Salad Diet

sekarang ni ayah rania tak nak makan nasi. letih omak ni haa, nak pikir menu orang diet tau.. balik2 salad juga la menunya. umi dengan rania macam biasalah, kongsi2 makan menu yang sama. senang..

just tukar2 sumber protein aje. kadang ayam, kadang ikan, ketam, udang & telur.. ikut selera anak tekak orang diet nak makan apa.. air pulak tetiap malam jus epal hijau. tak pon air lemon. tanpa gula. just titik stevia. stevia dah jafi bff sejak kena denggi last year.

nasib le ada sesame dressing ni.. memang sedappppp yak mat... pembuka selera.


salad + telur rebus + tomato ceri


salad + ketam goreng tepung + tomato ceri. diet tapi nak makan ketam goreng la pulakkkk.. layan kan aje.. katanya sekali sekala tak pa...


udang + tomato + salad

grilled chicken + salad + tomato


mesti ada salad coral ni.. kalau dah boring tukar salad yang lagi satu tu haaa. mayonis kureng sikit.
tomato ceri wajib ada..
ayam kekadang bakar, kekadang rebus. ikut mana dan.. ikan pon sama.. kadang buat singgang je.. sup sayur..

Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Salad Diet "

Walaupun makanan org diet mcm nih tapi sekali sekala makan memang sedap

sedapnye... jadi lapor plak.. :) try rocket salad + tomato cherry :)

zaza nk diet entah bila muahahaha..

ngus mkn mcm ni..sihat..
tp lya perut melayu, tetap nk nasi

Lebih sehat menu macam ni...ringkas tapi berkhasiat.

Ddy zara dulu pn kata nk diet, tp x mkn nasi xtahan bdan dibuatnya..

wah jadi chef makanan sihat la ciksue..kemain ayah rania diet ye..oklah tu janji dpt isteri pandai pelbagaikan menu..nmpk menu semua sempoi2

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF