Satar Ikan Goreng

awal februari yang lepas, suami teman kawannya balik Terengganu.. sebab kawannya tu tak terdaya nak drive semula ke kl, sebab dah penat sangat dok ulang alik kl-ganu. kebetulan esok tu kawannya ada appoinment di hospital serdang.

alang2 ke sana.. sempat la borong kepok lekor, kepok keping dan satar ikan sikit..
buat kudapan ketika lapar.. krup krap krup krap.. sedap dan terasa satar ikan tu.. next time boleh borong lagi buat stok di rumah..

dari zaman bujang.. nak2 semenjak duduk di penang.. daku suka makan kepok lekor dari ganu. kebisaannya, daku order dengan kawan yang selalu balik kampung.. sudahnya dia siap ajar daku makan kepok lekor yang direbus cicah sos daripada sana. memang teerbaikkk lah.. selalu dok makan goreng aje, bila diajar makan begitu.. sedappp la pulokkkk ^_^

bila pindah ke johor, ada pulak kawan duduk ganu.. bila dia turun jb melawat kakaknya, comfirm daku order.. selepas tu, jumpa pulak junior masa kerja di Mb yang selalu balik kampung di ganu.. pon sokmo order dengan dia.. sekarang kawan suami pulak di sana... asal dia turun kl, comfirm order.. tak jemu makan kepok lekor dari ganu.. yang penting puas hatiiii.. terasa ikangnya..

dah lama berhajat nak ke ganu.. harap2 this year menjadi la.. aamiin :-) asyik aje tertangguh.. nak pergi sekarang macam tak sampai hati pulak.. sebab nanti rania tengok aje umiayah makan sedap2... tunggu rania cukup umur kita pergi.. in shaa Allah..



Previous
Next Post »
7 Komentar untuk "Satar Ikan Goreng"

cik sue satar tue apa..hahaha..baru dengar

ooo..ada frozen ye..br tau..sy sng la sbb kg husband tganu..huhu

salam jumaat ciksu,
hehehe zaza pun kalau blik mesti tapau kopok leko. buat stok kt umah. nak beli sini punya mmg jauh beza. ank jati tranung katakan.

Keropok lekor memanh feveret sy...kalo dpt mkn xpndg kiri kanan

satar ikan pun tk penah rasa.. hehe

memang kopok leko ganu terbaik.sy suka samgat..memang hantu kopok leko..satar ka otak2 semua suka.anak2 pun memang peberet kopok leko ni..ada juga plan nak ke terengganu tp entah bila..bila dh ada baby nti nk travel jauh2 susah sikit la..

memang sedap satar goreng nih, akak pernah makan juga

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF