Nasi Lemak Daun Pisang

nasi lemak my pebret. dulu dan kini. samada yang dibeli atau dimasak sendiri. tak kisah. makan je. bagi daku asal namanya nasi lemak daku okje ;)
tapiii paling suka nasi lemak daun pisang.. sebab aroma daun pisang tu buat nasi lemaknya makin sedappppp °_°
kalau buat sendiri tak da lah beria mana nak membungkusnya. hikhiks.

sape suka makan nasi lemak daun pisang ??? sila angkat tangan, nak tengok !!!! kihkihkih. daku nak belanja. tapi dari jauh. boleh la erkkk >_<

gambar ehsan rakan sekolah rendah. sekarang tokei nasi lemak. alhamdulillah, semoga bisnesnya bertambah maju. aamiin :-)


nasi lemak daun pisang menggamit selera betullah..
nyummmm..
nyummmmm..
nyuummmmm...

di postnya dalam group whatapss tadi.. ni yang buat daku rindu nak balik kampung :-(

menjadi kebiasaan daku tiap kali balik kampung kedah singgah beli nasi lemak daun pisang di pekan tanah merah. buat alas perut bila sampai di rumah. makan bersama teh o panas yang mak bancuh. perrghhhhh terbaek =P

oh ya, tanah merah kedah ye. bukan kelantan. di kedah ada 2 tempat nama tanah merah. 1 area pendang, 1 lagi area jitra. saje nak habaq.. kehkehkeh



uols balik kampung ke sempena cuti CNY ni ??? kalau balik hati2 di lebuh raya yee ;-) ingatlah insan2 tersayang. tak payah kelam kabut bawa keta lelaju. kita bukan sambut raya pon. tumpang cuti aje benornya. maka berpada-padalah.
oke :-*

daku ??? tak balik sebab cik abe kerja malam ni. ahad pon kerja jugak. sob sob sob. maybe next month baru balik kampung kedah pulakkk.. cuti sekolah seminggu, kan !!! tumpang sekaki. lagipon ada kenduri time cuti sekolah tu, so.. sekalikan aje.. hikhiks..

selamat bercuti.. 


Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "Nasi Lemak Daun Pisang "

ecah baca tengah malam buta ni. sobsob dah lapaq nasik lemak tetiba.huhu tapi memang sedap pun kalau bungkus dengan daun pisang

Nasi lemak memang feveret sy dr dulu

zaza pun suka nsi lemak daun pisang.. terliur pulak tgok sambalnya

mmg sedap..rasa wangi2 daun pisang tu..

Ya Allah.. Sdapnya nasi lmak daun pisang. Fav sngt. Msa ngandung teringin. Pastu mak buat, mak bngkuskn dgn daun pisang. :)
Nikmat sngt..

masa pregnnant kan azra setiap hari nak makan nasi lemak. lauk kerang + telur goreng..

dok ngulang makan tu jela..

nasi lemak memang favourite ayah azra, so sebulan memang kena repeat beberapa kali masak nasi lemak..kalau beli kang banyak komplen, sebab ayah azra suka ikan bilis ekstra...hihi

nasi lemak saun posang memang terbaik..area kedah ni byk je..cuma ada yg sedap pastu ada kureng sikit..kami kt sini seminggu memang 3 4 5 kali la sarapan nasi lemak.hehe..

akak nasi lemak ni memeilih sikit, tengok sambalnya macammana hikhik

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF