan kekacang lain. semata guna kacang pool sajok. masih setia dengan resepi cik mat ^_^

kasi zooooommmm sikittttttt..


kacang pool + bawang besar (potong dadu)+ tomato (potong dadu) + cili padi (potong bulat) + telur mata kerbau + perahkan limau kasturi.. perghhhh terbaiklah.. memang merecik waktu makan nanti.

tak semestinya bila tak ada roti, tak boleh buat kacang pool ni. boleh je makan kacang pool ni sensorang dia tanpa geng. pon sedap. tapi kalau tak da roti selalunya daku belasah je makan dengan pasta. tak kisahla apa jenis pasta yang ada dalam stok di rumah. hahahaha. asal boleh je ^_^ janji perut kenyang.

rindunya nak pergi jenjalan ke joho. rindu nak makan nasi ambeng, abc dekat kg melayu majedi, sate wak rado, mee rebus hj wahid, otak2 kempas, nasi ayam penyet and etc.. entah bila la nak ke sana lagi.. daripada hari tu lagi, kononnya nak turun joho.. alih2 tak jadi pon.. sampai lah beranakkan Rania.

Previous
Next Post »
6 Komentar untuk "Kacang Pool memang sedap di makan"

Kacang Pool haji sekarang dah RM5/- CikSu
Mee rebus Hj Wahid kat Angsana sekarang pun dah ada
Sate Wak Rado semakin cantik sight-seeingnya apa lagi dekat dgn Stulang
Otak-otak kempas boleh katakan kalau pergi kawasan makan JB memang ada merata.
Nasi ayam penyet dan nasi ambeng pun sama mana-mana ada..

So.... tunggu apa lagi meh sini turun Johor:)

rajinnye buat..sy tak pandai..hehe..rimdu johor gak..hehe..pernah duk sana dari blaja dampai 2 tahun keje sana...6 tahun gak tu..hehe..

Telur tuh telur feveret...sy pgil telur goyang

xpnh merasa lgi..selalu tgk org share...

pernah rasa sekali je, sedapp jugak

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF