Riadah Pagi

kebiasaannya ke sini bila time ayah Rania off. selalunya pergi pagi. salah satunya sebab paling dekat dengan rumah. nak ke sini jalan tak jem. senang.

sekadar teman ayah Rania jogging. sesambil umi teman Rania main. bila off hari biasa, tak sesak sangat. nak monitor anak pon senang. Rania pon kemain seronok pusing keliling playground seperti dia yang punya. hiks (",)

Taman Tasik Datuk Keramat, KL

lenggang.. weekday, kan!!! sape nak ade pon.. kalau datang hari ahad, waktu petang, kereta bersusun di bahu jalan. memang sesak. rimas pulak nak bagi Rania main. jenuh nak ligan dengan ramai orangnya. daku tak sanggup.

separuh sebelah sini habis dah Rania lenjan. sebalah kanan, tak boleh lagi.. itu tahap kakak2, abang2 je boleh..

ade skali tu, tengah dok kjar Rania, kebetulan ade budak2 sekolah rendah seberang jalan buat aktiviti kat sini.. sekali ade sorang budak pompuan tu panjat. pastu nangis2 panggil "kakak, tolong.. saye takut.." teruih le daku angkat. cuak dah muke dia. sebab dia kecik molek je. maybe gayat kot pastu takut jatuh.. lepas angkat letak bawah, terus lari.. rasa legaaaa sangat..  

dah harap naik gelungsur tu. pandai je Rania duduk, pastu pepandai turun. ayah tunggu kat depan. memula dulu memang ikut Rania naik sampai ke atas. bukan risau ape.. cer tengok, celah2 tu leh tahan luasnya. sekali sua kepale pon lepas. tapi Rania tak pernah la buat gituuu. omaknyaaaa haaa risau terlebey.. 

asyik ke hulu ke hilir tempat yang sama je.. bila nampak ade dua orang geng dok lalu lalang jejantas ni, Rania pon kalut gak nak try.

bagi la try. umiayah berjage kiri kanan.
asal gerak aje comfirm goyang2 la jejantas tu, pandai pulak pi pegang penghadang besi ekekeke

 
port paling disukai. suka main aucalk.. hiks

pantang nampak tangga. comfirm akan ulang naik, turun. pon tak de halangan kiri kanan. seriau oke !!!! tapi Rania wat lek wat peace ajek.. 

dok ngikut kakak2 tu le. sorang budak cina, sorang budak melayu. budak2 tu pon melayan. itu yang seronok benor.. ke hulu ke hilir.. 

kakak panjat naik slide yang tinggi2 pon kalut nak naik.. adoiii.. bila angkat bawa turun terus nangis2. tak puas hati lettew.. naik juge la omaknya pon.. turun sesame.. bagi merase.. dah puas hati, muke ada sinyum.. dah jom balik.. (",)

apa yang penting, Rania happy.. 

Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Riadah Pagi "

Umie pn join skli ye.hee.. Bestnya rania.. Zara x berpeluang..sbb kt gmas xde tmn.hihi

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF