Senarai Kerja Rumah Untuk Anak Sesuai Mengikut Umur

terjumpa di fb, saje nak share dengan uols. semoga dapat membantu kita sebagai ibubapa dalam mengajar anak2 membuat kerja rumah dengan lebih seronok. apa yang penting "KERJASAMA..."

untuk usia Rania sekarang (1tahun 8bulan), ade juga yang di bawah ni, dah biasa Rania buat. syukur, alhamdulillah. antaranya letak baju kotor dalam bakul, ambil lampin, tolong lap air tumpah, ambil barang2 ringan dan letak pinggan mangkuk dalam sinki. kalau bab kemas mengemas barang mainan, kemas cara die lah. suruh kemas, bawa pergi letak tempat lain , tapi berselerak juga. hiks. 


mudah-mudahan dipermudahkan hendakNya untuk mengajar dan mendidik anak2 bermula daripada rumah.. aammiin 



pppssstt: suka nau tengok ahkak lieyalatiff train anak2nya buat kerja rumah (",).. nak2 miamija tu.. rajin benor.. share lah tips ahkak, boleh ?? 


Previous
Next Post »
12 Komentar untuk "Senarai Kerja Rumah Untuk Anak Sesuai Mengikut Umur"

Jgn bimbang CikSu.
Rania tu perempuan senang sikit kalau nak minta tolong.
Tapi itulah kena asuh dari sekarang mana yg boleh.

This comment has been removed by a blog administrator. - Hapus

Hihi. Seronok nampaknya!! Siqah mohon share link ye pada keluarga. Hii.

Tahniah kak!! Alhamdullilah, selepas 6 tahun diperkenankan doa akak dan suami. Semoga kandungan akak dan diri akak sihat sentiasa ye. Doa banyak2. Kalau mengidam, mintak je. Hihi :) Congrats again kak :)

anak sy yg 3tahun tu pn, kebanyakkan dlm list tu dh buat..kecuali cabut rumput sbb duduk umah atas angin, xjupe rumput haha

Ada tgok di facebook..betul tak kira anak laki ke perempuan kena train dr kecik buat kerja rumah.

Adam pun dah start tolong..hehe..cuma kadang2 sepahkan lagi banyak dari tolong ngemas! huhu

Anak-anak saya buat jugalah apa yang sepatutnya mengikut umur. Tapi saya tengok si kecil tu lebih minat nak menolong berbanding abangnya.

Wah nampaknya Rania pun bakal jadi kakak Mia Mija ni ye.....Mama dah ready tip tips berkesan dari sekarang nampaknya tu hihi...

Zara pun ada bbrpa yng dia dh blh di suruh. Cuma kdng2 tu yakin tak yakin jgk la.

Uwais pun train sikit2 sebab takmo dia rasa selesa sepah baju benda kotor merata2 sekurang2nya takde rumah selerak dengan cawan pinggan kotor hihi

akak pun cuba juga minta anak2 tolong buat kerja rumah tp kadang2 tak dibuatnya pun...huhuhu

alhamdulillah anak2 MV ada yng boleh mereka tolong cuba bab masak mungkin tunggu tahun dpn

Alhamdulillah, atas berkat doa kalian yang sentiasa meninggalkan komen di sini.. akhirnya saya diberi kesempatan untuk mengandung setelah 6 tahun menanti. Kini, doakan kandungan saya sihat & sempurna serta dipermudahkan oleh ALLAH SWT untuk melahirkan permata hati yang dinanti. aamiin :)

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
Copyright © 2014 QasehnyaRania - All Rights Reserved
Template By Kuncidunia & Kaizen Template - Support KZN | KSF