Tudung kanak-kanak


Menu Untuk Anak: Cucur Keria

walaupon di buat daripada keledek, Rania tak berapa suka makan. makan gitu2 je. Rania lagi suka cek mek molek inti kurma versi baby

benda senang memang lelaju umi Rania siapakan. hiks. hanya perlukan dua bahan semata. ubi keledek + tepung gandum/tepung atta secukupnya.
rebus ubi keledek
gaul dengan tepung 
bentuk ikut suka hati, goreng 

tadaaa.. 
siap sudah cucur keria versi baby tanpa di sira gula.


bentuk keria asal boleh aje. hiks =)

15 Comments

  1. menarik ni.. sng kan klo bdk mkn apa saje, kt pom smngat nk sediakan pelbagai menu..

    mcm kak fasya ni, ssh sgt bab mkn..huhu..last2 roti aje dia mkn.. kuih2 camni mmg ssh la..kcuali cam donut tu ok..

    ReplyDelete
  2. bentuk keria macam tu pun kalau panas-panas tibai gak..hehehee

    ReplyDelete
  3. lamanya tak buat keria..nk beli mcm x berselera pula..
    buat jugak yg bestkn..bahan pun mudahhh

    ReplyDelete
  4. Bestnya resepi ne.mudah pula. Nak try la bagi anak mkn. Yang best sebab bebas bhn perasa. Kan kan kan.mmg sesuai utk anak2

    ReplyDelete
  5. Untung Rania dari menu bekfes sampai makan malam semuanya dari tangan umi dia.....Psst...Walau pun bentuk ikut suka tapi mesti sedap kan hihi

    ReplyDelete
  6. oh...garam gula sume x payah ek...ni kira ambik manis keledek jela kan...bole try ni...si ibu ni sume nak try tapi manjang malas...hahahahha

    ReplyDelete
  7. sedap kuih ni..budak cam rania biasalah bukan nk makan sgt.ada kan kuih peberet depa

    ciksue boleh search bonda zarra kat facebook..sy dah update kt entry blog.pasai baju batwing tu

    ReplyDelete
  8. rupa tak penting bila buat sendiri..hihi..masuk mulut kunay-kunyah telan

    ReplyDelete
  9. Berapa ketul agak-agak Rania makan tu?
    Kalau auntie tak cukup seketul-dua:)

    ReplyDelete
  10. ni fevret gaaaak ni !!!! sure takan tolak..

    ReplyDelete




Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa

Allahumma aamiin aamiin aamiin ya Rabbal alamiin