Resepi Kepah Black Pepper

masak simple2. kepah Black Pepper. just guna kuah black pepper  yang di buat masa makan chicken chop hari tu. kebiasaannya masak banyak. pastu simpan esbok. kadang nak makan dengan ayam ke daging ke. senang. sap sap soi dah siap !!!! ada anak kecik semua nak cepat siap aje khoje. bila dah siap makan, leh golek2 dengan anak..

Kepah Black Pepper


selalu masak kepah bercili atau bersup, kali ni masak black pepper pulak.

sedapppp. syiokk meratah sambil menyicah. walaupon isi kepah tak da la besar mana tapi memang puas makan sesambil cedok kuah guna kulit kepah, pastu hirup.. "nyummm.. nyummmm.."

bila dah kenyang makan kepah black pepper tetiba tersebut pasai kupang la pulokkkk.. lame giler tak makan kupang fresh.. masa duduk joho dulu sokmo dapat beli di pasar malam atau kipmart. murah2 pulak tu.. alahai sangat, kan !!!! teriba rindu menu alam dari joho..

geram bila dapat isi kupang yang besar dan fresh tu.. buat cicah cili kicap pon sodappp ehhh.. nyum.. nyum.. nyumm..
ini antara resepi kupang yang pernah daku entrykan ^_^

Rendang Kupang
Sambal Tumis Kupang Dengan Tempe
Tomyam Kupang
Ko Teow Goreng Kupang

Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Resepi Kepah Black Pepper"

Fida kalau kepah suka baut masak halia..Halia lagi...hahah..sedap sangat..

Kalau dpt kat rumah kakak ni sepinggan tu tak cukup CikSu
Anak-anak kakak apa pun kalau berblack-papper semua suka:)

erkk akak ingat akak sorang jek suke hirup kuah dari kulit kepah ke kerang ke...rupenye ko pun same yeak dik ahahahaahah ade geng laaa kite ekekeekeke...kdg2 mia tgk pun pelik nape la mak aku ni peel mcm ni hahahaahahaha...

betul tu, akak setuju sgt...org ade anak kecik ni mmg kalo leh nak masak cepat2 nanti leh rileks2 golek2 main ngan anak...tu lagi heaven kan dik....

sedap la plak tgk ..huhu..mcm nk try je..hehe

sedap tapi udang tu nampak meyelerakan

sy tak pernah masak kepah..percaya tak..lala pun br semalam je masak..goreng bodo2 plus sayuq..aiman kata sedap kerang ni ibu..lala pun tak kenai.tu la pasal ibu tak pernah beli.hahaha

Kalau kepah2 gini akak srg je mkn. anak2 mst pelik. Sdhnya x nak mkn. Haha...

errr.. akak tak tgk kepah tu tapi bunga kat pinggan isi kepah tu la yg menarik perhatian.. simple cute berkenan mata akak :D

Tak pnh mkn kepah. Klau lala mkn la jgk.tp dh lma sngt x mknnya pn..

feveret aida seafood gini ni su.
hadoi la :)

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF