Permata Pertama Anugerah Allah


sayunya :'( ada kalanya kadang2 tu terlepas pandang. huhuhu. nak2 bila keleetihan yak mat. maafkan umi ye, sayang.. 

umi masih baru dan masih banyak ilmu keibubapaan yang perlu di gali. semoga dipermudahkan hendakNya.. 

umi sayang Rania tau, walaupon Rania selalu kena buli dengan umi. hikhiks. ala, Rania pon suka buli umi, kan !!!! adillah.. 

umiayah sayang Rania.. permata hati umiayah yang dinanti selama 6 tahun. walaupon kekadang umi sakit sangattttt bila digigit ketika susukan rania.. tapi kenangan ni tak lama dah.. hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi untuk umi capai target. semoga dipermudahkan oleh Allah. aamiin ;-)

Previous
Next Post »
14 Komentar untuk "Permata Pertama Anugerah Allah "

salam ciksue , ouh rania dah nak masuk dua tahun ye, moga dipermudahkan akak :)

Biasanya macam itulah tapi kalau kita ingat kita tak akan buat. Kakak dulu anak sulung utk dpt anak kedua tak ada masalah sebab yg sulung behave sangat. Tapi anak no. 2 nak dpt anak no. 3 ujian tau CikSu. Asyik nak melekat aje sampai baby lahir, tilam baby pun dia nak juga. Last abang beli kekabu lagi Mak Zah buat satu lagi tilam. Kakak ingat lagi:)

in sha Allah...akak doakan urusan bf rania dipermudahkan ...kuat kan hati yeak sue....

mcm akak sendiri, mase mia ngan mija rase bende ni sbb gap dieorg telalu rapat....tapi akak buat rules, mia ngan papanyer, akak ngan mija so masing2 dpt kasih syg secukup nye kite pun tak stress sebab beranak rapat.....pastu tukar2 le bile akak pegang mia, papanye plak jaga mija....

normallah tu kan..kita akan emosi tak stabil,...cumanya, ada baiknya kalau beringat, nk marah je cecepat istighfar...

huhu..memang tak larat, melayan budak kecil, dengan pregnant lagi..adoi..nak nak bila anak dara dah start tantrum, dah pandai merajuk..tapi kitorang selalunya suka je sakat azra, buat dia merajuk..

haha..selalu kalau dah marah, nanti dia nak nyusu, time nyusu tu la kita sampaikan tazkirah ringkas, bagitahu kenapa marah itu ini. takde la marah sampai angkat tangan kan..tu kurang waras namanya..budak kecil lagi..manalah paham..

kadang ummi sambil nangis nangis masa bebel dekat azra sebab marah marah sebelum tu..hahah...nasiblah azra merajuk 2-3 saat je..hahha

Btl tu ciksu. Klau dh gram mmng kita akn mara kn. Tp time dia lena, alahai.. Sayu! Rindu skjap keletahnya.

ehh tak lama lg ye rania nk masuk 2tahun..umi dh boleh proses adik tuk rania dah ni.hehehe

ke dah ada adik tuk rania..ayat yg screen shot fb tu macam mengiakan aje..dh lama tak dtg sini kan manalah tahu.hehe

aminnn, in shaa Allah..umi BOLEH! :)

masa baca post tu pun rasa sayuuuuuu sangat hati. tapi tula ada masanya anak tu memang menguji keimanan sungguh. berbelah bahagia rasa. tak marah kang takut makin menjadi perangai yang negatif tu. nak dimarah takut pulak terasa dan rasa bersalah sebab skang tgh pregnant anak kedua. dipersimpangan je rasa haaaaa

Faham dah perasaan su...sesiapa ada anak kecik mesti akan lalui bnd nih

biasalah kt sbg manusia... bila terlalu letih n byk komitmen..kdg2 kita tlps pndang n melepas amarah pd anak.. in shaa Allah.. kt lakukan y tbaik utk ank kita

inashaAllah moga dimudahkan urusan ciksu...adelya dah 2 tahun 6 bulan, masih juga menyusu badan, biarlah dia berenti sendiri..hehehe

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF