Renew Lesen Di UTC Keramat Mall

camne la leh lupa yang iols punya lesen memandu mati rupanya. hok hok hok. boleh sedar yang lesen tu dah mati, masa kuarkan ic nak register cabut gigi hari tu la. lau tak sampai sudah tak tahunya kot ??? lagi lah naya. 

mau tak naya, kononnya semalam pergi nak renew lesen untuk tempoh setahun jek. lesen mati 7/2 tapi pergi renew 28/4.  molek lah sangat. sekali TAK BOLEH. KENE BUAT 2 TAHUN juga. 2 tahun pon, 2 tahun lah. bukannya tak mo buat 2 tahun tapi takut  kes lupa lagi nanti. selalunya tak pernah alpa bab ni. maybe lepas bersalin kot. banyak urat putuih. ekekekeke.. iye lah, masa tukar LESEN BARU tu, bulan 2/2013 belum pregnant lagi, bersalin bulan 8/2014. masa tu buat di UTC PUDU SENTRAL. renew untuk 3 tahun terus, mudah-mudahan tak lupa la sebab mati time tarikh besday sendiri, kan !!! sudahnya lupe jugakkkk. oh ya, untuk RENEW LESEN MEMANDU SETAHUN RM30, 2 TAHUN RM60 & seterusnya. 

pilih pergi ke JPJ UTC, Keramat Mall sebab lagi dekat. pastu cepat dan pantas. tak payah tunggu lelama sangat. ade anak kecik, kan !! bukannya betah nak tunggu lelama tempat macam tu. 

just bagi lesen, bayar, settle. pastu tunggu nama dipanggil untuk ambil gambar. macam iols semalam, tak mo ambil gambar, try tanya guna gambar lain boleh tak ?? boleh tapi kene background putih. so, gambar iols tak boleh pakai sebab background biru. tak puas hati tanya lagi, guna gambar My Kad boleh tak ?? boleh. haaaa, legaaaaa. 
tunggu dalam 3 minit, dah siap. 

kalau dulu dapat slip lesen versi laminated tu je kan tiap kali renew, slip lesen yang lama akan dipotong sikit tak pon dorang ambil. sekarang style baru buat baru jek. 


Previous
Next Post »
16 Komentar untuk "Renew Lesen Di UTC Keramat Mall"

salam Jumaat...
Ya Allah..bila terbaca psal renew lesen..
nieyl baru check..tgk lesen dah mati tanpa sedar..Allah..

wah boleh guna MyKad punya gambar rupanya..nanti saya nak renew saya punya guna mykad jugak la sbb last time sy pakai gambar sendiri n then muka jadi gemuk smacam kene stretched haha

Kes sy ciksue nak renew pas kenderaan dh siap fotostat hantaq boleh tak perasan lesen dh mati.bila depa pilang balik lesen siap bertekak ngan penyelia kata mana lesen sy mati lg..rupanya betul dh mati bolah tak perasan dok drive pi mai pi mai keja dh 4 5 bulan mati.hahaha

Ni kes renew lesen 2taun sekali la

sy renew kat pjbt pos je..amik gmbr ic tu je..huhu~

falsya pun 2 bulan lesen dah mati baru perasan..hehe..

Akak pun renew 2 tahun sekali..
Pernah jadi 2 tahun sudah..
Ingatkan mati tahun depan..
Tengok mati dah 3 bulan sudah hahhaa..

Walaupun JPJ dah buat tarikh lahir kita supaya senang ingat
tapi lupa juga kita kan..
Tahun ni kena pasti kan bulan Mei ni dah tamat tempoh 2 tahun tu :)

Salam CikSu,

Lama tak singgah sini!

Saya lagi best. Setahun okey lesen dah tamat. Mulanya saya ingat tapi sebab nak renew IC baru, saya pura-puralah buat tak tahu. Lepas renew IC, lupa pulak. Bila ingat dan pergi renew, terlepas pulak tarikh harijadi makanya kenalah renew untuk dua tahun!

Lesen ni kita jarang tengok cik Sue tu yg manjang lupa tu...
Tak pe lah lambat 2 bulan jer pun..... Polis paham tu hahaha....

Assalammualaikum ciksu. :)

Kita hritu nk renew awl xdpt. Sbb suami kje. Bz. Dpt renew pun hri ahd. Kna trun sgmat. Jhor kn hri bekerja. Lewat 3hri. Nk buat 2thn. Jd 3 thn. Kita jnis suka renew lbih setahun. Sng. Hehe

kehkeh..
kalau lesen lambat renew memang kene dua tahun terus..
kalau renew before besday or expired memang setahun jek...

last year eca p renew dia suh amik gmbr sbb tukar ke lesen baru mcm mykad tu..this year, xdan nak duduk dia da panggil kata lesen siap....renew tahun2 sebab waktu nak renew komfirm bajet dah lari~..hahahaha

sejak dorg tukar sistem baru ikut besday tu memang selalu terlupa. dok ingt tarikh lama je

lega dah settle..akak pun pernah bawa kete lesen dah mati sebabnya lupa nak renew la hehehe

ingat birthday ingat renew lesen :D

sama kes dgn mv masa prgnnt syamimi...expired 11/2013 renew 2/2014

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF