Random Photos

Minggu pertama di kampung.. 

xtvt selepas sarapan.. bawa Rania jenjalan keliling rumah tok & wan nengok haiwan2 peliharaan tok & wan.. masuk percuma, tak payah bayar.. ekekeke.. cumanya hanya ade kucing, itik, ayam & lembu sajok.. itik dan ayam kampung banyak juge.. lembu ade 9 ekor.. kambing tengok tepi jalan.. hahahaha.. burung tunjuk bila nampak terbang di atas.. jadi lah, kan !!! selebihnya ummiayah bawa pergi zoo je lah nanti2.. nanti2 tu entah bile la, kan !!! in shaa Allah.. 

meh la cuci mata tengok gambo2 yang ade.. antaranya.. jeng.. jeng.. jeng.. 



atas bas dah pikir nasi lemak daun pisang. turun je dari bas iniyang dicari.. sebungkus RM1.50 

haiwan2 peliharaan


peminat kucing 


ayam


anak itik tok wan mandi dalam kolam..
 air kolam yang masih bersisa.. dapatlah lepas gian berenang buat itik2.. sian deme, kan !! penangan musim panas, air kolam pon hampir kering.. 


belakang rumah tok & wan ~ muka happy dapat jenjalan atas tanah.. hakhak.. selama ni banyak berjalan atas lantai je.. ye lah asyik keluar masuk mall aje, kan.. pergi taman menan pon ikut hari.. 

Tapai


sedap..cukup manisnya.. kebetulan tengah "P".. 
itu yang teringin sangat nak try.. lama giler tak makan tapai.. 


ayah order dengan mak sedara je sebab mak sedara memang buat jual.. 
nak buat tapai pon ade pantang larangnya.. orang tua2 pesan.. jalau diri tengah uzur tak boleh buat tapai.. nanti effectnya tapai akan jadi warna merah2.. 

Pisang Goreng & Sambal Kicap


tengok pisang mak ade setengah tandan.. elok je dok menyandar tepi tiang.. suruh mak bancuh tepung.. daku tolong goreng.. suruh mak bancuh tepung sebab tepung bancuhan mak sedapppp.. banyak kerak2nya.. pastu buat sambal kicap.. layannnnn sampai habis 

Sampul Duit


tengah kemas2 handbag sebab nak collect sampul duit raya, nak isi duit time pergi kenduri next week.. sekali ini yang dijumpai.. ade lagi rupanya duit raya Rania yang ummi terlepas pandang.. 

Ole-ole Pulau Boracay, Filipina


daripada sepupu.. beg & fm untuk mak, kipas tangan untuk Rania..




Previous
Next Post »
1 Komentar untuk "Random Photos "

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF