Kelambu

kalau sebelum ni daku pernah berkongsi, yang daku sangat sukaaaaaa guna kelambu moden, tapi sejak2 Rania dah pandai buka tutup zip kelambu moden, daku terus tak berminat nak terus setia dengan kelambu moden.

kenape ??
puncanya zip mudah rosak. huk huk huk. rasanya dah ade 4 koleksi kelambu moden. mula2 beli dulu warna biru, pastu zip rosak, asyik buka tutup. kendian beli pulak warna pink2. sekali masa nak balik key el, boleh ayah Rania pergi letak dalam bonet. sampai key el, terus tak boleh pasang. puncanya besi kelambu moden tu jadi melenkung. panas sangat kot. kebetulan masa letak dalam bonet tu, ayah Rania tak lipat letak dalam sarung die pon. tak boleh nak lipat, sudahnya terus sumbat masuk bonet. dah la masa tu kiteorng ikut rombongan pengantin ke sungkai. agaknya lama sangat kat dalam bonet, panas plakkkk itu yang rosak kot.

kendian beli lagi kelambu moden. tak beli tak boleh sebab perumahan kami ni area hotspot nyamuk aedes. nak tak nak memang kene ade juge kelambu di rumah tu haaaaa.. yang ke tiga ni bertahan la 3 bulan. awal bulan 3 hari tu dah rosak zipnya. see, tak tahan kan. asyik buka tutup kot. lama2 zip tu pon stresss. kah kah kah. satu lagi beli bulan 12 tahun lepas gak, tersalah ambil size lah pulakkkk. ngam2 untuk sorang atau 2 orang je. kami bertiga.. acaner ??? kalau guna juga, memang padat, berhimpit la jawabnya.

sudahnya balik kedah bulan lepas, terus tukar beli kelambu style dulu2. jatuh hati dok guna kelambu pemberian tok di rumah mak. luas & selesa. hakikatnya daku tak suka berkelambu bagai. rimas, lemas, rasa sesak napas je bila tidur. memandangkan kawasan hot spot denggi, mau tak mau kene juga pakai. 

kelambu made in thailand
harga asal 38 hengget, tawaq2 dapat la 35 hengget. jadi lah, kan !!
ini pon beli dekat pekan nat. kelambu jenis ni leceh sebab kena bertali dan berpaku bagai. 

kelambu ni boleh muat 5 orang. senang beli terus yang besar. nanti2 bila Rania dah ber"adik", kita pakat masuk reramai. haaa haaa haaaaaa. tak gaduh zip rosak ke hape dah.. 
lubang kelambu ni memang rapatttttt sangat. bayangkan on kipas syiling, sikit pon tak rasa tempias angin masuk ke dalam. kene pakai kipas kaki pendek tu. dah la sekarang musim panas. nak pasang aircond pon rase malas je sebab nanti2 nak pindah satu hal pulak. buka pasang. lagipon duduk kuartes jek.


pppppsssttt: semalam, kami dapat tahu ade seorang ibu dari blok B kawasan perumahan ni meninggal dunia sebab denggi. tinggal anak 2 orang. al-fatihah

Previous
Next Post »
9 Komentar untuk "Kelambu "

Asslmkm ciksu.. Kita pn nyamuk kuat tau kat umh.tp bila psang ubt nyamuk yng kna psang kt letrik tu, Alhamdulillah la x kna ggit nyamuk dh.. Try la bli..

Balik kampung memang guna kelambu moden tu.. Memang anak suka main.. Tapi memang kena bebel !a kalau main.. Hehe

Musim panas ni lece sikit la kan nak berkelambu sbb hangat.tp mai dengan denggi ni seriau oii..molek la tido pakai kelambu..

Kelambu jenis camni menggamit kenangan sungguh

saya ada satu je warna purple...dari zaman cik aisyah..alhamdulillah masih ok..
tapi yela musim panas ni dalam kelambu,,tak rasa angin

ada gak beli kelambu moden tu. Uwais tak main zip.h tapi kami tatahan panas sgt huuuuuu

dulu akak pun suke guna kelambu..tapi bukan yang moden..yang pesen lama..ikat pada paku..tak boleh nak hidu bau ubat nyamuk..tapi sekarang tak guna dah kelambu..datin x suke..rimas..

rania dah makin besar tu yang dah pandai bukak tutup zip tu...

musim panas kak..payah la bkelambu ni tapi betul banyak nyamuk

Alfatihah buat ibu tersebut. Kasihan alahai anak-anak yang kena tinggal tu...

Teringat zaman kecil-kecil dulu Ciksu, selalu tidur pakai kelambu. Masuk kelambu aje main gomol-gomol dengan kakak-kakak. Nasib baik tak tercabut kelambu tu. Siap ada time table lagi siapa punya turn pasang kelambu!

wah bestnyer guna kelambu teringat dulu2 kat kampung tidur guna kelambu, sekarang tak guna dah

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF